Exerciții pentru pierderea în greutate pe care le poți face la piscină

0
159
Exerciții pentru pierderea în greutate pe care le poți face la piscină

Vara, este anotimpul ideal pentru distracție, redobândirea siluetei, dar și pentru îmbunătățirea sănătății și a stării de spirit. Cei care vor să înoate pot aștepta concediul să mergă la mare sau pot merge la ștrand sau la piscină. Indiferent de alegere, înotul este un mod plăcut de a-ți crește rezistența organismului, de a-ți consolida sistemul imunitar și de a pierde în greutate, mai ales dacă ai câteva kg în plus sau nu ești mulțumită de silueta ta.

Nu mai este un secret pentru nimeni că înotul este un sport foarte bun pentru menținerea stării de sănătate, dar și pentru întreținerea corpului, pentru dobândirea unui aspect fizic mai atrăgător. Există exerciții aerobice foarte simple care ajută la corectarea liniilor corpului, la modelarea siluetei, la consolidarea musculaturii și îmbunătățirea aspectului exterior.

Astfel de exercitii sunt utile și din punct de vedere terapeutic, deoarece sunt un bun remediu pentru persoanele care suferă de afecțiuni musculo-scheletice sau de dureri la nivelul coloanei vertebrale. Inotul ajută la consolidarea musculaturii, reduce sarcina sau tensiunile care apasă pe discurile intervertebrale, ameliorează durerile și tensiunile, calmează și relaxează.

Cei care nu au o condiție fizică bună trebuie să renunțe la viața sedentară și să înceapă un program de exerciții aerobice, iar acestea care se fac la piscină sunt recomandate mai ales în lunile de vară. Un astfel de sport este bun pentru scăderea în greutate, pentru a scăpa de caloriile în plus, nu mai este nevoie să mergi la o sală de gimnastică, pur și simplu trebuie doar să te bucuri de apă la o piscină sau la mare, mai ales că este plăcut și distractiv, având în vedere căldurile toride din timpul verii.

Citește și:  Inosina îmbunătățește rezistența corpului, susține dezvoltarea mușchilor și crește imunitatea

exercitii la piscina

Medicii terapeuți recomandă înotul pentru cei care au probleme de sănătate cu sistemul circulator. Acest sport ajută la reducerea tensiunii arteriale și deci este ideal pentru cei care sunt predispuși la boli vasculare sau de inimă. În timpul acestor mișcări de înot se îmbunătățește circulația sângelui și crește elasticitatea vaselor de sînge, este consolidat mușchiul inimii, este absorbit mai bine oxigenul în sânge, crește rezistența organismului datorită oxigenării corecte a organismului.

Înotul este relaxant, apa realizează un masaj asupra corpului, pielea își recapătă aspectul tonifiat, sistemul nervos este echilibrat, starea interioară îmbunătățită. După înot simți în corp o stare de oboseală plăcută, care te face să fii mai bine dispus, să ai o stare mentală și emoțională echilibrată.

Nu trebuie să înoți foarte mult, când obosești este indicat să te oprești, să faci o pauză de câteva minute. Dacă vrei să slăbești trebuie să înoți activ și în mod constant. Într-o oră, cu pauze scurte, poți pierde cel puțin 500 kcal. Stilul de inot fluture este cel mai recomandat pentru pierderea în greutate.

Se fac ședințe de inot de 30 minute, de 3 ori pe săptămână. După exercițiile de inot nu este recomandat să mănânci imediat, ci abia după o oră. Specialiștii spun că după astfel de exerciții corpul continuă să ardă grăsimile, de aceea dacă vrei să slăbești este bine să mănânci mai tărziu, nu imediat ce ai ieșit din apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.