Exerciții de stretching pentru umeri – Pentru mobilitatea umerilor și cefei

0
1133
Exercițiul 4, Foto: netfit.co.uk

Oboseala provocată de muncă, și problemele de zi cu zi se acumulează de multe ori în zona umerilor, aceasta fiind una din cele mai predispuse regiuni ale corpului la diferite afecțiuni mai mult sau mai putin grave. În urma efortului depus zilnic dar și a stresului pe care nu-l putem evita, se acumulează tensiune în corpul nostru, iar pentru eliminarea ei, mare parte este distribuită de corp spre zona umerilor și a cefei, ceea ce face să se producă o contracție a mușchilor la acest nivel. În scopul de a scăpa de tensiunea acumulată avem mereu tendința de a ne masa umerii și zona cefei, de a ne face un auto-masaj atât acasă cât și la muncă.

Mușchii umărului sunt: deltoid, supraspinos, infraspinos, rotund mic, rotund mare și subscapular. Articulațiile umerilor au rol în mișcarea brațelor și deci și ele sunt în mișcare și tensionate. Prin exerciții de stretching se relaxează umerii, se exersează toți mușchii și articulațiile umerilor și de asemenea se acționează și asupra cefei, a spatelui și coloanei vertebrale. În acest fel corpul se detensionează și se relaxează.

Exerciții de stretching pentru umeri:

Exercițiul 1, Foto: myhealth.alberta.ca

1. Exercițiu pentru încălzirea zonei umerilor
Stai în picioare, ridici și cobori umerii de câteva ori, cu toată greutatea lor. Menții trunchiul drept și rotești umărul drept înainte și înapoi. Menții trunchiul stâng și roțești umărul drept înainte și înapoi. Menții trunchiul drept și rotești ambii umeri înainte și înapoi. Acest exercițiu se repetă de câteva ori, de minim 5 ori. Are rolul de a încălzi zona umerilor și de a elibera tensiunea acumulată la acest nivel.

Citește și:  Arsurile de esofag datorate alimentatiei, surmenajului si stresului

2. Stai pe sol pe o saltea de gimnastică. Picioarele le ții întinse și apropiate, te spijini cu palmele pe saltea. Pui palmele în spatele șoldurilor astfel încât degetele să fie spre exterior. Te spijini pe palme și pe tălpile picioarelor, ridici fesele de pe sol, ții picioarele întinse, duci capul spre spate și întinzi pieptul. Respiri profund și menții această poziție timp de 10 secunde.

Exercițiul 3, Foto: blog.daum.net
Exercițiul 3, Foto: blog.daum.net

3. Stai în picioare, ții capul drept, fără să-l rasucești, iar privirea să fie în față. Duci brațul stâng în spatele capului și prinzi mâna dreaptă cu mâna stângă. Respiri adânc și menții această poziție timp de 10 secunde.

Exercițiul 4, Foto: netfit.co.uk
Exercițiul 4, Foto: netfit.co.uk
Exercițiul 4, Foto: thefarmersdaughterok.com
Exercițiul 4, Foto: thefarmersdaughterok.com

4. Stai în picioare, întinzi brațele în față și le încrucișezi. Brațul ce este dedesubt, se ridică în așa fel încât să înconjori celălalt braț cu el. Cu degetele mâinii de deasupra se apucă degetele mâinii de dedesubt și se orientează degetele mari spre interior. Menții această poziție apoi cobori ușor coatele pentru a întinde brațele. Respiri adânc și menții această poziție timp de 10 secunde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.