Gimnastica facială: remediu în cazul afecțiunii ptoza palpebrală – Ce spun specialiștii?

0
2021
Ptoza palpebrală, Foto: imgarcade.com

Ptoza palpebrală se referă la căderea parțială sau completă a uneia dintre pleoape sau a ambelor pleoape. Acest lucru se datorează în principal slăbirii mușchilor și apare odată cu înaintarea în vârstă din cauza scăderii elasticității tonusului muscular. Acest tonus al musculaturii scade și astfel susținerea pleoapelor nu mai este realizată cum trebuie.

Ptoza palpebrală, Foto: imgarcade.com

O altă cauză este hipotiroidismul, afecțiune care trebuie tratatată deoarece afectează printre altele și tonusul muscular. Paralizia Bell este o altă cauză a ptozei palpebrale. Aceasta este o pareză facială care creează și dificultatea de a realiza închiderea pleoapelor sau clipirea ochilor. Sindromul Horner poate duce de asemenea la ptoza palpebrală deoarece provoacă leziuni ale nervilor faciali. Ptoza palpebrală poate fi congenitală sau dobândită, poate afecta persoanele de orice vârstă, dar mai ales pe cei bătrâni. Dacă ptoza afectează vederea trebuie neapărat făcut ceva pentru corectarea ei. Uneori apar simptome de oboseală, iritare a ochilor, vedere dublă, tendința de a ține capul în sus cu bărbia ridicată și de a încreți fruntea. În funcție de natura ptozei palpebrale se alege metoda de tratament și se recurge chiar la operația chirurgicală pentru scurtarea mușchiului, pentru îndepărtarea excesului de piele sau pentru tensionarea musculaturii. În articol ne vom referi la câteva exerciții care ajută în corectarea acestei afecțiuni, a ptozei palpebrale. În ceea ce privește cauzele de care vorbeam mai sus, este vorba despre aplicarea unor tratamente mai dificile clinice sau chiar a unor intervenții chirurgicale.

Citește și:  Exercițiu de relaxare pentru spate cu mingea de fitball

Gimnastica facială: remediu în cazul afecțiunii ptoza palpebrală

Apeși pe pleoapă, Foto: imgarcade.com
Apeși pe pleoapă, Foto: imgarcade.com

Închizi ochii, pui ușor degetele pe pleoape și apeși încet pe suprafața acestora timp de câteva secunde. Închizi ochii, pui degetele pe pleoape, apeși foarte puțin, încerci să deschizi ochii dar nu îndepărtezi degetele de pe pleoape, tensiunea creată fiind destul de ușoară. Menții această poziție tensionată a ochilor închiși și cu degetele pe pleoape timp de câteva secunde. Apoi deschizi ochii și te odihnești. Repeți exercițiul de câteva ori. Faci pauză de 40-60 minute între exerciții.

Exercițiu pentru prevenirea ptozei palpebrale, Foto: imgarcade.com
Exercițiu pentru prevenirea ptozei palpebrale, Foto: imgarcade.com

Se pot aplica și diverse alte exerciții pentru față, care au scopul de a consolida mușchii faciali și de a oferi o stare de spirit bună. De asemenea se realizează un masaj facial complet de relaxare și hidratare a pielii cu ajutorul cremelor naturale pentru față. Se pot aplica măști cosmetice pentru revitalizarea pielii, pentru tonifierea și hrănirea ei, pentru îmbunătățirea aspectului și elasticității acesteia.

Exercițiu pentru prevenirea ptozei palpebrale - Menții privirea fixă, Foto: imgarcade.com
Exercițiu pentru prevenirea ptozei palpebrale – Menții privirea fixă, Foto: imgarcade.com
Exercițiu pentru pleoape: întinzi pielea în părțile exterioare ale ochilor, Foto: ehow.com
Exercițiu pentru pleoape: întinzi pielea în părțile exterioare ale ochilor, Foto: ehow.com
Masajul pentru ochi frumosi.
Masajul pentru ochi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.