Este familia ta pregătită pentru alergiile de toamnă?

0
70
Este familia ta pregătită pentru alergiile de toamnă

În sezonul de toamnă se întâmplă să ne curgă și să ne mănânce nasul, să lăcrimăm și să avem ochii roșii, să strănutăm repetat, să aveam simptome care sunt greu de suportat și dacă sunt diagnosticate corect pot trăda anumite alergii ale acestui anotimp.

Este familia ta pregătită pentru alergiile de toamnă?

În primul rând sistemul imunitar trebuie să fie bine consolidat pentru a putea lupta împotriva alergenilor. De asemenea, organismul trebuie să fie odihnit, să poată rezista stresului și factorilor externi ce pot duce la apariția bolilor. Schimbările radicale de temperatură trebuie pe cât posibil evitate.

Când vine sezonul alergiilor este bine să nu se facă plimbări îndelungate afară. Ierburile eliberează polenul în miezul zilei și apoi acesta este purtat de vânt pe distanțe foarte mari, până la apusul soarelui. Cei care se ocupă cu grădinăritul sau alte munci agricole este indicat să poarte ochelari de soare pentru protecția ochilor împotriva polenului sau uneori chiar mască pentru gură și nas, cum folosesc medicii în sala de operație.

În trafic, șoferii sunt sfătuiți să meargă cu geamurile mașinilor închise. În apartament oamenii trebuie să aerisească dormitorul dimineața, apoi, după ora 10 să închidă ferestrele pentru a evita intrarea polenului în casă.

Nu este bine să se pună rufele la uscat afară, deoarece polenul ierburilor și praful se adună foarte ușor pe materiale, apoi posibilii alergeni pot ajunge foarte ușor în organism și afecta starea de sănătate. Cei care au spațiu verde în jurul casei trebuie să tundă iarba destul de des și indicat este ca acest lucru să-l facă înainte ca ea să înflorească.

În lunile de toamnă dieta trebuie să fie bogată în fructe și legume, care conțin minerale și vitamine pentru consolidarea sistemului imunitar. Nu trebuie uitat că cel mai sigur mod de a preveni și controla alergiile este cel de a evita locurile unde apar alergenii și de a crește imunitatea corpului. Magneziul este foarte bun pentru a preveni și combate crizele de febra fânului. Acesta se găsește în banane, boabe de soia, fasole, orez brun, mazăre, făină integrală de grâu, migdale, etc. Poate fi administrat și sub formă de supliment alimentar, se cumpără de la farmacie.

Citește și:  Fibroza chistica - Mucoviscidoza, boala genetica mortala

În fiecare zi este indicat să se schimbe hainele și să se facă duș cînd se ajunge acasă. Spălarea feței cu apă și săpun poate ameliora simptomele de alergii de toamnă, cum este febra fânului.

Cei care au deja reacții alergice deoarece au luat contact cu diferiți alergeni trebuie să mergă la un medic pentru a primi un tratament medicamentos. Acesta va avea efect de calmare a simptomelor și de susținere a sistemului imunitar. Cele mai indicate sunt medicamentele decongestive, antihistaminice, pentru imunoterapie, pe bază de corticosteroizi. Există și anumite medicamente mai puternice decât antihistaminicele pentru combaterea reacțiilor alergice și anume cele steroide.

Un medicament frecvent prescris de medici este steroidul beclometazon, bun pentru inhalații nazale. Acesta se găsește sub denumirile de Vancenase, respectiv Beconase. Deși sunt foarte eficienți în calmarea simptomelor de alergii, steroizii scad imunitatea organsimului. Loratidina sau Claritinul, Fexofenadina sau Allegra sunt medicamente anhistaminice indicate pentru cazuri de febra fânului. Acestea pot da efecte secundare de somnolență și depresie, dar ajută la reducerea simptomelor de scurgeri nazale, mâncărime în zona nasului, ochilor și urechilor, lăcrimare și strănut repetat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.