Ceaiul Oolong te ajută să scapi de obezitate

0
193
Știați că în China există diferite tipuri de ceaiuri Oolong care diferă prin aromele complexe, deosebite, interesante.

Știați că în China există diferite tipuri de ceaiuri Oolong care diferă prin aromele complexe, deosebite, interesante. Gustul lor este plăcut iar efectul asupra greutății corporale excelent. Aceste ceaiuri au un conținut redus de cafeină și mai puțină teină decăt ceiurile verzi, fiind mai stimulante decât ceaiurile chinezești verzi și albe. Astfel de ceaiuri sunt un deliciu pentru chinezii bogați, ei apreciază aroma acestor băuturi naturale dar și proprietățile lor deosebite, de care vom scrie în cele ce urmează.

Cercetătorii în domeniul sănătății au studiat efectele acestui ceai Oolong și au ajuns la concluzia că persoanele care sunt obeze pot scădea în greutate dacă servesc zilnic această băutură, doar câte două căni pe zi. Beneficiile ceaiului pentru organism sunt foarte bune, el ajută la arderea grăsimilor și la pierderea în greutate.

Ceaiul are o concentrație semnificativă de substanțe catechine de aceea poate reduce greutatea corporală la persoanele obeze, elimină excesul de grăsime din jurul taliei la bărbați. Catechinele sunt substanțe flavonoide simple cu rol de antioxidanți puternici care inhibă radicalii liberi de oxigen cum sunt cei peroxili, hidroxili, dioxidul de nitrogen, anionii superoxid. Astfel de substanțe reduc trigliceridele și colesterolul, cresc termogeneza și împiedică acumularea de grăsime.

Ceaiul Oolong hidratează corpul, asigură rezistența organismului împotriva radicalilor liberi, elimină agenții poluanți din organism care au venit din mediul înconjurător pe calea aerului sau prin hrană, crește rezistența sistemului osos, ajută la pierderea în greutate. Ceaiul se poate bea rece ca o băutură răcoritoare, este bun la gust, aromat, calmează mintea și diminuează stresul și stările de nervi.

Ceaiul Oolong

Deși are un conținut redus de cafeină, acest ceai, servit în exces în dorința de a pierde mai rapid în greutate, poate da stări de insomnie, de aceea este bine să fie servit dimineața și nu seara, înainte de odihnă. Acest lucru este foarte important deoarece lipsa somnului va slăbi organismul și nu va intensifica pierderea în greutate.

Citește și:  Dieta cu struguri – Întărește-ți imunitatea în această toamnă!

Polifenolii din acest ceai sunt ingrediente eficiente pentru slăbit. Aceste substanțe bio-active se găsesc în cantitate semnificativă în frunzele de ceai Oolong și au rol de a stimula metabolismul, de a diminua stratul de grăsime din corp prin activarea enzimelor în procesul de lipoliză. De asemenea, absorbția de grăsimi în organism este redusă, iar apetitul alimentar este diminuat.

Ceaiul Oolong este un bun remediu împotriva formării plăcii dentare, deoarece conține fluori ce reduc riscul de formare a cariilor și de dezvoltare a bacteriilor în cavitatea bucală. Ceaiul are minerale, antioxidanți și vitamina C, de aceea previne multe afecțiuni și boli, menține sănătatea și crește imunitatea organismului.

Pentru a scădea rapid în greutate cu ajutorul acestui ceai, trebuie să se dea atenție și la alimentația zilnică. Recomandat este să se bea o ceașcă de ceai Oolong dimineața cu 30 de minute înainte de micul dejun. Apoi se servește un bol cu cereale cu lapte, sau orez cu lapte, la micul dejun. Nu se consumă deloc alimente cu grăsimi. Înainte cu 30 de minute de prânz se bea o ceașcă de ceai Oolong, apoi se mănâncă ceva ușor, dieta trebuie să fie pe bază de carne fiartă, legume și fructe.

Seara, cu 30 de minute înainte de cină se bea o altă ceașcă de ceai Oolong. La masa de seară se servesc fructe și legume, care au multe minerale și vitamine. In orice caz pofta de mâncare va fi redusă din cauza acestui ceai.

Video – Cum se realizează ceaiul Oolong?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.