Incearca ceaiul de rozmarin pentru frumusete si sanatate

0
548
Incearca ceaiul de rozmarin pentru frumusete si sanatate

Inca din cele mai vechi timpuri, rozmarinul este apreciat pentru aroma sa incantatoare. Aceasta planta are denumirea de ,,roua marii” ce provine din cuvantul ,,rosmarinus” si se refera la faptul ca a fost descoperita pe faleza zonei de coasta a Marii Mediterane.

Ceaiul de rozmarin este un preparat foarte usor de realizat care scoate in evidenta proprietatile magice ale acestei plante. In articol va prezentam efectele deosebite ale ceaiului din rozmarin, cum se realizeaza si se foloseste in scopul mentinerii sanatatii.

Mod de prepare a ceaiului de rozmarin

Se pune apa la fiert, o cantitate de 250 ml, iar cand incepe sa fiarba se da deoparte si se adauga o lingurita de rozmarin, cca. 5 g. Se lasa la infuzat in apa clocotita timp de 3-5 minute, apoi se strecoara si se bea cald. Rozmarinul nu se tine prea mult timp in apa, deoarece poate deveni prea astringent si aromat. Pentru un gust dulce, aromat se adauga in ceai o lingurita de miere de albine.

Ceaiul poate fi realizat si in combinatie cu alte plante medicinale pentru a avea un gust si mai placut. Se potriveste foarte bine cu iasomia, menta, trandafirul si musetelul.

Pentru a va convinge cat este de bun acest ceai, va prezentam cele mai importante proprietati medicinale ale sale si veti vedea ca nu sunt deloc putine.

In primul rand aceasta planta este un antiseptic natural deoarece contine un element activ foarte important numit cineol si care ajuta la imbunatatirea performantelor cognitive, a memoriei. Ceaiul de rozmarin stimuleaza functia sistemului nervos, amelioreaza durerile de cap, ajuta la refacerea starii de bine a creierului ce a suferit din cauza oboselii sau al deficitului de somn.

Citește și:  Sucurile naturale din fructe și legume pentru vindecarea obezității și hipertensiunii arteriale

Proprietatile sale expectorante, antitusive, antiseptice si antibacteriene il fac un remediu excelent pentru raceala, dureri de cap, tuse cronica, tuse uscata si afectiuni respiratorii.

Avand actiune de stimulare a producerii normale a secretiei de bila dar si de usurare a digestiei, nu mai ramane indoiala cu privire la cat de bun este acest ceai sa faca parte din dieta zilnica, mai ales sa fie servit dupa o masa copioasa. De asemenea este un bun antiinflamator hepatic, scade colesterolul, este un tonic excelent al sistemului nervos, inhiba acumularea de grasimi si deci combate obezitatea.

Ceaiul de rozmarin are efect bun pentru corp si pentru minte, combate oboseala, tensiunile acumulate din cauza stresului, calmeaza, reface vitalitatea organismului si ofera o stare de bine. Aroma sa intensa ajuta la cresterea memoriei si a puterii de concentrare, calmeaza nervii, stimuleaza atentia si functia sistemului nervos. Acest ceai este recomandat mai ales persoanelor care fac o munca intelectuala, tinerilor care au mult de invatat, cum sunt studentii ce trebuie sa acumuleze multe informatii in scurt timp, in perioada sesiunilor.

Doar doua cani de ceai de rozmarin pe zi calmeaza starile de nervi si anxietate, iar daca este servit si inainte de culcare induce un somn linistit si sanatos.

Efectul acestui ceai este benefic si asupra podoabei capilare, ajuta la stimularea circulatiei sangelui, combaterea matretii si imbunatatirea aspectului parului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.