Dieta cu rodie te ajuta sa slabesti 3-4 kg in 7 zile si sa fii sanatos

0
17168
Terci de hrisca cu capsuni si rodie, Foto: fingerforkknife.com

Cercetatorii in domeniul sanatatii au demonstrat puterea vindecatoare a rodiei in numeroase studii si au ajuns la concluzia ca ajuta impotriva multor boli grave. Potrivit nutritionistilor, rodia este unul din cele mai bune fructe vindecatoare, un adevarat medicament natural pentru organism, care ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si sa ne protejam organismul de boli foarte grave, cum sunt cele circulatorii, de inima sau tumorile cancerigene.

Terci de hrisca cu rodie si capsuni, Foto: fingerforkknife.com

Dieta cu rodie este sanatoasa si ajuta la pierderea a 3-4 kg din greutate in 7 zile. Rodia este un fruct bun pentru scaderea in greutate dar si pentru detoxifierea organismului. Beneficiile acestui fruct pentru sanatate sunt numeroase, deoarece este o sursa importanta de vitamine, fibre, minerale, taninuri, fructoza, glucoza si antioxidanti. Sucul de rodie ajuta in combarea radicalilor liberi si in prevenirea imbatranirii premature a organismului. Ajuta in cazuri de anemie, raceala si alte afectiuni respiratorii. Acest fruct are proprietati antiinflamatoare, antipiretice, vitaminizante, diuretice, mineralizante, de normalizare a digestiei, intarire a muschiului inimii, crestere a hemoglobinei, stimulare a metabolismului, eliminare a viermilor intestinali si a substantelor nocive din organism.

Dieta cu rodie are la baza o serie de alimente care contin putine calorii. Dintre acestea fac parte legumele, fructele, carnea slaba si cerealele. Zilnic se bea suc de rodie, apa plata si ceaiuri neindulcite din plante. Nu se consuma deloc alcool, grasimi, dulciuri, carne grasa, alimente prajite sau condimentate, produse de patiserie si panificatie (cum sunt: briosele, covrigii, cozonacul, etc).

Terci de hrisca, Foto: healthyhappyhelping.files.wordpress.com
Terci de hrisca, Foto: healthyhappyhelping.files.wordpress.com

Dieta cu rodie

In fiecare zi, timp de o saptamana se consuma alimente ca de exemplu: suc de rodie, terci de hrisca, iaurt, carne de peste sau de pui (slaba, fara pielita) si fructe.

  • Mic dejun: un pahar cu suc de rodie si un bol de terci din hrisca.
  • Gustare: un mar sau 150 g iaurt natural cu continut redus de grasimi.
  • Pranz: 200 g carne slaba fiarta (se recomanda pestele sau pieptul de pui), cu terci de hrisca si un pahar cu suc de rodie.
  • Gustare: o banana sau un alt fruct (capsuni, caise, mere, etc).
  • Cina: o portie cu terci de hrisca cu verdeturi la alegere pentru un plus de gust.
  • Inainte de a merge la somn: 100 g iaurt natural cu continut redus de grasimi.
Citește și:  Cum se poate ține eficient o cură de îngrășare

Cum se realizeaza sucul de rodie?

Sucul de rodie
Sucul de rodie

Este foarte simplu de preparat acasa. Se ia un fruct mare de rodie, se apasa bine de jur imprejur astfel incat sa se deformeze cat mai mult, apoi se face o gaura in coaja sa folosind varful unui cutit si se scurge sucul din interior in pahar. Nu este indicat sa se cumpere suc de rodie de la supermarket deoarece, doar acesta preparat acasa este sigur 100% natural si are proprietatile necesare sanatatii organismului.

Terci de hrisca – mod de preparare:

Boabele de hrisca sunt bogate in proteine si au elemente active necesare organismului: lizina, treonina, aminoacizi esentiali, vitamina E, amidon, zaharuri, celuloza, acid linoleic, acid folic, acid linolenic, fier, calciu, mangan, iod, cobalt, riboflavina, vitamina PP si altele.

Terciul de hrisca se realizeaza din boabe de hrisca. Acestea se aleg la fel ca la orez si se pun la fiert in apa cu foarte putina sare. Inainte de a se pune boabele la fiert nu uitati sa spalati foarte bine boabele in apa, sa le lasati sa stea macar 2 ore, timp in care sa le schimbati apa de cateva ori. La final le clatiti bine cu apa rece. Apoi puneti apa la fiert intr-o oala, cam doua cani la o cana de cereale. Cand apa da in clocot puneti boabele de hrisca si amestecati usor , la foc mic pana ce acestea incep sa fiarba. Pentru a fi bine fiarta, hrisca trebuie tinuta la foc mic aproximativ jumatate de ora, timp in care se mesteca mereu cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de fundul oalei. Dupa ce a fiert se lasa sa stea timp de un sfert de ora acoperita cu un capac pentru ca sa se linisteasca. Pentru un gust mai placut, unele gospodine obisnuiesc sa undeasca boabele de hrisca in putin ulei inainte de a le fierbe insa, in acest caz nu este recomandat pentru ca este vorba despre o dieta pentru slabit si uleiul trebuie eliminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.