Cum se menține sănătatea sistemului gastrointestinal cu ajutorul sucului de Aloe vera?

0
220
Gel de Aloe vera, Foto: forever.com.ro

Detoxifierea colonului este foarte importantă pentru menținerea sănătății sistemului gastrointestinal deoarece reduce simptomele constipației, flatulenței, indigestiei, halenei, inflamațiilor mucoasei gastrice, balonării și hiperacidității gastrice.

Aloe vera

Sucul de Aloe vera este foarte bun pentru detoxifierea colonului și stimularea tranzitului intestinal. Acest produs natural are numeroase componente bioactive importante pentru sănătate: minerale, vitamine, enzime, fibre solubile și insolubile. Sucul din frunze de Aloe vera conține vitamine A, B, C și E esențiale pentru sănătatea întregului organism. Vitamina A ajută vederii, creșterii organismului, protejează celulele și ajută la regenerarea pielii. Vitamina C consolidează sistemul imunitar al organismului, combate oboseala, stările de iritabilitate, stimulează regenerarea țesuturilor, menține sănătatea dinților, pielii, oaselor și a întregului organism. Vitamina B1 susține funcția sistemului nervos, accelerează metabolismul, combate oboseala și tulburările de concentrare. Vitamina B6 este importantă pentru metabolismul aminoacizilor și proteinelor, pentru echilibrul hormonal și creșterea imunității. Vitamina B12 susține diviziunea și regenerarea celulelor, sănătatea membranelor mucoase și a pielii, este importantă pentru formarea globulelor roșii din sânge. Vitamina E are efect bun asupra întregului organism deoarece crește imunitatea și protejează celulele, combate atacul nociv al radicalilor liberi și previne îmbătrânirea prematură a organismului.

De asemenea, Aloe vera este o sursă de magneziu, calciu, fier, zinc, germaniu, crom, potasiu, mangan, polizaharide, aminoacizi esențiali, celuloză, lipază, amilază, acid aloetic, hormoni vegetali, substanțe antrachinone glicozide.

Frunze de Aloe vera
Frunze de Aloe vera

Prin folosirea acestui suc natural din Aloe vera se vindecă alergiile, se îmbunătățește funcția hepatică și biliară, se menține concentrația normală de glucoză în sânge, se reglează nivelul de colesterol, se detoxifică ficatul, colonul, se consolidează sistemul imunitar al organismului și se reduce riscul de infecții virale, fungice și bacteriene. Sucul de Aloe vera este recomandat și pentru protecția sistemului respirator, osteoarticular de producerea infecțiilor la nivelul lor. De asemenea, este un produs natural cu efect vindecător asupra pielii, ameliorează simptomele unor afecțiuni ale pielii, cum sunt cele produse de escare, răni minore, eczeme, înțepături de insecte.

Citește și:  Combretum (Combretum micranthum), o planta ce combate virusurile
Gel de Aloe vera, Foto: forever.com.ro
Gel de Aloe vera, Foto: forever.com.ro

Proprietățile vindecătoare ale sucului sau a gelului de Aloe vera sunt excelente pentru piele, reprezintă un excelent remediu pentru disconfortul creat de arsurile solare. Are efect hidratant și calmant pentru piele, ameliorează simptomele de usturime, durere, uscăciune și grăbește vindecarea. Efectul este relaxant, tonic, cicatrizant, emolient, plăcut și răcoritor.

De asemenea sucul de Aloe vera are acțiune benefică asupra cavității bucale, ajută în tratamentul paradontozelor și combaterea infecțiilor bucale.

Consumul de Aloe vera este o alegere foarte bună pentru menținerea sănătății tractului gastrointestinal deoarece ajută la normalizarea funcției acestuia și îmbunătățirea digestiei datorită conținutului echilibrat de elemente nutritive, un suport excelent pentru creșterea rezistenței organismului. Sucul de Aloe vera este un detoxifiant puternic pentru organism, stimulează procesul de eliminare a toxinelor și accelerează metabolismul, crește nivelul de energie din organism și crește imunitatea. Proprietățile acestui suc sunt calmante și vindecătoare pentru tractul gastrointestinal, calmante, antiinflamatoare și detoxifiante, dar și nutritive și vitalizante pentru organism.

Aloe vera a fost apreciată încă din cele mai vechi timpuri pentru efectul benefic asupra minții și corpului, iar sucul frunzelor ei chiar îmbunătățește sănătatea, vitalitatea și frumusețea organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.