Care sunt utilizarile terapeutice si alimentare ale ghimbirului?

0
294
Care sunt utilizarile terapeutice si alimentare ale ghimbirului

Ghimbirul este o planta care are proprietati afrodisiace cunsocute de foarte multa vreme. Totusi, pe langa acestea, el are si o multime de alte intrebuintari, in special terapeutice, dar si in industria alimentara.

Vitaminele si sarurile minerale continute de catre ghimbir il fac un excelent ingredient, recomandat pentru mentinerea metabolismului corpului nostru la un nivel optim. Printre cele mai eficiente substante pe care aceasta planta le contine sunt magneziul, cuprul si potasiul. De asemenea, cuprul din ghimbir inlatura nevoile noastre de a consuma ceva dulce, intrucat el actioneaza ca un substitut pentru aceasta problema.

Aceasta planta are si un efect foarte benefic pentru tratarea bolilor intestinale. El ajuta la eliminarea rapida a gazelor din organism si previne balonarea excesiva.

Diversele rani mai serioase pot fi tratate utilizand cateva lingurite de ghimbir proaspat, intrucat acesta are un efect antioxidant. In plus, acesta actioneaza si ca un antioxidant si un antibacterian eficient, inlaturand starile de greata sau de voma.

In afara de aceste intrebuintari, ghimbirul este recunoscut pentru proprietatile sale anticancerigene. Se pare ca, potrivit studiilor, cei care-l consuma in mod curent isi reduc sansele de a se imbolnavi de cancer cu mai mult de 30%.

Diferite forme de ghimbir si utilizarile acestuia

Sucul de ghimbir, in combinatie cu cel de morcovi este foarte eficient pentru cei care sufera de astm. Alternativ, se poate folosi si tinctura de ghimbir. Pentru cei suferinzi de dureri de cap, greturi sau stari de voma, pot folosi radacina de ghimbir, inainte de fiecare masa. Daca doriti, puteti inlatura starile de rau tinand bucati mici de ghimbir sub limba.

Ghimbirul mai este folosit si pentru tratarea reumatismului, a problemelor biliare, a cresterii apetitului de mancare. In plus, el actioneaza si ca un laxativ si favorizeaza eliminarea grasimilor. Mai putin utilizat, ce-i drept, este ghimbirul in industria cosmetica.

Siropul de ghimbir se obtine din radacinile rase ale plantei si putina miere. Dupa aproximativ 14 zile, siropul este filtrat si se utilizeaza in diverse scopuri terapeutice.

Dulceata de ghimbir se face prin raderea plantelor care raman dupa fabricarea siropului. La fel ca la sirop, puteti adauga si miere. Efectele dulcetii sunt foarte puternice. Ea poate fi utilizata pentru problemele sistemului nervos sau ca antiseptic.

ghimbir

Daca doriti sa imbunatatiti anumite produse, puteti pune ghimbir. Acest lucru este foarte indicat in cazul limonadelor, la toate mancarurile pe baza de orez, dar si la salate. De asemenea, la prepararea sucului de portocala sau a celui de mere, ghimbirul poate fi adaugat fara probleme.

Citește și:  Bananierul si proprietatile fructelor sale

Nu in ultimul rand, ghimbirul contine foarte putine calorii, mai putin de 20 per suta de grame. Din acest motiv, el este foarte inidcat pentru cei care doresc sa tina cure de slabire.

Aceasta planta este folosita cu succes si pentru cei care sufera de gripe sau raceli. Cea mai buna solutie pentru acestia este sa consume cat mai mult suc din radacinile acestei plante. Daca beti de doua-trei ori pe zi sucuri cu acest produs, cu siguranta ca va veti reveni in cel mai scurt timp posibil.

Pentru femeile insarcinate, ghimbirul reprezinta un ingredient miraculos, acesta reusind a inlature starile de rau si de greata pe care gravidele le au ca simptome normale.

In cazul celor suferinzi de artrite, se pare ca mai mult de jumatate dintre cei care consuma ghimbir nu mai au aceleasi dureri, iar crizele se reduc si ele la jumatate. In plus, mobilitatea articulara incepe si ea sa revina.

Pentru cei cu probleme cardiovasculare, in special cu tromboze, ghimbirul este recomandat intrucat incetineste ritmul de coagulare a sangelui.

In ceea ce priveste industria alimentara, ghimbirul este folosit ca un condiment in diferite retete din India. Deseori, el este asociat curry-ului. In Europa, el este utilizat atunci cand se prepara diferite bauturi, precum berea, dar si in procesul de fabricarea a unor dulciuri sau a altor produse de patiserie.

Aceasta planta este comercializata atat sub forma de radacini proaspete, cat si sub forma de radacini uscate.

Care sunt contraindicatiile ghimbirului?

Pentru cei dintre dumneavoastra predispusi la hemoragii, este indicat sa se consume ghimbir in cantitati mai mici si pentru durate de pana-n sapte zile. De asemenea, cei care au gastrite sau diverse boli de colon, este recomandat sa se evite cu totul consumul acestei plante.

Deci, ghimbirul este o planta foarte recomandata atat pentru scopurile sale terapeutice, cat si pentru cele alimentare. Pentru cei care vor sa tina cure de slabire, sau au probleme din cauza starilor de voma sau greata este mai mult decat recomandat sa consume aceasta planta in cantitati semnificative. Pe langa acestea, ghimbirul este folosit si pentru fabricarea berii, dar si ca un excelent condiment, in special in India. Nu in ultimul rand, nu trebuie sa uitati de proprietatile afrodisiace ale acestei plante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.