Este conjunctivita contagioasă? Iată care sunt principalele simptome resimțite în cazul conjunctivitei și ce trebuie să faci

0
479
Conjunctivită, boală inflamatorie și contagioasă a ochilor

Ai pleoapele inflamate și ochii umflați și injectați? Este posibil să ai o boală oculară numită conjunctivită. Dacă aceasta este produsă de infecții bacteriene sau virusuri, poate fi contagioasă. Boala poate fi declanșată și de alergii, expunerea la fumul de țigară, la gazele de eșapament, leziuni oculare, farduri degradate, substanțe chimice, etc.

Conjunctivită, boală inflamatorie și contagioasă a ochilor

În cazul conjunctivitei ochii sunt injectați, membrana care căptușește pleoapele este inflamată, infectată și chiar plină cu puroi, apare senzația de mâncărime și pleoapele se pot lipi ușor între ele dacă ochii sunt ținuți închiși mult timp. Primele semne de conjunctivită sunt senzația de arsură și de mâncărime la pleoape, roșu în ochi și pleoape lipicioase. În anumite cazuri apare și durerea la ochi și sensibilitatea la lumină puternică.

Conjunctivită, secreție de lichid alb-gălbui din ochi, lipirea pleoapelor
Conjunctivită, secreție de lichid alb-gălbui din ochi, lipirea pleoapelor

Persoanele care au astfel de simptome trebuie să meargă la un medic oftalmolog pentru un consult de specialitate, deoarece boala poate fi cauzată și de bacterii sau alți agenți patogeni și necesită un tratament cu antibiotice. Medicii spun despre diferite specii de bacterii Haemophilus, sau de infecții cu stafilococi, pneumococi, Chlamydia, herpes, care ar putea declanșa această boală contagioasă la ochi. Prin frecarea ochilor din cauza mâncărimilor, bacteriile trec pe mână și apoi se pot transmite la o persoană sănătoasă. Când ochii sunt destul de roșii este posibil să fie o conjunctivită alergică sau rinoconjunctivită. Inflamația conjunctivei și a corneei, lăcrimarea accentuată și vederea încețoșată sunt semne de keratoconjunctivită, care este o boală foarte contagioasă. Alte semne ale bolii sunt senzația de nisip în ochi, secreții albe-gălbui care fac pleoapele să se lipească, sensibilitatea ochilor la lumină puternică.

Citește și:  Uneori este foarte evident când cineva este deprimat – Iată, deci, care sunt simptomele depresiei

Conjunctivită, înroșirea ochilor, lăcrimare excesivăÎn astfel de cazuri medicul recomandă un tratament cu antibiotice, sub formă de unguente și picături, care au rol în combaterea agenților patogeni care au declanșat boala. Dacă este vorba de un factor de risc ca de exemplu herpesul se administrează aciclovir. Pentru alergii sunt indicate medicamentele antihistaminice. În scopul creșterii imunității se folosesc suplimentele de vitamina A și carotenoide. Tot pentru întărirea imunității se iau suplimente de zinc. Vitamina C și substanțele bioflavonoide ajută în prevenirea inflamațiilor și realizarea vindecării.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.