Creierul îți joacă feste? – De ce ajungi să faci lucruri fără să vrei, care îți trădează secretele?

0
343
Creierul îți joacă feste? – De ce ajungi să faci lucruri fără să vrei, care îți trădează secretele

1. Cu siguranță ți s-a întâmplat în viața ta să îți propui ceva și la scurt timp să uiți ceea ce trebuie să faci. Această situație arată că ești stresat, preocupat și de alte lucruri, creierul se confruntă cu mai multe sarcini în același timp. O parte din informație a fost înlocuită cu alta, iar creierul are nevoie de relaxare pentru restabilirea informațiilor.

2. Faptul că ai tendința de a întrerupe o conversație pentru a spune ceva neapărat arată că vrei să deții controlul situației. Când forțezi mâna cuiva, acesta va percepe imediat senzația și va evita contactul vizual, își va apleca și întoarce puțin umerii în direcția opusă.

3. Ți se întâmplă să privești fix pe cineva și chiar să clipești foarte rar, doar de câteva ori pe minut? Acest gen de privire creează impresia că te ,,holbeziˮ, dar în realitate indică faptul că te concentrezi intens și creierul tău a pierdut ceva legat de aspectul persoanei repective. Poate fi și un mod intenționat de a intimida sau a debusola pe cineva, sau un fel de a privi pe cineva în ochi fără să îți dai seama.

4. Potrivit specialiștilor creierul uman consumă foarte puțină energie, necesară pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice. Prin acțiuni repetitive reușești să faci economie de energie, asta explică faptul de ce oamenii nu renunță ușor la obiceiurile proaste sau la vicii. Ei sunt prea leneși pentru a depune un efort în plus, pentru a face ceva nou, pentru a consuma energia necesară activității mentale, spre a-și schimba deprinderile individuale.

Citește și:  Afla de ce lecitina este foarte importanta pentru corpul uman

confuz

5. Cei care aduc multe argumente în discuțiile pe care le au cu interlocutorii sunt persoane intelectuale, au tendința de a analiza și de a folosi informațiile acumulate, de a auto-evalua și de a-și susține punctul de vedere pe care îl consideră potrivit.

6. Nu trebuie să fii expert în grafologie pentru a-ți da seama că aspectul scrisului unei persoane ține de starea sa mentală. Specialiștii spun că o persoană care gândește mai repede decât își mișcă mâinile va contura literele mai urât deoarece nu are timp pentru a observa și finisa dimensiunile și forma acestora.

7. Faptul că nu vezi lucrurile care sunt chiar în preajma ta arată că ești grăbit, tensionat, stresat, te gândești la foarte multe treburi, iar ochii sunt obosiți, mai rapizi decât gândurile tale, iar creierul nu reușește să facă față la atât de multe informații primite vizual.

8. Dacă visezi ceva legat de acțiunile din timpul zilei înseamnă că te-ai concetrat prea mult pe acestea, ai făcut mișcări repetitive și astfel informația acumulată va fi procesată în timpul somnului. Visul este un fenomen psihologic alcătuit din derularea unor imagini în timp ce dormi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.