Combate astenia cu remedii naturale foarte eficiente in acest sezon

0
67
Combate astenia cu remedii naturale foarte eficiente in acest sezon

Daca te simti obosit, cu moralul la pamant, ai tonusul scazut, senzatie de ameteala si stari de nervozitate, este clar ca suferi de astenie de primavara. Acestea sunt simptomele specifice acestei afectiuni si este important sa faci ceva in acest sens, pentru a scapa de starile proaste. Remediile naturale sunt cele mai indicate, mai ales ca acestea au ca efect detoxifierea organismului si cresterea tonusului si energiei corpului.

Alimentatia este foarte importanta, aceasta trebuie sa fie bogata in minerale si vitamine, dar mai ales in fier, magneziu si acid folic.

Principalele remedii naturale pentru combaterea asteniei:

Primavara este bine sa se consume cat mai multa salata verde. Aceasta este bogata in vitamine din complexul B si saruri minerale. Salata verde are o cantitate mare de vitamina C si este importanta in refacerea organismului. De asemenea salata verde ajuta si la buna functionare a sistemului nervos.

Infuzia de sunatoarea este recomandata persoanelor care sufera de depresie, stari de nervi, anxietate, stres si insomnie. Proprietatile astringente, calmante, tonice si antiinflamatorii ale acestei plante sunt recunoscute si apreciate de specialistii in tratamente ce tin de medicina populara si folosite in cazul unor boli respiratorii, de intestin, stomac, ficat si bila.

Frunzele de urzica sunt un adevarat elixir pentru sanatate, ajuta la detoxifierea organismului si combaterea asteniei de primavara. Sunt bogate in vitamine (mai ales vitamina A, B12, C), in fier, si alte minerale care ajuta la cresterea imunitatii si prevenirea multor afectiuni si boli. Este recomandat sa se bea in fiecare zi cate o cana de ceai din frunze de urzica.

Citește și:  Alunga durerile reumatismale cu frunze de urzica

macese

Macesele sunt cele mai bune fructe pentru combaterea asteniei. Acestea au o cantitate semnificativa de vitamina C si sunt un remediu excelent pentru multe boli. Ceaiul din fructe de maces este recomandat persoanelor care au simptome specifice asteniei.

Se pun doua linguri de macese la o cana de apa clocotita, se fierbe timp de 5 minute, se strecoara si se bea cate o cana de 2-3 ori pe zi. Fructele au un continut mare de vitamine (A, B1, B2, B6, E si K) dar si de minerale (potasiu, calciu, crom, cupru, sodiu, mangan, cobalt, molibden, fosfor, magneziu). De asemenea contin antioxidanti, caroten, acizi grasi esentiali, tanin, fibre si glucide.

Radacina de ghimbir este eficienta in prepararea unui ceai care ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la redobandirea apetitului alimentar.

Ridichile sunt foarte bune in salate, ele ajuta la detoxifierea organismului, la combaterea asteniei, bronsitei, astmului, icterului si hepatitei. Ridichile contin magneziu, fosfor, potasiu, iod, fier, proteine, fibre, glucide, vitamina B, C si P.

Efectele lor sunt antiseptice, aperitive, diuretice, depurative, antiscorbutice, de drenare renala si hepatica. Prin continutul de minerale si vitamine, aceste legume ajuta in combaterea anemiei, asteniei, rahitismului, inapetentei, tulburarilor de somn, reumatismului si artritei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.