Inflamatia uterului, boala ce apare in randul femeilor mai ales iarna

0
5515
Inflamatia uterului, boala ce apare in randul femeilor mai ales iarna

In lunile iarna femeile sunt mult mai predispuse la o boala inflamatorie din sfera sexuala – inflamatia uterului. Totusi aceasta boala apare in organism cand este prezenta deja o infectie, deci poate sa se manifeste si in alt sezon. Daca infectia nu apare deloc este clar ca nu va fi nici o inflamatie la nivelul uterului.

Alaturi de racelile traditionale destul de frecvente sunt si altfel de boli care apar datorita expunerii la temperaturi scazute, ger, umezeala si vant rece, sau doar sunt agravate de acesti factori. Una dintre bacteriile care a infectat aproape un miliard de oameni de pe pamant este Chlamydia trachomatis care se transmite prin contact sexual.

Aceste bacterii traiesc pe orice mucoasa si se pot transmite prin sarut, sex, prosoape de baie, buretele de baie, etc. In timpul tratamentului trebuie sa se evite contactul sexual sau sa se foloseasca intotdeauna prezervativ. Clamydia a ajuns sa fie unul dintre cei mai mari virusi care se dezvolta in stratul intra, dar si extracelular. Acesta devine si mai periculos deoarece nu determina menifestari clinice ale bolii, acestea sunt in majoritatea cazurilor insesizabile. Cei care s-au infectat cu acest virus dupa o perioada de timp vor suferi de pielonefrita cronica.

In faza de inceput Chlamydia nu da simtome clare, mai tarziu cand virusul este bine stabilit in organism determina inflamatia zonei in care s-a localizat. In acest sens ne referim la inflamatia uterului, inflamatia zonelor din jurul uterului, la aparitia sinuzitei, conjunctivitei, a amigdalitei sau chiar a pneumoniei.

In multe cazuri acest virus poate duce la obstructia trompelor uterine. Acest lucru este foarte grav pentru femei, deseori ele nu cred ca sufera de acest lucru si fac diferite tratamente recomandate de experti pentru a reusi sa ramana insarcinate. Uneori boala cauzata de infectia cu acest virus da si dureri ale articulatiilor de aceea se intampla ca pacientul sa vina sa ceara ajutorul unui medic ortoped.

Citește și:  Cum sa te speli corect pe dinti?

In multe cazuri dupa infectia cu Chlamydia atat femeile, cat si barbatii au un anumit disconfort in momentul cand urineaza. Femeile simt si o durere abdominala, senzatie de ardere sau au scurgeri vaginale. La aparitia acestor simptome trebuie obligatoriu de mers la un medic ginecolog, pentru diagnostic si tratament. Boala se trateaza cu medicamente anti-bacteriene.

In timpul iernii se poate intampla ca frigul sa joace un rol foarte important in agravarea bolii. De obicei infectiile genitale la femei sunt foarte frecvente si ele nu sunt transmise doar prin sex, pot exista si alte modalitati ca de exemplu prin folosirea toaletelor publice, inot in bazinele cu apa, etc.

Medicii recomanda femeilor sa faca o vizita la ginecolog macar o data la fiecare 6 luni. Deseori in timpul iernii multe femei simt o durere in parte inferioara a abdomenului si nu acorda o atentie prea mare, pur si simplu cred ca au stat prea mult in frig si ca va trece foarte repede stand la caldura in casa.

Ele gresesc din acest punct de vedere deoarece orice inflamatie a uterului care ajunge sa se agraveze poate avea consecinte grave asupra sanatatii lor. Una dintre acestea este infertilitatea tubulara care apare ca urmare a unor infectii, leziuni, blocaje partiale sau totale.

Pe vreme rece si umeda este foarte important ca organismul sa fie protejat impotriva factorilor de mediu, de aceea trebuie folosite hainele si incaltamintea de sezon. Totusi nu trebuie uitat ca imbracamintea calduroasa nu vindeca o boala infectioasa, insa in lipsa ei boala se poate agrava sau pot sa apara ale consecinte sau afectiuni specifice vremii.

Cat priveste medicamentele antibiotice acestea nu trebuie luate decat la recomandarea unui medic. Femeile trebuie sa stie ca pentru mentinerea sanatatii corpului lor nu numai medicina moderna joaca un rol important, ci mai ales stilul lor de viata normal si echilibrat – dieta corecta, somnul, exercitiile fizice si igiena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.