Izoleucină, un aminoacid esențial care ajută la formarea hemoglobinei

0
873
Izoleucină, un aminoacid esențial care ajută la formarea hemoglobinei

Izoleucina este un aminoacid esențial care are trei lanțuri ramificate și ajută la sinteza proteinelor. Are rol în formarea hemoglobinei și în reglarea nivelului de zahăr din sânge. Fiind un aminoacid care reglează și nivelul de energie din organism și metabolismul țesutului muscular se înțelege de ce este folosit frecvent de sportivi. Suplimentele de izoleucină cresc rezistența corpului, măresc energia în organism, ajută la regenerarea țesutului muscular. Sunt folosite de cei care fac efort mare, care au un antrenament sportiv intens.

Izoleucina se găsește în proteine vegetale și animale, mai ales în migdale, ouă, carne de pasăre, nuci, caju, năut, semințe, soia, secară, carne roșie, ficat, pește, linte. Acest aminoacid este foarte important pentru organism deoarece ajută în producerea de energie în celulele musculare. Din păcate aminoacidul nu poate fi produs de organism, deci trebuie introdus prin alimentație (mai ales prin carne, legume, nuci și pește). Este eliminat din organism prin intermediul urinei.

Suplimentele de izoleucină sunt o sursă de energie pentru cei care fac activități sportive. În plus, acest aminoacid ajută la regenerarea țesutului muscular, la vindecarea mușchilor, la creșterea rezistenței corpului. De asemenea, izoleucina are efect asupra producerii de hormoni, stimulează eliberarea de insulină, de aminoacizi și glucoză în celulele țesutului muscular. Astfel este normalizat și nivelul de zahăr din sânge și cantitatea de energie din organism.

Citește și:  Top 10 modalitati de imbunatatire a sistemului limfatic

Unul din aminoacizii stimulați de către izoleucină este somatotropina, care are rol în creșterea organismului. Suplimentele de izoleucina sunt eficiente în recuperarea sportivilor care au suferit anumite leziuni din cauza antrenametelor exagerate. Ele ajută în procesul de vindecare, combat stresul și promovează regenerarea musculară. Izoleucina crește forța și rezistența țesutului muscular, îndeplinește rolul de alimentare a organismului cu energie, este un bun remediu în tratamentul persoanelor care suferă de slăbiciune musculară.

Acest aminoacid este indicat sportivilor dar și oricăror persoane în general deoarece este implicat în reglarea hormonală a organismului, intreține și regenerează țesutul muscular, ajută la formarea hemoglobinei și reglarea nivelului de glucoză din sânge. Toate acestea sunt importante pentru orice om care dorește să-și mențină sănătatea organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.