Creveții sunt crustacee care trăiesc în mare și sunt considerate în categoria fructelor de mare. Mii de specii de creveți sunt comestibile și apreciate mai ales în China și Japonia pentru proprietățile lor terapeutice. Știați că aceste crustacee sunt o sursă importantă de proteine? În plus carnea de creveți are puțin colesterol, scade riscul de obezitate.
Cei care nu au încercat până acum astfel de delicatese, le pot servi în Spania sau Italia, când merg în vacanță, acolo se prepară rețete excelente din fructe de mare. Valoarea nutritivă a creveților este mare. Creveții conțin vitamine (A, B și E), sunt o sursă de calciu, fosfor, sodiu, zinc, iod, sulf și potasiu. Au puține calorii și multe proteine. Nu trebuie uitat și de acizii grași Omega-3 care se găsesc în această carne de creveți. Doar 100 g de creveți conține 20 g de proteine și 1 g grăsime.
După cum am spus, carnea acestor creveți are foarte pațină grăsime și colesterol. Creveții sunt foarte utili pentru organism, este bine să fie introduși în alimentație. Când spunem aceasta ne referim desigur la multitudinea de nutrienți, vitamine, minerale și microelemente pe care le conțin. Toate acestea ajută organismul să se dezvolte normal și să fie sănătos. Cu ajutorul unei diete cu creveți se îmbunătățește aspectul pielii, unghiilor și părului.
Se combate oboseala cornică, se reduce riscul de disfuncții sexuale, de reacții alergice, de boli vasculare, de obezitate și răceală. Creveții au o substanță numită astaxanthin carotenoide care reduce riscul de cancer. În plus hrana de acest fel este deosebit de gustoasă, este o adevărată placere să o savurezi.
Printre produsele care ne protejează împotriva cancerului se numără și fructele de mare, îndeosebi creveții. Aceștia conțin acizi grași Omega-3 care pot diminua celulele canceroase. Se recomandă să mănânci 8 creveți pe zi pentru a reduce riscul de cancer de sân. Creveții ajută la consolidarea sistemului imunitar al organismului. Au nutrienți care ajută în promovarea sănătății, a metabolismului, de aceea pot fi consumați și de femeile însărcinate.
Carnea creveților este delicioasă, hrănitoare, are multe proteine, vitamine și oligoelemente, care sunt necesare menținerii sănătății organismului. În plus, carnea este foarte moale și ușor de digerat. Faptul că este o sursă de fosfor și calciu o face perfectă pentru alimentația copiilor și gravidelor. Creveții sunt recomandați în tratamentul impotenței și a altor disfuncții sexuale. Carnea acestor crustacee este un leac pentru impotență, pentru cazuri de ejaculare prematură, absența lactației la naștere, pentru neuroastenie, oboseală cronică și slăbiciune generală în organism.
Alimentele trebuie alese în funcție de valoarea lor nutritivă, iar creveții sunt recomandați pentru organism deoarece asigură elementele necesare pentru dezvoltarea și buna funcționare a corpului. Mâncarea bună este importantă și pentru copii și pentru adulți, ajută în menținerea sănătății, iar dacă este și delicioasă (cum sunt creveții) cu siguranță contribuie la o viață mai bună.
Creveți la grătar
Aceasta este una din cele mai delicioase rețete de creveți. Ingredientele care se folosesc sunt următoarele:
- 500 g creveți
- 1 ceapă
- sare și zahăr
- un pahar mic de vin
- bulion
- ulei
Mod de preparare: Se curăță creveții și se spală bine în jet de apă; se pune uleiul în tigaie iar când este destul de bine încins se adaugă ceapa și carnea de creveți; se prăjesc până creveții devin roșii, se adaugă puțin vin, bulion, sare și piper după gust; se acoperă cu un capac și se lasă puțin să se amestece bine toate aceste ingrediente și arome. Se servesc calzi.