Care sunt cauzele aparitiei durerilor de umar, simptomele si metodele de tratament?

0
2013
Care sunt cauzele aparitiei durerilor de umar, simptomele si metodele de tratament

Datorita unor afectiuni mai mult sau mai putin complicate pot sa apara dureri de umar, care necesita diferite metode de tratament.

In cazul unei artrite apar dureri si senzatie de rigiditate la ambii umeri – care sunt mult mai accentuate dimineata, la trezire si dispar pe parcursul zilei. In acest caz apar si alte simptome: oboseala, insomnie, febra usoara si scaderea in greutate.

Sunt recomandate: aspirina, un antiinflamator nesteroidian, aplicarea de caldura – care relaxeaza muschii, reduc inflamatia si durerea. Se face repaus sau un efort fizic mic pentru a relaxa umarul, a ajuta miscare lui libera si indepartarea simptomelor. Sunt si alte metode recomandate de medici pentru inlaturarea inflamatiei si durerilor.

In urma consumului de anumite medicamente (penicilina, contraceptive, medicamente pentru tratamentul anxietatii) pot aparea reactii nedorite: dureri de umar si chiar dureri ale altor articulatii. Este recomandata inlocuirea medicamentului respectiv cu un altul  indicat de medic, care sa nu aiba aceleasi reactii adverse.

Tendinita este o afectiune ce cauzeaza probleme ale umarului – acesta devine dureros, sensibil si teapan, doare in special noaptea tulburand somnul, apare senzatia de amortire sau intepatura. Aspirina, antiinflamatoarele nesteroidiene si ibuprofenul amelioreaza tumefactia si durerea. Pentru a ajuta vindecarea se tine umarul in repaus (folosind o esarfa triunghiulara pentru mentinerea nemiscata a bratului) si se aplica comprese cu gheata.

Daca apar dureri de umar mai ales in partea superioara, externa, simtite la trezire si daca acestea se accentueaza la intindere sau alta suprasolicitare – este cazul unei afectiuni numita de specialisti bursita a articulatiei umarului. In acest caz umarul trebuie imobilizat un timp mai indelungat si se iau antiinflamatoare nesteroidiene, aspirine pentru scaderea inflamatiei si ameliorarea durerii. Daca in cateva zile bursita nu se vindeca trebuie consultat un medic de specialitate.

metodele de tratament pentru umar

Dureri de umar intense insotite de inflamatia zonei, senzatie de fierbinte la atingere fara a exista febra este semnul unor acumulari de cristale la nivelul articulatiei umarului. Este necesara tratarea gutei – boala care este provocata de cristalele de acid uric, sau pseudoguta – care este cauzata de cristalele de calciu.

Citește și:  Tu știi care sunt cele mai bune plante care vindecă garantat durerile de gât?

Guta poate duce la grave leziuni renale daca nu este tratata la timp.  Ca efect nedorit al unei infectii poate aparea o durere brusca in articulatia umarului, insotita de gripa sau alta infectie. In acest caz sunt recomandate antiinflamatoarele nesteroidiene care calmeaza durerea.

O afectiune cunoscuta sub numele de ,,umar inghetat” – inflamarea grava a articulatiei umarului, se manifesta prin dureri de umar si dificultate in miscarea bratului in diferite directii. Se ia aspirina pentru ameliorarea simptomelor. Trebuie avut in vedere faptul ca ,,umarul inghetat” poate fi o afectiune de durata, care sa persiste intre sase luni si cativa ani.

In cazul unei fracturi osoase sau a unei luxatii a articulatiei umarului este posibil ca umarul sa fie deformat (in cazul unui accident) si sa doara. Nu trebuie miscat umarul sau bratul si este necesara solicitarea imediata a medicului. Pentru vindecare, probabilitatea de a purta o atela sau un ghips timp de cateva saptamani este mare.

Uneori in urma unei suprasolicitari sau doar a ridicarii unui obiect mai greu apare durere de umar intr-un punct, durere ce devine mai mare in timpul miscarii – este semnul ca a avut loc o ruptura de ligament, tendon sau o ruptura musculara, o intinderea sau o inflamatie a acestora.

Pentru a reduce durerea si inflamatia se recomanda reapus si se aplica ghata pe zona respectiva. In cazuri mai grave, daca in 24 de ore durerea nu dispare, posibil datorita unei rupturi musculare este necesara interventia chirurgicala imediata. Reducerea durerii poate fi realizata prin sprijinirea bratului intr-o esarfa, astfel umarul nu mai trebuie sa-i sustina greutatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.