Idei de machiaj de Crăciun – Tendințe de machiaj pentru iarna 2018-2019

0
793
14-machiaj-de-craciun

Află cele mai noi tendințe de machiaj de Crăciun pe care le poți încerca și tu și alege-l pe cel care te avantajează, care te va ajuta să arăți extraordinar, să cucerești toate privirile în seara de Crăciun. Cu siguranță această sărbătoare este deosebită și trebuie să ai un machiaj perfect, impresionant.

Descoperă în cele ce urmează și noile tendințe de machiaj pentru sezonul de iarnă 2018-2019 prezentate deja în Săptămâna Modei de la Paris.

Navigare rapidă în articol:

Tendințe de machiaj pentru iarna anului 2018-2019

1-machiaj

În iarna acestui an dispar exagerările în materie de machiaj și se preferă machiajul clasic și tehnica minimalistă. Acum nu se mai pune accentul pe machiajul extravagant, acesta face un pas înapoi. Se aduc câteva elemente noi care sunt preferate deja de femei și care au un efect deosebit, impresionează imediat. Atât machiajul cât și coafura trebuie să fie perfecte, să creeze o senzație minunată.

Sunt în tendințele modei nuanțele calde dar și nuanțele reci în materie de machiaj, care se îmbină și se completează perfect. Se urmărește menținerea unui echilibru între lumini și umbre, care pot pune perfect în valoare trăsăturile feței și fizionomia în general.

În anul 2019 machiajul este cât mai fin, se aleg produsele în nuanțe cât mai naturale pentru ten, de exemplu bej-urile fel de fel.

Machiajul tenului este o artă!

2-machiaj-2019

În noul an se optează pentru produsele cu tentă sidefată, cu efect de glowy și care sunt perfecte și pentru seara de Crăciun sau Revelion. Desigur asta nu înseamnă să nu se mai folosească deloc produsele cu efect mat, dar acestea nu sunt în tendințele modei din 2019. Sunt preferate nuanțele cât mai naturale, care se apropie aproape perfect de nuanța pielii și care au rolul de a ascunde anumite defecte și de a evidenția trăsăturile frumoase ale feței.

Specialiștii în make-up recomandă următoarele produse pentru ten care sunt apropiate de nuanțele pielii și anume:

 • Fondul de ten cremos
 • Fondul de ten lichid
 • Fondul de ten pe bază de apă
 • Pudrele prăfoase
 • Pudrele de tip blush
 • Pudrele cu particule iluminatoare.

Tendințe la rujuri de buze

3-ruj-de-buze

În anul 2019 sunt recomandate rujurile lichide mate care se usucă imediat sau cam la 1 minut după ce sunt aplicate pe buze. Textura rujurilor lichide este cremoasă ceea ce creează o senzație plăcută când sunt folosite. După ce se usucă devin mate și rezistă câteva ore fără probleme.

În 2019 se poartă tehnica Ombre care poate fi folosită în orice ocazie pentru buze. Este simplu de realizat, conturul buzelor trebuie să fie mai închis, să urmeze o zonă medie și apoi un ruj mai deschis pe mijloc. Efectul este deosebit, buzele par mai senzuale.

Principalele nuanțe în trend sunt:

 • Rujurile neutre, nude, maroniu
 • Rujurile în tonuri de vișiniu, burgund
 • Toate nuanțele de roșu, dar mai ales roșu intens
 • Rujul roz pal și roz intens
 • Rujurile mai deosebite, în culori reci, ca de exemplu albastru și negru
 • Rujul cu glitter pentru machiajul de Crăciun.

Descoperă câteva reguli de machiaj pentru mărirea optică a ochilor.

Albastrul – culoarea preferată de designeri pentru machiaj

4-machiaj-albastru-la-ochi

Albastrul este lider în acest an, este culoarea aleasă de designeri, mai ales nuanțele pastelate, deschise. Tonurile de albastru sunt numeroase și folosite frecvent de designeri pentru machiajul manechinelor în prezentările de modă.

Albastrul este o culoare care simbolizează eternitatea. Este culoarea mării și a cerului, oferă o stare de liniște și pace. Albastrul este o culoare perfectă pentru această iarnă, este o culoare rece, liniștitoare, pozitivă. Tonurile deschise de albastru au un efect pozitiv și te duc cu gândul la vis, la ceva oarecum liniștitor.

Poți vedea la Daries Van Noten cât de mult este folosit rimelul albastru în materie de machiaj, iar la Ellie Saab și Prada, manechinele au ochii conturați mai ales în partea de jos cu un creion dermatograf ce are o nuanță vibrantă de albastru. Nuanțele de albastru sunt perfecte pentru această iarnă și pun foarte frumos ochii în valoare.

Machiajul natural este la modă în acest an.

Machiaj în funcție de culoarea ochilor

5-machiaj-fard-de-pleoape

Machiajul se alege de obicei și în funcție de culoarea ochilor, pentru că poate îmbunătăți foarte mult aspectul acestora. Sunt o multitudine de nuanțe de culori și texturi din care se pot alege exact tonurile pe care le doriți și care pot crea un machiaj frumos, care intensifică culoarea ochilor.

Machiaj pentru ochi albaștri

6-machiaj-pentru-ochi-albaștri

Persoanele cu ochi albaștri pot folosi un machiaj în tonuri de portocaliu, albastru, auriu, argintiu, maroniu cu efect de bronz. Portocaliul este nuanța complementară albastrului, de aceea este perfect să fie aleasă.

Alte recomandări pentru femeile cu ochi albaștri:

 • Sunt perfecte fardurile de pleoape în nuanțe neutre, în tonuri de lavandă, maro, roz, turcoaz.
 • Merg perfect toate tonurile de albastru pentru fardul de pleoape.
 • Se poate alege îndeosebi un albastru închis, dar la fel de bine se poate opta și pentru nuanțe de violet, argintiu și gri.
 • Machiajul de seară poate conține o combinație de culori la fardul de pleoape – albastru, verde, mov-lila.
 • Dacă se alege rozul pentru fardul de pleoape se obține un efect deosebit, romantic.
 • Sunt foarte frumoase pentru ochi albaștri nuanțele de auriu, violet, argintiu, roz pal, maro-gri, liliachiu și bleu.
 • Pentru gene se folosește un rimel negru sau maro care să alungească și să pună în evindență curbura acestora.
 • Rujul de buze poate fi în nuanțe de corai, cum este piersica, sau un ruj roz strălucitor, cum este luciul de buze.

Machiaj pentru ochi verzi

7-machiaj-pentru-ochi-verzi

Pentru ochi verzi sunt recomandate tonurile roșcate care pun în evidență cât mai natural culoarea irisului. De asemenea, pentru machiajul ochilor este indicat verdele, argintiul și purpuriul.

Alte sfaturi:

 • Machiajul cu fard de pleoape verde sau cu creionul dermatograf verde intens este ideal. Se folosește rimel pentru gene pentru alungirea lor. Ochii vor arăta senzațional.
 • Rujul de  buze este bine să fie în nuanțe de roz închis, fuchsia, violet, cărămiziu.
 • Este perfect rujul de buze roșu mai ales pentru machiajul de seară, sau pentru un machiaj de Crăciun.
 • Dacă părul este blond se recomandă un machiaj mai simplu, ochii se pun în valoare cu ajutorul unui rimel de calitate care lungește genele.
 • Culorile violet și fuchsia sunt perfecte pentru ochii verzi.
 • Femeile roșcate cu ochi verzi sunt superbe. Ele pot folosi un machiaj în nuanțe cărămizii sau un fard de pleoape auriu. Rujul recomandat este acela cărămiziu.
 • Cu un fard de pleoape violet se pune culoarea verde a ochilor în evidență. De asemenea se face și conturul ochilor cu eyelinerul negru. Acest machiaj se potrivește femeilor cu ochi verzi care au părul castaniu sau șaten.
Citește și:  Procesul de hidratare a pielii

Machiaj pentru ochi căprui

8-machiaj-pentru-ochi-caprui

Femeile cu ochi căprui pot purta aproape orice culoare pentru machiaj, pentru că sunt numeroase culori care le avantajează. Pentru a evidenția claritatea ochilor căprui se recomandă fardul auriu sau arămiu.

Sfaturi pentru femeile cu ochi căprui:

 • Machiajul în nuanțe de maro este perfect pentru pleoape, genele se pun în valoare cu un rimel de calitate, care are un efect de amplificare a lungimii și grosimii genelor.
 • Machiajul verde este perfect pentru ochi căprui, oferă o notă de bun gust, de eleganță. Femeile cu ochi căprui și machiaj verde arată senzațional.
 • Machiajul auriu este perfect pentru seară. Se poate aplica pe pleoape și o combinație între argintiu și auriu. Nuanța de argintiu trebuie să fie mai ușoră, se aplică începând din zona lacrimală, apoi spre mijlocul pleoapei se aplică auriul și puțin negru spre final pentru a pune în evidență ochiul. Auriul este perfect pentru un machiaj de Crăciun.
 • Machiajul mov este recomandat mai ales pentru femeile care se îmbracă în culori închise. În acest caz este indicat și folosirea tușului de ochi uscat sau lichid, eyelinerul.
 • Machiajul portocaliu arată frumos pe pleoape. Se dă contur ochilor cu tușul negru sau cu eyelinerul lichid.

Machiaj de seară, machiaj de Crăciun

9-machiaj-cu-ghitter

Pentru ținutele festive cuvântul-cheie este feminitate, deci trebuie folosit și un machiaj de Crăciun distins, unic, extraordinar. Machiajul de Crăciun este strălucitor cu glitter și pentru buze și pentru pomeți sau doar frunte. Manechinele par să aibă pielea strălucitoare de parcă ar fi acoperită de o mască.

Acum este momentul să folosești mult glitter, asta fiind o principală tendință în modă la make-up pentru anul 2019.

Folosește mult glitter dacă vrei să ai un machiaj de Crăciun cu aspect WOW, care va atrage toate privirile celor din jur. Machiajul de Crăciun este mai special și poate fi cât mai strălucitor. Vezi și câteva idei de machiaj de iarnă cu efect magic șu un look extraordinar.

Machiaj fumuriu

10-machiaj-fumuriu

Un machiaj potrivit pentru seara de Crăciun este acela fumuriu, despre care se spune că nu se va demoda niciodată. Acest machiaj este foarte sexy, pune în evidență ochii, mai ales dacă aceștia au o culoare deschisă – albastru sau verde. Pleoapele au un aspect fumuriu foarte elegant, iar genele sunt rimelate intens.

De Crăciun este momentul perfect să ai buzele roșii! Buzele cu un ruj roșu intens sunt în trend. Orice femeie ar trebui să folosească din când în când un ruj roșu deoarece această culoare garantează succesul. Este o culoare seducătoare, care arată perfect pe buze.

Un look foarte la modă este machiajul tip rock ̓roll care are o tehnică simplă ce constă în aplicarea unei nuanțe lila sau de verde mentă la ochi cu ajutorul unui creion dermatograf. Acest efect deosebit apare la manechinele lui Dries Van Noten, Au Jour Le Jour, Altuzarra, Tibi și Christian Dior.

Alte nuanțe de farduri la modă în acest an sunt liliachiu, portocaliu, galben, care se aplică pe pleoapa superioară la ochi și care alcătuiesc un machiaj simplu, minimalist, abstract. Acest machiaj a fost folosit de manechine în prezentările de modă Noon By Noor, Salvatore Ferragamo, Jour Ne.

Machiajul smokey eyes

11-machiaj-smokey-eyes

Pentru un efect deosebit de smokey eyes se folosește un creion dermatograf care trebuie să fie negru și care se aplică cu atenție la baza peoapei, se trasează o linie perfectă care poate fi puțin atenuată cu un aplicator de fard. Acest machiaj apare la manechine în prezentările de modă Givenchy, Coach, Marc Jacobs. Este perfect ca machiaj de Crăciun.

Machiajul ochi de pisică

12-machiaj-cat-eyes

Machiajul ochi de pisică este destul de simplu de realizat și constă în aplicarea unui fard de pleoape negru cu aspect strălucitor care te duce cu gândul la machiajul gotic și care apare în prezentările Marc Jacobs.

De asemenea, linia prelungită care conturează acest efect de ochi de pisică poate fi realizată cu un creion dermatograf verde care se aplică pe linia de jos a ochilor sau cu un fard de pleoape care se folosește într-un mod ingenios, astfel încât să depășească puțin linia sprâncenelor.

Machiaj de zi în tendințele modei

13-eyeliner-negru

Folosirea eyeliner-ului este la modă acum. Se recomandă pentru un frumos machiaj de Crăciun. Aplicarea tușului de ochi se face într-un mod profesionit dar și ușor exagerat astfel încât să se obțină un efect de ochi de pisică. Linia se trasează perfect dar trebuie să fie puțin mai lungă astfel încât să pună ochii în valoare.

Cu acest machiaj de cat-eyes vei impresiona, vei avea un look deosebit, modern, cool. Nu uita înainte să aplici o bază de machiaj, astfel linia de tuș se va trasa mai ușor și mai sigur. Folosește un tuș solid sau un creion dermatograf. Tușul lichid este mai dificil de aplicat comparativ cu cel solid. Folosește tușul negru sau o nuanță de maro dacă te avantajează mai mult.

Pentru o privire mai frumoasă, se pot aplica extensii de gene pentru a avea genele mai dese, mai lungi, mai frumos curbate. Stiliștii de la saloanele de înfrumusețare recomandă extensiile de gene în funcție de fizionomia feței clientelor. Acestea pot ascunde defectele ochilor și pot face chipul mult mai fermecător.

Pentru seara de Crăciun sau Revelion se pot folosi chiar și extensii de gene cu cristale Swarovski. Acestea se folosesc frecvent la machiajul de Crăciun.

15-stilizarea-sprancenelor

De asemenea stiliștii profesioniști recomandă femeilor și stilizarea sprâncenelor prin sisteme complexe profesionale care pot modela sprâncenele într-un mod profesional. În acest fel se obține un aspect îngrijit, sprâncene perfecte, foarte frumoase, naturale, cu efect de luminare a feței. Poți face asta pentru un machiaj de Crăciun mai frumos.

Cu ajutorul specialiștilor cosmeticieni femeile pot avea sprâncene extraordinare care le îmbunătățesc aspectul feței cu siguranță. Astfel de tratamente te ajută să ai ochii mai frumoși chiar și fără machiaj. Deși sunt mai costisitoare, merită cu siguranță!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.