Hidratarea parului

0
289
Hidratarea parului

Hidratarea parului reprezinta o procedura importanta pentru frumusetea si sanatatea parului. Parul este supus zilnic unor proceduri care ii afecteaza nivelul de hidratare: spalatul, folosirea uscatorului, expunerea la soare, periatul excesiv. La toate aceste contribuie si cantitatea insuficienta de apa consumata zilnic.

Apa este importanta pentru intreg organismul, ea influentand si aspectului parului nostru. Cantitatea zilnica de apa influenteaza in mod direct sanatatea tenului si a parului; apa confera parului elasticitate, rezistenta si stralucire. In prezenta apei toate procesele din organism sunt accelerate, refacerea structurii firului de par fiind favorizata de consumul zilnic a 2-3 litri de apa.

Hidratare parului depinde de respectare unor reguli simple, dar foarte importante de ingrijire a parului. Pentru a avea un par hidratat, stralucitor, rezistent si plin de volum renuntati la folosirea aparatelor termice de tipul uscatorului de par, ondulatorului sau placii. Folosite cu regularitate, aceste ustensile usuca excesiv parul si distrug legaturile firului de par.

Daca totusi folositi unul sau mai multe din aparatele mentionate mai sus, asigurati-va ca le folositi corect; respectati timpul de expunere al parului la sursa de caldura. Dupa fiecare spalare aplicati un balsam sau un ser special care protejeazaza parul impotriva actiunii termice a acestor ustensile; de doua ori pe luna se recomanda aplicarea unei masti care are ca efect hidratatea parului in profunzime. Varfurile firului de par trebuie protejate impotriva deteriorarii cu seruri speciale.

De cate ori simtiti nevoia unei schimbari, femeile incep prin a-si schimba culoarea parului. Vopseaua de par pe baza de amoniac este foarte agresiva si afecteaza stralucirea si rezistenta firului de par. Daca ati hotarat sa va vopsiti parul, alegeti o vopsea de calitate fara amoniac; se recomanda folosirea unei culori cu cel mult doua nuante mai inchise sau doua nuante mai deschise decat culoarea naturala a parului.

Daca optati pentru o culoare foarte intensa – blond sau brunet, diferita de culoarea d-voastra naturala, succesul operatiunii de vopsire depinde de o procedura numita decapaj, care neutralizeaza culoarea naturala a parului pentru a oferi baza necesara vopsirii. Cele doua operatiuni decapajul si vopsirea afecteaza puternic aspectul si rezistenta parului care devine foarte uscat, casant si lipsit de stralucire. In acest caz, hidratarea parului este o procedura care se impune dupa fiecare spalare.

hidratarea parului

Folositi masti speciale sau balsamuri procurate din magazinele de specialitate sau folositi produse pregatite in casa pe baza de galbenus de ou, ulei de masline, ulei de argan si miere de albine. O masca eficienta se obtine dintr-un galbenus de ou in care se incorporeaza 50 grame de ulei de masline pana cand se obtine o compozitie care are consistenta maionezei.

Citește și:  Machiaje de primavara - cele mai in trend stiluri

In compozitie se adauga si cateva picaturi de zeama de lamaie pentru stralucire. Produsul se aplica pe parul uscat si se lasa sa actioneze o jumatate de ora. Parul se spala asa cum obisnuiti, in ultima apa de clatire adaugandu-se doua lingurite de zeama de lamaie sau de otet de mere cu miere. Aceasta masca folosita saptamanal are ca efect hidratarea parului in profunzime, redand stralucirea naturala si elasticitatea podoabei capilare.

Frecventa spalarilor afecteaza nivelul de hidratare a parului; specialistii recomanda spalarea parului la 2-3 zile cu produse adecvate tipului nostru de par. Este indicat sa folositi produse cu un continut mare de ingrediente naturale, care au o actiune blanda asupra firului de par. Produsele cosmetice prea chimizate, pe baza de detergenti usuca prea tare parul, indepartand in totalitate sebumul, acea substanta care protejeaza natural firul de par si radacina acestuia.

Aparitia matretei poate fi cauzata si de uscarea excesiva a scapului datorata actiunii agresive a agentilor chimici continuti de produsele cosmetice destinate ingrijirii parului. Hidratarea parului depinde de felul in care spalam podoaba capilara. Cu cat spalati parul mai des cu atat secretia glandelor sebacee va fi mai abundenta rezulatul fiind un par care se ingrasa prea repede.

Pentru a reda frumusetea si stralucirea parului folositi balsam cel putin o data la 3 spalari. Produsul ales trebuie sa raspunda cerintelor parului dumneavoastra; optati pentru un balsam de par care contine ingrediente naturale puternic hidratante, recomandate ingrijirii tipului dumneavostra de par: uscat, gras, normal, degradat, subtire, lipsit de volum sau vopsit. Pentru efect maxim folositi corect produsul; balsamul se aplica pe parul umed, proaspat spalat, doar pe lungimi si se lasa sa actioneze pe firul de par minimum 5 minute.

Parul se clateste din abundenta cu apa calduta, clatirea finala facandu-se cu apa rece. Hidratarea parului se poate obtine folosind produse naturale, aflate in fiecare bucatarie. Un balsam natural, care poate fi pregatit in casa, este cel pe baza de miere de albine si se obtine prin amestecarea unui galbenus de ou, cu o lingurita de miere de albine si o lingurita de ulei de masline. Balsamul se aplica pe parul umed si se lasa sa actioneze 20 minute. Parul se spala mai apoi cu un sampon delicat.

Plantele medicinale au efecte miraculoase asupra parului; in functie de culoarea parului, puteti folosi musetel si galbenele pentru parul blond, frunze de nuc pentru parul castaniu si brunet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.