Dulceață de cireșe amare cu ciocolată și cacao, un preparat delicios bogat în antioxidanți

0
68

Cireșele amare se coc în luna iunie și pot fi folosite pentru a prepara o dulceață delicioasă cu proprietăți terapeutice mari. Această dulceață mi-a plăcut de mic copil, era realizată în fiecare an de bunica mea. Gustul ei delicios dulce-amărui este de neuitat, iar în lunile de vară era un desert foarte bun alături de un pahar cu apă rece.

Dulceață de cireșe amare, Foto: img.lasrecetascocina.com
Dulceață de cireșe amare, Foto: img.lasrecetascocina.com

Dulceața de cireșe amare este gustoasă și are beneficii semnificative pentru sănătatea noastră. Conține nutrienți, minerale și vitamine care îmbunătățesc funcția sistemului cardiovascular și scad riscul de boli ce sunt asociate cu tulburările acestui sistem. Cireșele amare au forma rotunjită sau puțin ovală și coloritul închis. Pulpa acestor fructe este suculentă, fragedă, delicioasă, dulce-amăruie, de culoare grena-închis.

Culoarea închisă a cireșelor amare este dată de conținutul de antacianine, care sunt antioxidanți puternici ce ajută în combaterea atacului radicalilor liberi în organism. Astfel de fructe au vitamine, fibre dar și minerale, mai ales potasiu, fier, magneziu.

Melantonina din cireșele amare combate insomnia, consolidează sistemul imunitar, ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular și încetinește procesul de îmbătrânire prematură a organismului. Vitamina A și C din cireșe ajută în combaterea cancerului, iar antioxidanții au efect benefic în organism și depășesc chiar și pe cel oferit de vitamina E. Cireșele amare sunt un bun remediu pentru anemie.

Ciocolata și pudra de cacao îmbunătățesc starea de spirit, cresc vitalitatea, stimulează circulația sângelui, reduc producerea de cortizol sau hormonul stresului și au proprietăți antioxidante pentru organism.

Dulceața de cireșe amare
Dulceața de cireșe amare

Dulceață de cireșe amare – Mod de preparare:

Se folosesc următoarele ingrediente: 1 kg de cireșe proaspete, 1 kg de zahăr, o lămâie, 100 g ciocolată neagră amară și 100 g pudră de cacao.

Dulceața la fiert la foc mic
Dulceața la fiert la foc mic

Mod de realizare: se spală cireșele cu apă curată, se îndepărtează codița, se scot sâmburii; se pun cireșele fără sâmburi într-un bol încăpător iar deasupra se presară zahărul; se amestecă bine și se lasă câteva minute pentru a lăsa zeamă; se scurge siropul printr-o sită și se pune la fier într-o oală; când a dat în clocot se adaugă cireșele din bol, lămâia tăiată în felii mici și se amestecă cu o lingură de lemn; când s-a legat se dă deoparte și se lasă puțin la răcit; se adaugă cacao și ciocolata rasă, se amestecă și apoi se pune dulceața caldă în borcane din sticlă care trebuie la sfârșit închise ermetic.

Dulceața se încercă pe farfurie dacă este destul de bine scăzută și siropul legat
Dulceața se încearcă pe farfurie dacă este destul de bine scăzută și siropul legat
Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ