Dieta cu linte te ajuta sa slabesti 3 kg in 7 zile

0
1328

Acest regim alimentar este echilibrat si te ajuta sa slabesti rapid fara a te infometa. Dieta este sanatoasa, ofera organismului substantele nutritive necesare pentru mentinerea sanatatii si in acest sens ne referim la minerale, vitamine, proteine, fibre si glucide.

Lintea este o leguma foarte buna pentru sanatate si face parte din familia leguminoaselor. Este foarte hranitoare si considerata din cele mai vechi timpuri un adevarat medicament. Supa de linte era un preparat preferat inca din vremuri de demult, in Egiptul Antic, Babilonia si Grecia Antica. Gustul ei este foarte placut iar continutul de vitamine din grupa B o face sa fie apreciata de populatia din intreaga lume.

Linte, Foto: holisticvitalityeducator.blogspot.ro

Lintea este un produs ecologic si are efecte benefice asupra organismului. Poate fi consumata fara probleme de catre oricine, deoarece nu are nitrati sau toxine ca alte produse alimentare care se vand la kilogram. Este recomandata in cazuri de boli nervoase, diabet zaharat, boli de inima, afectiuni ale vaselor de sange, colita, ulcer si alte boli digestive. Contine potasiu, vitamina PP, vitamine din grupul B si alte substante importante in formarea sangelui si prevenirea tumorilor canceroase, mai ales a cancerului de san si intestinal.

Este recomandata in dietele pentru scaderea in greutate deoarece are continut caloric scazut si multe fibre. Doar 100 g linte are aproximativ 310 kcal iar prin faptul ca este o sursa importanta de fibre ofera o senzatie de satietate fara a manca in exces. Mai mult decat atat lintea este considerata de nutritionisti un produs alimentar dietetic.

Dieta cu linte:

Luni

  • Mic dejun: 150 g iaurt ce are continut redus de grasimi, 5 linguri de cereale, o para sau alt fruct la alegere.
  • Pranz: o portie de linte fiarta in amestec cu ou, ceapa rosie tocata, doua linguri faina, sare, piper si verdeturi (marar, patrunjel). Eventual pentru un gust mai bogat se adauga legume si branza tare ce se rade pe razatoare si se presara deasupra (cum este parmezanul).
  • Cina: iaurt ce are continut redus de grasimi.

Marti

  • Mic dejun: o felie de paine cu branza dulce degresata si un pahar de suc de rosii.
  • Pranz: o portie de supa de linte preparata din 200 g carne de pui (recomandat este pieptul de pui), o ceasca de linte, doi cartofi mici sau medii, un morcov, o ceapa rosie mica, telina frunze, cimbru, sare si piper.
  • Cina: fructe la alegere, recomandate sunt mere, pere, portoca, kiwi, ananasul si mai ales grapefruit.
Citește și:  Ridicarea oblică a greutăților la verticală – Exercițiu eficient pentru dezvolarea pectoralilor
Supa de linte, Foto: eatwhatyougrow.blogspot.ro

Miercuri

  • Mic dejun: 2 felii de paine prajita cu miere de albine.
  • Pranz: piure de linte realizat din linte si legume (cate o ceasca din fiecare) si putin unt (o lingura); cei care doresc pot adauga o omleta realizata din doua oua.
  • Cina: un baton de cereale sau un iaurt ce are continut redus de grasimi.

Joi

  • Mic dejun: 150 g iaurt ce are continut redus de grasimi, 5 linguri de cereale, un mar sau alt fruct la alegere.
  • Pranz: o portie de linte cu orez; se fierbe o cana de orez si o cana de linte, se prepara separat sos de rosii sau bulion in combinatie cu ceapa si usturoi, apoi se amesteca toate si se pune putina sare si piper.
  • Cina: iaurt ce are continut redus de grasimi.

Vineri

  • Mic dejun: o felie de paine cu branza si un pahar de suc de rosii.
  • Pranz: o portie de linte cu piure de cartofi; se fierb doi cartofi si se piseaza piure, separat se fierbe o ceasca de linte, se amesteca cele doua preparate si se adauga putin bulion, iar pentru a fi mai gustos se serveste cu salata de legume si carne de pui la gratar.
  • Cina: un baton de cereale.
Linte cu spanac, mere, condimente, Foto: dropitandeat.blogspot.ro

Sambata

  • Mic dejun: 2 felii de paine prajita cu miere de albine.
  • Pranz: o portie de supa de linte realizata din 100 g carne afumata, o ceasca de linte, 2 cani supa de legume, un mar si condimente (sare, cimbru, piper); se pune supa in oala, se fierbe lintea se adauga marul taiat feliute (fara coaja), iar apoi carnea taiata in cuburi mici si condimentele.
  • Cina: iaurt ce are continut redus de grasimi.

Duminica

  • Mic dejun: 150 g iaurt ce are continut redus de grasimi, 5 linguri de cereale, o portocala sau alt fruct la alegere.
  • Pranz: o portie de mancarica de galuste din linte cu sos de ciuperci; se folosesc ca ingrediente un ou, o ceasca de linte, o lingura de faina, o cana de ciuperci taiate felii, doua linguri de smantana, o lingura ulei de masline, o ceapa taiata marunt, patrunjel, sare, piper si un pic de vin alb; se combina lintea cu ceapa, faina, ulei de masline si ou, se amesteca pentru a se omogeniza si se fierb galustele; separat se pregatesc ciupercile cu smantana, un pic de vin alb, patrunjel frunze, sare si piper.
  • Cina: fructe la alegere.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.