Cum se urmărește evoluția bolnavilor după intervenții chirurgicale pe aparatul uro-genital?

0
90

Îngrijirea bolnavilor după intervenții chirurgicale pe aparatul uro-genital este la fel ca în cazul oricărei operații. Bolnavii trebuie supravegheați permanent, se verifică la intervale de timp stabilite de medic, temperatura, pulsul, tensiunea arterială, precum și cantitatea și aspectul urinei prin analiză de laborator (dacă prezintă hematurie), iar din analiza sîngelui se va determina azotemia.

Intervenții chirurgicale pe aparatul uro-genital, Foto: novanthealth.org

După intervenții chirurgicale la rinichi se va supraveghea mai ales tubul de dren, cantitatea de urină colectată se va nota în foaia de observație, dacă se aplică o sondă uretrală permanentă, urina va fi captată în colectoare sterile. Igiena bolnavului va fi riguros păstrată pentru a nu crea infecții, alimentația și rehidratarea se fac la fel ca la orice intervenție chirurgicală, cât mai corect.

Igiena-personala (1)

După intrevenția chirurgicală la vezica urinară se va asigura eliminarea urinei prin sondă permanentă, capătul sondei va fi introdus într-un urinar curat așezat între coapsele bolnavului. Urinarul va fi golit, spălat, dezodorizat de câte ori este necesar.

Citește și:  Ce este ulcerul de gambă și care sunt metodele de tratament recomandate?
Escarele de decubit

După intrevenția chirurgicală la prostată, la îngrijirea bolnavului se va ține cont de vârstă. Se va supraveghea aparatul circulator, respirator, precum și prevenirea formării escarelor. După intervenția chirurgicală pe organe genitale externe, pentru îngrijirea bolnavului este necesar în primul rând îngrijirea plăgilor, prevenirea hemoragiilor și a infecțiilor. Păstrarea igienei organelor operate este sarcina principală de îngrijire după intervențiile chirurgicale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.