Cum poți afla cel mai rapid dacă suferi de candidoză?

0
250
Cum poți afla cel mai rapid dacă suferi de candidoză

Știați că mulți oameni care au intoleranțe alimentare suferă și de candidoză? Acest lucru a fost constatat de cercetători în urma faptului că s-a raportat o legătură între cele două afecțiuni. Medicii au ajuns la concluzia că fungusul candida poate sta la baza multor cazuri de intoleranță alimentară.

Este vorba despre Candida albicans – un fungus din intestin sau din vagin. Înmulțirea candidozei poate declanșa stări de mâncărime și scurgere vâscoasă ce are denumirea de vaginită. Dacă se dezvoltă în gât este semnalată prin zone galbene sau puncte roșii în cavitatea bucală și senzație de durere locală. Astfel de infecții apar îndeosebi la persoanele care au un sistem imunitar deficitar, ele sunt mai predispuse la infecții.

Cum poți afla cel mai rapid dacă suferi de candidoză? Dacă ai stări de balonare, diaree, flatulență și dureri abdominale este posibil să suferi și de candidoză deoarece specialiștii în domeniul sănătății consideră că această infecție produce astfel de simptome. În cazul femeilor apar și mâncărimi vaginale și în jurul anusului.

Candidoza a fost asociată și cu alte simptome, chiar cu sindromul premenstrual, durerile de cap, constipația cronică, tulburările digestive, slăbirea memoriei, pierderea apetitului sexual, sensibilitatea la compușii chimici. O persoană care are afecțiuni și boli grave (de tipul: SIDA, bronșită, oboseală cronică, pneumonie, cancer) poate suferi și de candidoză.

Citește și:  Atacul de cord sau infarctul miocardic

În prezent îmbolnăvirea cu candida a devenit o problemă obișnuită având în vedere faptul că un american din trei are simptomele acestei epidemii. Unii medici consideră că boala apare împreună cu alte tulburări de sănătate de care am amintit mai sus.

Candidoza poate fi semnalată prin arsuri în zona intimă a corpului, senzație de mâncărime accentuată la vagin și în jurul anusului, miros neplăcut în vagin, scurgeri vaginale vâscoase, tulburări ale sistemului genital și urinar, micțiuni dureroase, scăderea libidoului, disfuncții sexuale, senzație de durere în timpul menstruației, constipație, sindrom de colon iritabil, balonare, erupții cutanate intense, durere în timpul actului sexual, oboseală accentuată, dureri abdominale, tulburări digestive, slăbiciune generală a organismului, schimbări de dispoziție, dureri musculare, dureri articulare, transpirații nocturne, tuse sâcâitoare, acnee, arsuri pe limbă, amorțeala feței, sinusuri înfundate.

Dacă infectează gura, candida poate fi depistată prin aftele formate, prin iritațiile albe de pe gingii, limbă și obraji. În cazuri grave, candidoza poate pătrunde și în sânge și afecta organele corpului și chiar poate duce la septicemie. După cum spuneam și mai sus, bolnavii de candidoză suferă și de alergii alimentare, iar datorită acestor afecțiuni ei pot face complicații: afte bucale, dermatite, infecții ale unghiilor, pecingine, eczeme.

Pentru a preveni candidoza alimentația trebuie să fie sănătoasă, săracă în drojdii și zahăr, iar sistemul imunitar consolidat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.