Epilarea definitiva pe fata – Electroliza

0
770
Epilarea definitiva pe fata - Electroliza

Epilarea definitiva pe fata sau electroliza este o metoda folosita inca din anii ’40 in tarile din Europa. Metoda se bazeaza pe indepartarea parului prin socuri electrice aplicate fiecarui folicul in parte. Curentul electric intotdeauna are intensitate joasa si este alimentat printr-un ac subtire, care este introdus in piele la radacina fiecarui folicul pilos contribuind astfel la distrugerea lui.

Prin aplicarea acestei metode se obtin rezultate durabile, epilarea este permanenta, insa persoana care alege aceasta varianta trebuie sa fie rabdatoare, sa reziste la durere si sa fie dispusa sa plateasca un pret destul de mare.

Sunt cunoscute mai multe metode de electroliza: termoliza, electroliza ce combina curentul alternativ cu cel direct, electroliza ce foloseste curentul galvanic. Termoliza foloseste curentul alternativ cu intensitate mai inalta, care au rolul de a supraincalzi fiecare folicul. Aceasta metoda este destul de eficienta atunci cand se lucreaza cu foliculi curbati. Electroliza care foloseste curentul direct (galvanic) are dezavantajul ca necesita un timp mai indelungat. Alegerea metodei se va face de catre o persoana specializata, in functie de zona de tratament, tipul pielii si tipul firului de par.

Citește și:  Arborele Madjo (Aegle marmelos) – Copacul sacru din India

Acele de electroliza sunt de trei feluri: izolate, de aur sau din aliaje. Acul izolat este recomandat persoanelor care sunt mai sensibile la senzatii neplacute provocate in timpul electrolizei. Acul de aur (de 24 de carate) nu contine nichel si este indicat persoanelor care au pielea sensibila sau prezinta alergii. Acul din aliaje este din nichel-crom otel, cum sunt instrumentele chirurgicale subtiri si este recomandat persoanelor cu pielea sanatoasa, care in general raspund bine la acest tratament prin electroliza.

Aceasta metoda de epilare definitiva pe fata nu este recomandata persoanelor care sufera de boli cronice de piele, diabet zaharat, hipertensiune arteriala severa, boli infectioase, boli de inima. Metoda este contraindicata femeilor insarcinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.