Infuzia de sunătoare, un leac excelent pentru tulburările nervoase

0
191
Infuzia de sunătoare, un leac excelent pentru tulburările nervoase

În medicina populară sunătoarea este considerată o plantă de leac pentru multe boli. Proprietățile sale sunt excelente pentru sănătate, dar cel mai important este faptul că planta este un antidepresiv natural. Are efect bun în caz de epuizare nervoasă, stres, depresie, oboseală, plictiseală, labilitate emoțională, negativism, frustrare.

Majoritatea oamenilor sunt afectați de stresul de la muncă și se simt slăbiți din cauza așteptărilor neîmplinite. În timp, starea lor se agravează, ajung să aibă atacuri de panică, insomnie, palpitații, crize de anxietate, nervozitate și chiar isterie. Mulți ajung să ia medicamente antidepresive și calmante pentru a putea scăpa de stările proaste, pentru a putea face problemelor și stresului zilnic.

Suferi de nervozitate, ai des căderi nervoase? Alege sunătoarea ca remediu natural în loc de medicamentele convenționale. Poți folosi această plantă sub formă de infuzie și vei vedea efectul ei extraordinar. Planta se folosește uscată, de aceea este bine să o ai tot timpul în casă, o poți cumpăra de la plafar. Se pune o linguriță de plantă la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 5 minute, se strecoară și se poate bea.

Citește și:  Arbori exotici cu proprietati terapeutice - Cenusarul (Ailanthus altissima)

La fel de eficientă pentru calmarea stărilor de nervi este și tinctura din sunătoare care se realizează astfel: se pun 50 g flori de sunătoare într-o sticlă, se adaugă ½ l alcool, se lasă la macerat timp de 10 zile într-un loc întunecat și răcoros, apoi se poate consuma câte 20 de picături atunci când este nevoie, când apar crizele de nervi, dar nu mai mult de 3 ori pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.