Exercițiu de relaxare pentru spate cu mingea de fitball

0
218
Exercițiu de relaxare pentru spate cu mingea de fitball, Foto: nigeriadaily.files.wordpress.com

Principalul inamic al unei bune stări de sănătate a spatelui este tensiunea musculară. Pentru a scăpa de această tensiune (ce pune o presiune suplimentară pe coloană, întinde ligamentele și poate distorsiona postura corporală) se poate realiza un exercițiu simplu cu ajutorul mingii de fitball pentru gimnastică.

Un astfel de exercițiu ajută la relaxarea spatelui, la eliminarea oricărei forme de stres dar și la arderea unui număr de calorii. Exercițiul este benefic pentru organism, oferă o stare de bine, crește capacitatea de concentrare, forța și rezistența corpului. De asemenea, are efect bun asupra sistemului muscular, ajută la dezvoltarea flexibilității, elasticității și mobilității articulațiilor, la corectarea posturii corporale, la scăderea în greutate, la normalizarea circulației sanguine în toate organele și întregul corp.

Exercițiu de relaxare pentru spate cu mingea de fitball, Foto: nigeriadaily.files.wordpress.com

Exercițiu de relaxare pentru spate:

Pentru exercițiu ai nevoie de o saltea de gimnastică și o minge de fitball. Trebuie să ai tălpile goale, să fii îmbrăcat lejer, cu un tricou și colanți pentru a te simți confortabil.

Citește și:  Sfaturi pentru detoxifierea organismului

Te întinzi cu spatele pe minge, te sprijini cu tălpile pe sol, iar prin mișcarea pe minge încerci să duci brațele în sus și să ajungi cu degetele pe sol. Exercițiul te face să îți menții echilibrul, trebuie să-ți controlezi respirația și să încerci să te relaxezi prin mișcarea lentă a spatelui pe mingea de fitball.

Acest exercițiu este folosit frecvent pentru relaxare în yoga, in artele marțiale, în antrenamentele pilates sau aerobice pentru îmbunătățirea condiției fizice, creșterea controlului muscular, a mobilității și flexibilității. Poate fi realizat câte puțin în fiecare zi deoarece ajută la relaxarea corpului și la menținerea unei bune stări de sănătate.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.