Exerciții fizice pentru sciatică și sindrom piriformis – Află cum poți scăpa de durere și senzația de greutate în picioare

0
1152
Sciatică și sindrom piriformis, Foto: isischiropractic.co.uk

Sciatica se manifestă prin simptome care implică și durerea ce coboară spre picior și poate radia spre tălpi. Durerile de sciatica pot duce la incapacitatea temporară de a desfășura activități fizice, mai ales că durerile sunt uneori simțite și în zona inferioară a spatelui. Sciatica este provocată de tulburările rădăcinilor nervoase din zona lombară.

Durerile sunt arzătoare, fulgerătoare, înțepătoare. Presiunea se pune asupra rădăcinii nervilor ce pornesc din coloana vertebrală și care se unesc și formează nervul sciatic. Acesta este considerat cel mai lung și gros nerv din corp. Simptomele care apar sunt dureroase și sunt simțite la ramificațiile nervului sciatic, în picior. Sindromul piriformis este una din cauzele presiunii asupra rădăcinilor nervoase.

Nervul sciatic are rădăcinile în coloana vertebrală în zona lombară. Acestea se unesc în zona bazinului, parcurg și regiunea din spatele coapselor, iar apoi se distribuie în spatele coapsei și ajung în spatele gambei și la talpă. Pentru stabilirea metodei de tratament este necesar să se ia în considerare natura, locul și gravitatea manifestărilor clinice de durere. Sindromul piriformis apare la jumătate din pacienții care suferă de sciatică.

La majoritatea durerea nu poate fi redusă prin medicație din cauza sindromului piriformis care face ca durerea de-a lungul nervului sciatic să persiste. Durerea este în general foarte stresantă, locală, apare în fese, în zona articulațiilor șoldurilor, în picioare. Apare senzație de frig sau de arsură, spasme în picioare din cauza comprimării vaselor sanguine, iar pielea picioarelor este palidă. Compresia nervului sciatic provoacă durere și senzație de greutate în picior.

Citește și:  Dieta cu oua si grapefruit te ajuta sa slabesti rapid si sa-ti mentii sanatatea organismului

Exerciții pentru sciatică și sindrom piriformis:

Exercițiu 1 pentru sciatică și sindrom piriformis, Foto: hopewellnessinstitute.files.wordpress.com

Exercițiul 1: Stai întins pe spate pe o saltea de gimnastică. Ridici piciorul drept în sus, ții mâna dreaptă pe genunchiul lui și mâna stângă pe gleznă. Piciorul stâng îl ții întins și încerci să aduci piciorul drept cât mai mult spre piept. Repeți exercițiul de câteva ori.

Exercițiu 2 pentru sciatică și sindrom piriformis, Foto: hopewellnessinstitute.files.wordpress.com
Exercițiu 2 pentru sciatică și sindrom piriformis, Foto: hopewellnessinstitute.files.wordpress.com

Exercițiul 2: Stai întins pe burtă pe o saltea de gimnastică. Te sprijini pe brațe, îndoi piciorul stâng în zona mijlocului, iar piciorul drept îl ții întins pe saltea. Te apleci ușor în față astfel încât să simți tensiune în zona spatelui și a feselor.

Exercițiu 3 pentru sciatică și sindrom piriformis, Foto: hopewellnessinstitute.files.wordpress.com
Exercițiu 3 pentru sciatică și sindrom piriformis, Foto: hopewellnessinstitute.files.wordpress.com

Exercițiul 3: Stai întins pe spate pe o saltea de gimnastică. Dacă în piciorul stâng nu simți durere îl ții întins. Piciorul drept (în care apare durerea) trebuie să-l ridici deasupra celui întins, cu genunchiul îndoit. Cu mâna stângă susții coapsa dreaptă și apeși ușor spre lateral-stânga.

Exercițiu 4 pentru sciatică, Foto: lepfitness.co.uk
Exercițiu 4 pentru sciatică, Foto: lepfitness.co.uk

Exercițiul 4: Stai întins pe spate pe o saltea de gimnastică. Ții piciorul drept îndoit din genunchi, te sprijini cu talpa pe sol. Ridici piciorul stâng în sus și cu mâinile în spatele genunchiului apeși, îl aduci cât mai mult spre piept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.