Cum se iau steroizii?

1
1175
Cum se iau steroizii

V-ati intrebat vreodata cum se iau steroizii? Steroizii anabolizanti sunt folositi in general de barbati pentru ca reprezinta hormoni sintetici masculini care imbunatatesc durabilitatea, performanta si volumul muschilor. In plus,acestia ofera si o infatisare spectaculoasa barbatilor care folosesc asemenea substante. Efectele steroizilor sunt multe, pozitive si negative, insa nici riscurile nu ii opresc pe culturistii care vor sa arate perfect sau pe barbatii care cred ca muschii cat mai proeminenti (si, cateodata, nenaturali) ii fac sa para mai puternici, de temut si irezistibili.

Efectele steroizilor anabolizanti includ marirea brusca a muschilor, cauzata de retinerea de proteine in corp, ingrosarea vocii, cresterea parului pe fata si corp, cresterea agresivitatii. Cei care folosesc aceste substante sporadic nu intampina probleme, insa cei care abuza de steroizi intampina si efecte negative care le pot pune in pericol si viata.

Pentru a sti cum se iau steroizii, trebuie sa aflam mai intai cine folosesc astfel de substante. Se pare ca cei care recurg la steroizi sunt in esenta sportivi: atleti, fotbalisti, culturisti. Ceicare sunt implicati in sporturi de anduranta sunt mai tentati sa foloseasca steroizi; cel mai recent caz descoperit in lumea sportului, care a zguduit din tatani istoria ciclismului, este cazul lui Lance Armstrong, detinator al sapte titluri Tour de France care este nevoit acum sa renunte la acestea din cauza acuzatiilor de dopaj.

Si in ceea ce priveste persoanele care ocupa functii ce necesita putere se poate vorbi despre utilizarea steroizilor, nu putini fiind politistii, ofiterii de securitate sau personalul militar care ajung sa foloseasca steroizi. Si adolescentii folosesc aceste substante pentru a ajunge mai repede la maturitate si pentru a-si  imbunatati imaginea personala.

Cum se iau steroizii?

Cei care doresc sa incerce astfel de substante au doua optiuni: steroizi pe cale orala sau cei injectati. O mare problema in ceea ce priveste folosul de astfel de anabolizanti este dozarea din auzite. Multi sunt cei care, din dorinta exacerbata de a arata precum adevaratii culturisti, iau doza prea mari de anabolizanti. In speranta ca mai mult steroid produce efecte mai mari in ceea ce priveste aparentele, multi folosesc anabolizanti fara masura, combinati cu alte medicamente. Sportivii folosesc steroizi in cicluri de cate 6-12 saptamani, urmate de perioade de abstinenta. Acest ciclu este folosit pentru a se evita cresterea tolerantei la steroizi.

Multi folosesc steroizii anabolizanti impreuna cu suplimentele vitaminice, stimulanti, analgezice si medicamente antiinflamatoare. Pentru a contracara efectele negative ale anabolizantilor, sportivii mai folosesc si alte medicamente care, conform studiilor, produc si mai multe efecte adverse.

Din pacate, cei mai multi consumatori de steroizi anabolizanti isi procura „drogul” pe cai ilegale, nestiind de fapt ce cumpara avand in vedere ca multe astfel de substante sunt facute ilegal.

Anabolizantii au si intrebuintari terapeutice, putand fi folositi, la indemnul si supravegherea medicului, pentru tratarea unor afectiuni cronice sau obisnuite. Steroizii nu sunt interzisi pentru folosire in scop cosmetic, insa traficul cu astfel de substante se pedepseste conform legii. Nu degeaba atletii sunt testati pentru astfel de substante inainte de competitii, iar daca sunt descoperite in sistemul lor, acestia sunt descalificati.

Ce efect au steroizii?

Daca stim deja cum se iau steroizii, putem incerca sa aflam care este rolul lor in organism. Studiile arata ca steroizii anabolizanti nu fac decat sa creasca masa musculara si anduranta, neavand niciun efect asupra capacitatilor atletice ale sportivului. Nu se stie de fapt nici daca steroizii ajuta sau nu in vindecarea dupa boli si accidente.

Folosirea sporadica a steroizilor nu are, in general,  efecte negative asupra organismului, insa ce se intampla daca are loc un abuz de astfel de substante? Abuzatorii de anabolizanti castiga repede in greutate si masa musculara si prezinta acnee pronuntata.  In plus, pielea acestora isi pierde din culoare, ingalbenindu-se, iar comportamentul devine mai agresiv. Pe deasupra, si chelirea prematura poate aparea odata cu schimbarile bruste de comportament si stari de depresie sau retentie de fluide.

Au steroizii efecte la nivelul creierului?

Anabolizantii au efecte din cele mai diverse asupra organismului, de ce nu ar avea efecte si asupra creierului? Se pare ca aceste substante produc schimbari de temeperament si stare catre depresie, iritabilitate, violenta si manie. Dependentii intra in sevraj cand sunt deprivati de anabolizanti si se pot considera invincibili datorita staturii lor impozante.

Citește și:  Vitamina A te ajuta sa traiesti mai mult. Afla benefiiciile vitaminei A pentru organism!

In functie de cum se iau steroizii apar si efectele secundare ale utilizarii lor indelungate de catre sportivi sau oameni obisnuiti. Sportivii folosesc in general anabolizanti cu buna stiinta si dozaj recomandat de medic sau macar de antrenorul personal. Cand vine vorba de amatori insa, lucrurile nu mai stau deloc la fel, acestia incercand sa ajunga la o infatisare impozanta cat mai repede si la o sculptare a muschilor cat mai rapida. Efectele negative ale anabolizantilor apar cand organismul incearca sa elimine hormonii in exces. Abuzul acestor substante poate cauza cresterea rapida la adolescenti, aparitia acneei, cresteri in greutate, dureri, ameteli si schimbari de ritm urinar.

Indiferent de modul cum se iau steroizii anabolizanti, acestia au efecte ce se resimt la nivelul sistemului cardiovascular. Printre problemele care apar la nivelul inimii daca se folosesc anabolizatni sunt incluse cresterea riscului de atac cardio-vascular, soc anafilactic, cresterea presiuni sangvine, ateroscleroza sau bolile coronariene.

Organele vitale sunt afectate de anabolizantii in exces, ficatul si rinichii fiind cele mai afectate parti ale organismului. De la ciroza, hepatita, ingalbenire si pana la cancer, toate aceste afectiuni pot fi cauzate de utilizarea fara consimtamant a anabolizantilor.

La nivelul sistemului reproducator exista efecte negative diferite, in functie de sex. La femei, excesul de testosteron cauzeaza probleme menstruale, pilozitate excesiva, posibilitatea sterilitatii, malformatii ale fatului la nastere, cancer sau reducerea ranilor. In cazul barbatilor, anabolizantii produc transformarea testosteronului in estrogen, hormon tipic femeilor, care produce aparitia caracteristicilor femeiesti: posibilitatea infertilitatii, disfunctii sexuale si urinare, chelire, cresterea sanilor si chiar atrofierea testiculelor.

Printre cele mai traumatizante efecte ale abuzului de anabolizante se afla cancerul, atacul de cord, bolile de ficat si ridicarea riscului de suicid sau omor.

Cei care abuza de steroizi isi pot pierde interesul pentru activitatile zilnice si sport, devenind  mult mai plictisiti. In plus, si schimbarile de comportament pot dauna relatiilor interpersonale si pot duce la izolare. Pe deasupra, consumul de steroizi accentuat duce la cresterea tolerantei acestora si la necesitatea administrarii de doze mult mai mari. Pe deasupra, abuzul constant de steroizi duce si la distorsionarea imagini de sine.

Din moment ce stim cum se iau steroizii, poate ar fi cazul sa stim si cat timp raman in organism! Anabolizantii cu administrare orala pot fi gasiti in organism si dupa cateva saptamani de la utilizare. In cazul anabolizantelor intravenoase, efectul dureaza si mai mult, putand fi depistate si dupa cateva luni de la administrare.

Adolescentii se afla intr-un mericol major daca foloseasc steroizi, efectele negative ale acestora putandu-i urmari intreaga viata. Desi adolescentii folosesc aceste substante in speranta ca vor arata precum adevarati body-builderi, ei isi pun in pericol sanatatea si pot chiar experimenta mai tarziu si cu alte droguri si medicamente.

Cum ajung oamenii sa foloseasca anabolizanti?

Majoritatea acelora care se apuca sa foloseasca steroizi anabolizanti afla de la prieteni si cunostinte de efectul acestora. Mai apoi, ei isi dau seama si cum se iau steroizii si ii folosesc asa cum cred de cuviinta, fara sa fie constienti de riscurile la care se supun. Unul din motivele pentru care tinerii recurg la steroizi este faptul ca acestia nu au incredere in propria imagine si in propriul corp, cred ca nu sunt capabili sa duca la final competitia in care se afla sau cred ca, daca folosesc anabolizanti, nu vor avea de infruntat pericole.

Partea buna este ca tinerii pot fi educati sa reziste tentatiilor, iar parintii se pot documenta si vorbi cu copiii lor, anuntandu-i  pe acestia de pericolele care ii pandesc.

Cei mai comuni steroizi anabolizanti care se afla pe piata si care sunt folositi la scara larga sunt Anatrofina, Durabolina, Anadrolul, Dimetazina, Echipoza, Maxibolina, Parabolina, Terabolina si Winstrolul.

1 COMENTARIU

  1. Ideea este ca steroizii nu sunt pentru oricine. Si mai ales, nu poti creste in masa musculara doar de la steroizi. Multi se apuca sa ia produse anabolizante crezand ca astfel vor merge mai putin la sala si vor creste mai repede muschii. Realitatea nu este deloc asa.

    Pentru ca aceste produse sa aiba efect, trebuie un regim alimentar pe masura si exercitii pe masura. Deci nimeni nu scapa de chin daca ia steroizi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.