Aloe vera – Află câte avantaje ai prin folosirea acestui produs natural!

0
626
Aloe vera – Află câte avantaje ai prin folosirea acestui produs natural!

Persoanele care doresc să bea un suc cu proprietăți de stimulare a tranzitului intestinal pot alege sucul de Aloe vera. Acesta este natural și bogat în nutrienți: vitamine A, B, C și E, minerale (potasiu, calciu, magneziu, zinc, fier, crom, mangan), hormoni vegetali, polizaharide, aminoacizi esențiali, fibre și enzime. Sucul de Aloe vera îmbunătățește sănătătea organismului, ajută la detoxifierea acestuia (și mai ales a colonului), ajută la regenerarea țesuturilor, calmarea sistemului nervos, oferă un plus de energie și o stare de bine.

Gel de Aloe vera

Potrivit cercetătorilor sucul natural de Aloe vera are proprietăți antibiotice (oprește dezvoltarea infecției cu bacteria Helicobacter pylori) și de calmare a membranei mucoasei intestinale. Această bacterie Helicobacter pylori se poate transmite prin contact direct, prin salivă, sau prin consumul de apă contaminată.

Potrivit medicilor ea este cauza principală a unor boli grave – ulcer gastric și ulcer duodenal. Se recomandă să se bea un pahar cu suc de Aloe vera pe zi deoarece astfel se menține sănătatea stomacului și a intestinalor, se previne și se ameliorează simptomele sindromului de colon iritabil.

Aloe vera – Mod de preparare

Gelul de Aloe vera are proprietăți hidratante pentru piele, calmează și vindecă iritațiile care apar după epilare. Prin această metodă de îndepărtare a părului de prisos din anumite regiuni ale corpului și ale feței se pot crea anumite pete roșii provocate prin agresarea pielii. Pentru a diminua aspectul de piele roșie și ușor inflamată se recomandă aplicarea unei loțiuni de Aloe vera deoarece este benefică pentru orice tip de piele, calmează, hidratează, are proprietăți antiinflamatoare și de regenerare a țesutului iritat.

În sezonul estival când doriți să vă bucurați de soare, puteți folosi gelul de Aloe vera pentru piele deoarece este un bun remediu contra arsurilor solare. Se poate cumpăra de la farmacie și se poate folosi și în tratamentul bolilor de piele și de ochi. Are proprietăți benefice pentru regenerarea țesuturilor, pentru tratamentul afecțiunilor tegumentare (răni, arsuri de orice fel), calmează pielea iritată și inflamată, relaxează, are efect tonic, cicatrizant și emolient.

Citește și:  Medicamente și boli care pot cauza erupții sau urticarie pe piele – Cum le deosebești?

Persoanele pentru care pistruii sunt o problemă estetică neplăcută pot scăpa de astfel de pete întunecate de pe față folosind o mască cosmetică realizată din produse naturale: seva plantei de Aloe vera și puțină zeamă de lămâie. Astfel de ingrediente au efect bun asupra pielii, ajută la atenuarea pistruilor și astfel tenul rămâne luminos și frumos, fără pete de culoare închisă.

Pentru îngrijirea părului și îmbunătățirea aspectului acestuia se poate folosi masca cosmetică din suc de Aloe vera (o frunză) și ulei de migdale (o lingură). Prin acest tratament se stimulează creșterea firelor de păr, rezistența acestora, se obține un efect strălucitor și sănătos al podoabei capilare.

Aloe vera – Mod de preparare

Gelul de aloe vera are efect excelent asupra pielii, ajută în prevenirea procesului de îmbătrânire prematură al acesteia. Acest produs natural îmbunătățește vitalitatea pielii, hrănește și vindecă țesutul cutanat.

Poate fi un bun remediu contra arsurilor de toate tipurile, înțepăturilor de țânțari, eczemelor, erupțiilor cutanate și acneei. Se poate folosi seva plantei direct pe piele, pe zonele cu probleme deoarece aceasta reprezintă o mască cosmetică foarte bună petru tratamentul afecțiunilor pielii, iar în plus ajută și în combaterea ridurilor.

Aloe vera ajută la regenerarea rapidă a pielii, la creșterea sintezei de elastină și colagen, la hidratarea tegumentului, la combaterea atacului nociv al radicalilor liberi atât de agresivi. Se aplică direct pe piele, pătrunde imediat în straturile acesteia, are efect benefic răcoritor și relaxant, calmant, de ameliorare a inflamațiilor, îmbunătățește circulația sângelui la nivelul pielii și sănătatea ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.