Gustări dulci pentru slăbit – Ce poți mânca fără regrete?

0
2

Anumite dulciuri pot fi consumate în timpul dietelor de slăbire, dacă faci și exerciții fizice moderate și respecți reguli adecvate. De exemplu, fructele uscate pot fi o gustare bună într-o dietă de slăbire. Contrar credinței populare, fructele uscate în cantități rezonabile nu sunt contraindicate persoanelor cu obezitate. De asemenea, alte produse – precum miere și halva – se pot consuma în cantitate moderată.

Halva

Atunci când vrei să mănânci ceva dulce, o idee bună este să consumi halva. Această gustare delicioasă are micro și macroelemente necesare pentru buna funcționare a corpului uman. Cele mai valoroase ingrediente din halva sunt următoarele: proteine, calciu, fosfor, magneziu.

Dacă în halva există și semințe de susan, acestea au vitamine B care susțin funcționarea sistemului nervos, imunitar și circulator. De asemenea, semințele de susan combat oboseala, slăbiciunea, întăresc rezistența organismului. O cantitate de 10 mg de semințe de susan pe zi te scapă de stările de greață, vărsături, durerile de cap, durerile de intestin și stomac.

În halva se găsește o cantitate semnificativă de antioxidanți, cu proprietăți vindecătoare care reduc efectul negativ al radicalilor liberi din organism. Prin urmare, această gustare dulce întârzie îmbătrânirea prematură a celulelor organismului.

Prin consumul de halva se obțin și alte beneficii:

  • Are vitamine A și E, care îmbunătățesc aspectul pielii și susțin vederea
  • Are fibre, vitamine și minerale, care mențin sănătatea organismului
  • Conține substanțe care inhibă procesele de îmbătrânire, reduc stresul, mențin sănătatea părului și a unghiilor.

În timpul dietelor pentru scăderea în greutate se recomandă cam 50 g de halva pe săptămână.

Miere

Mierea a fost folosită în medicina populară de secole și este unul dintre cele mai bune produse naturale. Mierea are proprietăți uimitoare:

  • Este bogată în enzime și aminoacizi care întăresc imunitatea organismului
  • Conține multe minerale (potasiu, cupru, magneziu, calciu, fosfor, fier, zinc, mangan) și vitamine B și C
  • Calmează sistemul nervos și digestiv
  • Reglează funcția intestinală
  • Reduce stresul, combate insomnia
  • Ajută la vindecarea rănilor, arsurilor și degerăturilor.

Prin conținutul bogat în nutrienți, vitamine, oligoelemente și minerale, mierea oferă multe alte beneficii:

  • Stimulează metabolismul și îmbunătățește activitatea tractului gastro-intestinal
  • Ajută la îmbunătățirea calității sângelui
  • Întărește imunitatea și rezistența corpului.

Din punct de vedere al nutriției dietetice, mierea ajută și la reducerea apetitului alimentar.

Citește și:  Sirop de ceapa, un remediu simplu si eficient pentru calmarea tusei

Fructe uscate

Fructele uscate sunt bogate în nutrienți – mai ales în minerale și vitamine. Ele au proprietăți foarte bune pentru organism:

  • Ajută la buna funcționare a sistemului digestiv
  • Au un conținut de pectină care face ca glucoza să fie eliberată în sânge mai lent
  • Majoritatea au proprietăți laxative, substanțe care stimulează mișcările intestinale, susțin metabolismul, provocând pierderea în greutate
  • Conțin fibre care mențin sănătatea colonului
  • Ajută la reducerea nivelul de colesterol din sânge
  • Susțin procesul de eliminare a toxinelor din organism.

Fructele uscate pot fi o completare a dietei pentru combaterea unor boli și pentru satisfacerea unor nevoi fizice. Doza zilnică de fructe uscate trebuie să fie mică.

Cele mai indicate sunt: merele uscate, caisele uscate, curmalele uscate.

Migdalele și alunele au acizi grași mononesaturați, care ajută în controlul nivelului de colesterol din sânge. Alunele reduc nivelul de homocisteină (care deteriorează mucoasa arterelor). Migdalele au flavonoide care sunt bune pentru sănătatea inimii.

Prunele uscate sunt bogate în fibre, au efect bun asupra intestinelor, combat constipația. Dietele bogate în fibre pot reduce riscul de cancer de colon.

Merele uscate au puține calorii și conțin antioxidanți care previn bolile de inimă și cancerul. Merele uscate au și vitamina C, care este benefică pentru sistemul imunitar.

Caisele uscate susțin metabolismul și au un conținut scăzut de calorii. Ele au pectină, calciu, potasiu, magneziu. Prin consumul de caise uscate se reduce nivelul de colesterol și de glucoză din sânge.

Prin consumul de curmale uscate se oferă organismului fibre care îmbunătățesc digestia și oferă o senzație de sațietate de lungă durată. Curmalele au vitamine și minerale, precum magneziu, potasiu, vitamina B6. Acestea ajută la eliminarea toxinelor din organsim, la îmbunătățirea metabolismului și în plus, susțin și procesul de slăbire.

Ciocolată neagră

Ciocolata poate fi introdusă în dietă dacă se consumă în cantitate mică. De exemplu, 30 g de ciocolată pe zi este permisă. Desigur, trebuie aleasă ciocolată neagră cu un conținut ridicat de cacao, fără aditivi și coloranți nocivi.

Ciocolata bogată în cacao îmbunătățește funcția inimii, întărește pereții vaselor de sânge, distruge bacteriile dăunătoare din organsim și oferă o stare de bună dispoziție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.