
Iasomia chinezeasca detine una dintre cele mai scumpe esente din lume, hindusii considerand-o o planta „raza de luna a crangurilor”. Aceasta floare este folosita in special in industria ceaiurilor si in parfumerie si cosmetica. In vremurile apuse, uleiul de iasomie era utilizat pentru masarea corpului dupa baie, iar florile deveneau un element decorativ al parului. Pe langa insusirile sale estetice si inmiresmate, aceasta planta este folosita si drept tratament in probleme terapeutice.
Se spune ca iasomia chinezeasca are un miros minunat, fiind utilizata in crearea parfumurilor scumpe. Planta cu flori albe ori galbene care se catara este cultivata in general in China, Mexic, Franta, Egipt, Turcia, Italia si Algeria.
Efectele uleiului de iasomie
Uleiul facut din iasomia chinezeasca are o culoare rosie-bruna intensa si un buchet exotic si dulce care atrage. Timp de multi ani, uleiul era extras din iasomie prin intermediul pulverizarii, insa odata cu evolutia tehnologiei, acesta a ajuns sa fie extras cu ajutorul solventilor volatili. Acest tip de ulei se amesteca foarte bine cu uleiul de citrice si de trandafir.
Uleiul de iasomie este folosit in tratarea problemelor psihosomatice si psihice, lucrand profund la nivel emotional. Desi are efecte fiziologice, acest ulei este folosit pentru tratarea problemelor emotionale care stau la baza problemelor fiziologice. Uleiul de iasomie este un puternic intaritor si un bun sedativ nervos, fiind totodata si antidepresiv si inductor de optimism si stare de bine.
Iasomia chinezeasca este folositoare si in cazul apatiilor, a nepasarii si indiferentei si se aseamana trandafirului, in sensul ca trateaza indispozitii ale sistemului reproducator feminin: crampe, dureri menstruale si spasme uterine. Totodata, uleiul de iasomie alina durerile de spate si abdominale, durerile nasterii, si faciliteaza acest proces.
Uleiul de iasomie este utilizat pentru a provoca lactatia dupa nastere si amelioreaza raguseala, spasmele nervoase si usureaza respiratia. Iasomia chinezeasca deblocheaza, incalzeste si amelioreaza spasmele, ajutand pielea uscata, delicata, sensibila, cu roseata sau iritatii.
Iasomia –afrodisiac
Este deja cunoscut faptul ca iasomia chinezeasca are proprietati afrodisiace, relaxand si incalzind corpul foarte bine. Tocmai datorita proprietatilor sale, iasomia ajuta si la tratarea frigiditatii si a impotentei. Uleiul plantei fortifica si intareste organul sexual masculin.
Iasomia este recomandata drept antiseptic, antidepresiv, afrodisiac, sedativ, galactagog, tonic, antispasmodic si parturient. Poate fi folosit in tratarea afectiunilor uterine, a anxietatii, dismenoreei, depresiei, frigiditatii, raguselii, impotentei, tusei si ingrijirii pielii.
Frumusetea iasomiei chinezesti este egalata de puterea si proprietatile sale benefice asupra organismului uman. Uleiul de iasomie ajuta la tratarea sau ameliorarea unor afectiuni, este un bun afrodisiac si component de marca in fabricarea parfumurilor scumpe.