Inosina îmbunătățește rezistența corpului, susține dezvoltarea mușchilor și crește imunitatea

0
332
Inosina îmbunătățește rezistența corpului, susține dezvoltarea mușchilor și crește imunitatea

Inosina este un compus natural care apare în organismul omului. Are o importanță mare în corp deoarece, în primul rând, îmbunătățește imunitatea.

Inosina are capacitatea de a regenera adenozintrifosfatul și ajută corpul de a folosi oxigenul mai eficient. Acest lucru se explică prin faptul că stimulează producerea de compuși 2,3-difosfoglicerat care sunt utili pentru transportul oxigenului la celulele musculare, în producerea energiei.

În concluzie, inosina oferă mușchilor rezistență, putere, oxigen, energie. De aceea, acest compus este folosit de sportivii care fac culturism sau își lucrează masa musculară. Suplimentele de inosină sunt bune pentru creșterea rezistenței mușchilor, pentru circulația sângelui și pentru a obține un nivel ridicat de energie în organism. Cu ajutorul lor, sportivii au mai multă forță și energie în timpul antrenamentelor, au capacitatea de a repeta exercițiile mai eficient pentru competiții și de a rezista la efort și oboseală.

Inosina nu este recomandată persoanelor care suferă de afecțiuni sau boli de rinichi, de gută, deoarece acest compus crește cantitatea de acid uric. De asemenea, inosina nu se ia de către femeile însărcinate sau care alăptează. În organism, acest compus se descompune în acid uric, deci nu trebuie folosit de cei care au hiperuricemie.

Citește și:  Efectele miraculoase pentru organism ale salatei din frunze de papadie

Dozele de inosină se iau conform prospectului produsului respectiv, nu se depășesc niciodată deoarece, orice exces poate avea consecințe negative pentru sănătatea organismului. Inosina ajută organismului să-și crească capacitatea de stocare a oxigenului și de creștere a energie în corp, ajută la eliberarea de insulină, îmbunătățește rezistența și dezvoltarea mușchilor, crește capacitatea de a rezista la efort intens și de a obține performanțe sportive de către cei care au un program de antrenament riguros.

Insina este produsă de organism dar poate fi introdusă și prin alimente (care o conțin) ca de exemplu: carne, drojdie de bere, legume, lapte, produse lactate, fructe. Specialiștii în domeniul sănătății consideră inosina un compus care ajută în prevenirea accidentului vascular cerebral deci este recomandată persoanelor predispuse la acesta.

Ei au studiat eficacitatea inosinei ca tratament pentru leziunile coloanei vertebrale și s-a ajuns la concluzia că poate fi bună în cazurile cu pacienți care suferă de anumite afecțiuni la măduva spinării deoarece compusul reface axonii celulelor nervoase. Sportivii folosesc frecvent suplimente de inosină pentru a-și îmbunătăți rezistența corpului, pentru a avea mai multă energie și forță în timpul antrenamentelor de mare intensitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.