Cele mai eficiente exerciții pentru a avea abdomenul plat

0
549
Exerciții pentru a scăpa de grăsimea din zona taliei
Exerciții pentru a scăpa de grăsimea din zona taliei

Majoritatea exercițiilor pentru abdomen au efecte pozitive asupra sănătății, iar o parte dintre ele sunt mai eficiente pentru obținerea unui abdomen plat într-o perioadă scurtă de timp. Specialiștii încurajează pe cei care vor să practice astfel de exerciții fizice deoarece ele au și alte beneficii asupra corpului și anume:

  • îmbunătățesc flexibilitatea și agilitatea corpului prin mișcarea de întindere a mușchilor
  • pot crește coordonarea mișcărilor și capacitatea de mișcare
  • reduc tensiunea musculară
  • au efect bun în relaxarea corpului
  • cresc mobilitatea musculaturii abdominale
  • mențin tinerețea corpului
  • îmbunătățesc starea de sănătate prin creșterea rezistenței organismului și combaterea stresului
  • reprezintă un sport ce te scapă de dezavantajele vieții sedentare.

Cele mai eficiente exerciții pentru a avea abdomenul plat: 

blank
Exercițiul 1a
blank
Exercițiul 1a

1.Întinde-te pe spate pe o saltea de gimnastică, ține brațele pe lângă corp, genunchii ridicați, sprijinindu-te cu tălpile pe sol. Ridică picioarele în sus drept ținând tălpile apropiate una de alta și execută o mișcare de coborâre și ridicare, înainte și înapoi, de câteva ori.

blank
Exercițiul 2
blank
Exercițiul 2a
blank
Exercițiul 2b

2.Stai pe o saltea de gimnastică cu fața în jos sprijinindu-te pe degetele picioarelor și pe brațe. Înclini corpul spre partea dreaptă și ridici brațul stâng în sus apoi te răsucești și înclini corpul spre partea stângă ridicând brațul drept în sus. Repeți exercițiul de câteva ori.

Citește și:  Masajul facial japonez previne imbatranirea, este un adevarat lifting natural
blank
Exercițiul 3

3.Stai întins pe spate pe o saltea de gimnastică și ridici membrele inferioare drept în sus. Ții palmele la ceafă și execuți o mișcare de ridicare și coborâre a capului și a părții superioare a trunchiului, timp în care vor fi acționați mușchii abdominali. Repeți exercițiul de câteva ori.

blank
Exercițiul 4a
blank
Exercițiul 4b
blank
Exercițiul 4c
blank
Exercițiul 4d

4.Stai cu fața în jos pe o saltea de gimnastică și te sprijini pe degetele de la picioare și brațe (palme și coate). Ridici brațul drept menținând cotul stâng pe sol, apoi ridici și brațul stâng, astfel ajungi să te sprijini pe degetele de la picioare și pe palme. Cobori brațul drept pentru ca să ai cotul pe sol și apoi cobori și brațul stâng pentru a avea cotul stâng pe sol, respectiv vei ajunge la poziția inițială a exercițiului. Repeți exercițiul de câteva ori.

blank
Exrcițiul 5 pentru abdomen plat, Foto: formulalubvi.com

5.Trebuie să folosești mingea de fitball. Te sprijini cu picioarele pe minge și cu palmele pe sol. Ridici cu atenție piciorul drept și apoi îl cobori pe minge. Repeți exercițiul cu celălalt picior. Menții în timpul exercițiului spatele cât mai drept. Cu ajutorul acestui exercițiu cu mingea de fitball îți consolidezi musculatura abdominală ceea ce te ajută să ai o talie fină, un corp armonios și în plus să-ți protejezi organele interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.