Madonna continua sa uimeasca intreaga lume prin talentul, spectacolele, ideile originale dar si prin faptul ca arata uimitor de bine, antrenorul ei Kim Lee spunea ca are ,,trupul unei adolescente de 25 de ani”. Cel mai mare secret al ei pentru mentinerea tineretii si frumusetii este dieta macrobiotica pe baza de produse bogate in vitamine si oligoelemente benefice organismului.
Madona este adepta unui stil de viata sanatos si o mare iubitoare de sport, nu trece nici o zi fara sa faca exercitii de fitness, sa alerge 45 de minute, sa faca stretching, sa practice yoga, dans sau sa mearga cu bicicleta.
Dupa cum spuneam, Madonna nu isi arata deloc varsta reala, iar acest lucru se datoreaza faptului ca la ea dieta este respectata intocmai in combinatie cu exercitiile fizice. Consuma legume si fructe proaspete si naturale, care cresc in acea perioada a anului, in locurile de care apartine, astfel se simte cu adevarat in armonie cu natura. Aceasta nu inseamna ca le creste chiar ea, dar este atenta sa cumpere produse naturale, sanatoase pentru organism.
Madonna nu mananca niciodata in graba, mesteca bine alimentele, incet, fara a se grabi sa le inghita si de obicei ia masa cand simte ca are un sentiment real de foame. Potrivit nutritionistului ei dar si credintei sale ca sunt anumite alimente care ajuta la acumularea de grasime in corp, respecta anumite reguli printre care se afla si evitarea acestor produse. Astfel de alimente pe care le elimina din dieta zilnica sunt: alcoolul, condimentele, carnea, cartofii, zaharul, ouale, sarea, produsele lactate, branzeturile, bananele, strugurii, bauturile indulcite, carbogazoase si cofeina. Nu mananca deloc produsele tip fast-food, sosuri, maioneze, alimente cu aditivi artificiali, coloranti si conservanti.
In cadrul acestei diete macrobiotice selecteaza anumite produse pe care le consuma. Astfel jumatate din acestea sunt cerealele din care trebuie sa faca parte graul, meiul, orezul brun. De asemenea un sfert din produsele dietei este reprezentat de legume si anume de salatele din varza alba, napi, dovleac, telina, broccoli, conopida si altele. Foloseste mai ales proteine din peste, soia, naut, fasole, linte, etc, pune accent indeosebi pe proteine vegetale. Nu uita sa consume si fructe de mare, supe de legume, fructe bogate in vitamine si fructe cu coaja.
Sursele de carbohidrati sunt cerealele integrale, orezul brun, produse care contin gluten. Laptele, branzeturile si produsele lactate sunt inlocuite cu soia. Grasimile polinesaturate permise sunt cele care provin din dovleac si ulei de masline. Fructele si legumele viu colorate sunt prea dulci si trebuie consumate in cantitate mica, cele mai bune sunt cele de culoare verde. Hidratarea corpului este importanta, se consuma minim 1-1,5 litri de apa pe zi. Pnetru ca se face sport trebuie sa se consume mai mult de 2 litri de apa pe zi pentru a se elimina toxinele din organism, a se accelera metabolismul si pentru a asigura cantitatea de apa normala mentinerii sanatatii corpului zi de zi.
Dieta macrobiotica se bazeaza pe principiul yin si yang, in gandirea orientala fortele opuse si complementare guverneaza intreaga viata. Astfel de forte trebuie sa fie in echilibru si prin alimente, pentru mentinerea sanatatii este bine sa fie evitate alimentele care au prea mult yin sau o cantitate prea mare de yang. Echilibrul este foarte important in cadrul acestei dieta aproape de natura, alimentele yin sunt dulci iar cele yang sunt sarate. In cadrul dietei se pune accentul pe simplitate, pe natural si organic, pe apropierea de natura, pe bucuria ce o simtim atunci cand consumam alimente naturale, pe care le ofera pamantul si natura si noi suntem liberi sa ne dorim sa le servim in starea lor naturala, neprelucrata.
La micul dejun Madonna prefera cerealele, mai ales fugii de ovaz, la pranz supa de legume, iar la cina orez brun aburit, o portie de peste alb si salata verde. Intre mese ia cate o gustare, mananca morcovi, castraveti, telina, cate o felie de lamaie.