Cum să-ți îngrijești tenul iarna? – Sfaturi utile și greșeli de frumusețe

0
27

Iarna, pielea are parte de un stres intens, creat de ger, temperaturi scăzute, precipitații sub formă de zăpadă. Pentru a ne menține frumusețea tenului iarna, cosmetologii oferă anumite sfaturi utile și precizează și anumite greșeli de frumusețe pe care le fac unele persoane. Care sunt acestea? Le puteți afla în acest articol, sau le puteți obține într-o variantă mai detaliată și de la un cosmetician din orașul în care locuiți.

Navigare rapidă în articol:

 1. Sfaturi de frumusețe iarna
 2. Aspecte de machiaj de iarnă

1. Sfaturi de frumusețe iarna

Iarna este posibil să ai pielea mai sensibilă din cauza gerului și zăpezii. Principalele semne sunt roșeața, micile iritații pe față, crăpăturile de la buze.

Persoanele care aplică o cremă de față chiar înainte de a ieși afară din casă, nu fac bine, pentru că aceasta ar putea cristaliza și astfel va irita și mai mult pielea. Pentru a preveni iritațiile, trebuie ca acea cremă de față să fie aplicată cu 20-30 minute înainte de a ieși afară. În acest fel, crema va intra bine în piele, va preveni evaporarea umezelii și va proteja tenul de efectele frigului și înghețului.

În caz de apariție a unor iritații pe piele, iarna, poți folosi anumite tratamente recomandate de un cosmetolog, sau poți cumpăra de la o farmacie produse care ajută în acest sens și anume:

 • Un ulei natural care va hidrata în mod adecvat pielea
 • Vitamina B5 care are acțiune calmantă pentru ten
 • Probiotice cu efect de stimulare a florei bacteriene, care ajută la regenerarea rapidă a epidermei.

Sfaturi pentru combaterea acneei iarna

Iarna pot să apară și probleme de acnee, mai ales din cauza purtării măștii de protecție pe zona feței – nas și gură. Pentru a combate acneea se recomandă și acidul pantotenic sau vitamina B5. Această vitamină este recomandată pentru menținerea frumuseții și sănătății pielii în viața de zi cu zi.

Vitamina B5 poate îmbunătăți aspectul pielii afectată de acnee și poate ameliora simptomele acestei afecțiuni. Acest ingredient apare în multe produse cosmetice, are efect hidratant și ajută la regenerarea celulelor pielii. Prin vitamina B5 se îmbunătățește sănătatea pielii și rezistența acesteia la stimulii externi.

În general, vitaminele B sunt esențiale pentru piele, ele mențin și bariera inițială a pielii. Cele mai bune vitamine pentru prevenirea acneei sunt B3 și B5. Ținând cont de aceste aspecte, ar fi bine de folosit aceste vitamine în îngrijirea zilnică a pielii, mai ales iarna, când factorii de mediu sunt mai agresivi.

2. Aspecte de machiaj de iarnă

În lunile de iarnă ai nevoie de o protecție suplimentară a tenului împotriva gerului și fluctuațiilor de temperatură. Pentru asta trebuie alese produse cosmetice de calitate înaltă, care sunt potrivite tipului de ten.

Iarna se folosesc mai mult produse cosmetice care au o compoziție hrănitoare, semi-grase, care sunt îmbogățite cu uleiuri vegetale și care pot preveni uscarea pielii, pot proteja tenul de efectele adverse ale condițiilor externe. Cremele CC se pot folosi iarna în loc de fond de ten, ele au acțiune hidratantă, antiîmbătrânire, îmbunătățesc și uniformizează aspectul și culoarea tenului.

Pentru buze trebuie un ruj care include în compoziție și ulei vegetal, sau care are o textură cremoasă și nu usucă buzele. Se poate folosi și un balsam de buze, de calitate înaltă, care are efect de protecție și conține vitamina E. Pentru a ascunde crăpăturile buzelor se poate folosi un balsam de buze colorat.

Citește și:  Apa de trandafiri, mod de realizare – Beneficii pentru piele și păr

Greșeli de machiaj

Dacă îngrijirea pielii este inadecvată iarna, atunci este posibil ca ea să-și piardă din vitalitate, să devină îmbătrânită, uscată și iritată.

Există anumite greșeli de machiaj și de îngrijire a tenului iarna care trebuie evitate:

 • Peelingul pe față poate înrăutăți iarna starea dermului
 • Produsele de îngrijire a tenului pe bază de apă ar putea afecta tenul iarna, deci trebuie evitate
 • Fondul de ten trebuie lăsat deoparte, pentru că el este pentru vremea caldă
 • Un ruj nepotrivit poate afecta pielea delicată a buzelor mai ales când este ger
 • Folosirea unui gloss de buze este o idee rea iarna, pentru că poate provoca apariția fisurilor pe pielea buzelor mai ales atunci când este ger afară
 • Pudra de ten cu efect matifiant nu este indicată iarna, când temperatura este scăzută
 • Folosirea unor produse cosmetice care au anumite componente ce pot îngheța și astfel pot irita tenul nu este o idee bună în acest anotimp.

Chiar dacă iarna vremea este mai înnorată, totuși nu trebuie renunțat la crema de protecție solară. Soarele poate dăuna tenului și iarna, ar putea provoca îmbătrânirea prematură a tenului. Pentru a preveni acest lucru, se poate folosi o cremă hrănitoare pentru piele, cu factor de protecție SPF 15 sau 20. Acest tratament de îngrijire se face mai ales atunci când se merge la schi. Pentru schi se poate folosi chiar și o cremă de față cu SPF mai mare, cuprins între 30 și 50.

Machiaj rezistent la apă

Dacă vrei să arăți impecabil, machiajul rezistent la apă este o necesitate iarna, nu este un moft de sezon. Zăpada și gerul sunt o mare provocare pentru frumusețea tenului. Schimbările bruște de temperatură pot umezi rimelul și astfel machiajul ochilor poate fi compromis. Pentru a scăpa de acest stres, alege un rimel rezistent la apă și astfel vei avea genele mai lungi și mai frumoase. Dacă vei alege un produs de cea mai bună calitate, genele vor rezista mai bine înghețului și aspectul lor nu se va deteriora.

Astăzi rimelurile sunt de diferite forme, ele îngroașă genele, le ondulează și le alungesc. Cele mai potrivite pentru iarnă sunt produsele rezistente la apă, care oferă și avantajele de mai sus. Există produse speciale, care au ingredinte suplimentare, ce aderă strâns la gene. Prin urmare, trebuie analizat cu atenție un astfel de rimel, înainte de a-l cumpăra.

Mare atenție la unele rimeluri rezistente la apă care sunt comercializate în magazine, pentru că ar putea provoaca anumite reacții alergice la ochi, mai ales în cazul persoanelor care au ochii foarte sensibili. Ele conțin anumite substanțe de fixare, care pot fi substanțe cosmetice mai puțin prietenoase cu pielea și cu ochii, mai alea în cazul unor produse ieftine sau de calitate îndoielnică. În acest caz sunt recomandate rimelurile cu proprietăți hipoalergenice, mai blânde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.