Licopenul și acidul linoleic – Adevărul despre beneficiile acestor substanțe!

0
383
Licopenul și acidul linoleic – Adevărul despre beneficiile acestor substanțe!

Alimentele care au acid linoleic scad riscul de cancer.

Oamenii de știință consideră acidul linoleic foarte important pentru prevenirea cancerului. Având în vedere acest lucru, oamenii nu trebuie să facă schimbări foarte mari în obiceiurile lor alimentare dar să consume neapărat și produse naturale care conțin acid linoleic.

Beneficiile acidului linoleic pentru organism:

  • Acest acid gras esențial menține sănătatea organismului. Face parte din categoria acizilor grași esențiali care nu pot fi sintetizați de organism și trebuie obținuți prin dietă, prin alimentele care îl au. Acidul linoleic este un acid de tip omega-3 și este important pentru sănătate.
  • Acest acid poate atenua simptomele care apar în cazuri de dermatită la nivelul pielii și diabet.
  • Se spune despre acest ulei linoleic că are efect anticancerigen, că poate preveni cancerul de piele, cancerul de sân și cancerul de colon.
  • Acidul linoleic scade riscul de deteriorare a părului, de cădere a firelor de păr și de uscare a pielii.

Acidul linoleic se găsește în uleiurile vegetale și în semințele oleaginoase. Poate să apară în uleiul de pește, uleiul de nuci, uleiul de rapiță, uleiul de șofrănel, uleiul de semințe de mac, uleiul de cânepă, uleiul de floarea-soarelui, uleiul din semințe de struguri, uleiul de cocos, uleiul din germeni de grâu, uleiul de arahide, în semințele de in și în carnea de pește.

Licopenul – un carotenoid important pentru sănătatea organismului

Licopenul este substanța care oferă culoarea tomatelor, acel roșu caracteristic acestor legume. Potrivit unor studii pe care le-au făcut recent cercetătorii în domeniu sănătății se pare că prin consumul mare de licopen nu are loc o scădere în sine a riscului de cancer de prostată. Totuși roșiile sunt un aliment sănătos pentru organism deoarece au numeroase vitamine (B, C și PP) și minerale (magneziu, calciu, mangan, cupru, potasiu, fier și altele).

Citește și:  Dieta săracă în carbohidrați și bogată în proteine – o manieră de a te îmbolnăvi sigur!

Roșiile sunt recomandate în dietele pentru slăbire, au antioxidanți care ajută în combaterea radicalilor liberi și prevenirea îmbătrânirii înainte de vreme, au efect bun asupra sistemului nervos, proprietăți vitaminizante, mineralizante, antibacteriene și antiinflamatorii, previn procesele de putrefacție din stomac și intestin, scad riscul de îmbolnăvire a organismului. În ceea ce privește licopenul luat separat, el nu reprezintă o pastilă miraculoasă care scade riscul de cancer.

De ce este mai sănătos ca dieta ta să conțină mai multe produse de origine vegetală decât alimente de origine animală? Pentru că alimentele vegetale au mai mulți nutrienți decât acelea de origine animală. Ambele categorii conțin aproximativ aceeași nutrienți (beta-caroten, fier, magneziu, vitamina E, folat, vitamina C și altele), însă din punct de vedere cantitativ pe primul loc se află alimentele vegetale.

La produsele animale apare o cantitate semnificativă de proteine animale, și aproximativ aceeași cantitate de proteine vegetale se găsește în produsele din cealaltă categorie, de care spuneam mai sus că trebuie să facă parte din dieta zilnică, în procent mai mare.

Specialiștii spun despre alimentele de origine vegetală că au foarte mult beta-caroten, folat, vitamina C și magneziu, iar despre alimentele de origine animală că ar avea vitamine D și B12, dar și grăsimi și colesterol. Alimentele au efect benefic asupra organismului tocmai prin acești nutrienți pe care îi conțin. Este foarte important să consumi alimente care au substanțe nutritive esențiale pentru sănătate, care nu pot fi produse de organismul uman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.