De ce nu este bine să ții o dietă doar cu sucuri prea mult timp?

0
88

Persoanele care practică yoga au obiceiul de a urma diete numai cu sucuri. Acest lucru ajută la detoxifierea organismului și la scăderea în greutate, dar nu reprezintă una din cele mai bune căi pentru a-ți menține silueta și pentru a rămâne sănătos. În general, o prescripție dietetică începe cu aprecierea necesităților nutriționale ale unui om. Foarte important este ca valoarea ei să fie apreciată din punct de vedere cantitativ și calitativ. Pentru menținerea sănătății trebuie asigurate nevoie organismului în ceea ce privește mineralele, vitaminele și antioxidanții (cele mai importante elemente nutritive care trebuie să se regăsească în dieta aleasă).

Dieta cu sucuri din fructe și legume, Foto: vegetablejuicemaker.com
Dieta cu sucuri din fructe și legume, Foto: vegetablejuicemaker.com

Dieta cu sucuri reprezintă o perioadă de post care este apreciată ca fiind un regim de curățare a organismului, de eliminare a toxinelor acumulate în timp. Deși pare să fie o dietă care te ajută să elimini rapid kg în plus, trebuie înțeles faptul că dacă slăbești prea repede, după terminarea ei, poți pune în scurt timp kg la loc, sau chiar în plus. Nutriționiștii spun despre această dietă că este bună pentru persoanele care suferă de tulburări digestive în ceea ce privește descompunerea alimentelor solide. Totuși dieta nu trebuie privită ca fiind soluția pentru a îmbunătăți sistemul digestiv, de a reduce efortul de digerare a alimentelor solide, de a-i oferi organismului posibilitatea de a absorbi mai ușor nutrimentele din lichide, din sucurile naturale.

Eliminarea toxinelor din organism cu sucuri naturale din fructe, Foto: guiadelnino.com
Eliminarea toxinelor din organism cu sucuri naturale din fructe, Foto: guiadelnino.com

Toxinele sunt nocive pentru organism, mare parte din ele se acumulează în țesuturi și oase. Eliminarea lor este importantă și se face prin dietele de detoxifiere, care se urmează o perioadă scurtă de timp. De exemplu, detoxifierea organismului se face în timpul postului, o abordare eficientă fiind și dieta cu sucuri pe termen scurt. În cazul în care se ține o astfel de dietă cu sucuri și legume mai mult timp este indicat să fie completată cu alte alimente importante pentru sănătate: cereale integrale, alune, semințe, păstăi. Specialiștii în nutriție spun despre detoxifiere că se poate realiza corect prin diete echilibrate, nu este necesar să se consume doar sucuri din fructe și legume (și mai ales o perioadă îndelungată de timp).

Sucnatural din fructe și legume verzi pentru scăderea în greutate, stimularea metabolismului, îmbunătățirea aspectului pielii, scăderea hipertensiunii arteriale și prevenirea diabetului, Foto: drrobinmayfield.com
Suc natural din fructe și legume verzi pentru scăderea în greutate, stimularea metabolismului, îmbunătățirea aspectului pielii, scăderea tensiunii arteriale și prevenirea diabetului, Foto: drrobinmayfield.com

Pentru a scădea în greutate este necesar să se consume sucuri hipocalorice, deoarece cele din supermarketuri care au îndulcitori și zahăr pot duce la acumularea de kg în plus. Sucurile naturale din fructe și legume pot crea senzația de foame, deoarece dacă sunt preparate la storcătorul de fructe sunt lipsite de fibre. Cel mai bine este să fie mărunțite la blender pentru a păstra pulpa și fibrele fructelor. Pentru a slăbi trebuie să alegi o dietă echilibrată, alcătuită din alimente slabe care să aibă proteine, fructe, legume și cereale integrale.

Un post scurt doar cu sucuri naturale din fructe sau legume (produse organice) poate fi început într-o zi de vineri și încheiat luni, deci să fie ținut doar pe perioada de weekend. Această dietă ajută la detoxifierea organismului și întensificarea proceselor de vindecare. Postul cu sucuri se ține 3-5 zile și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Pentru detoxifiere este important și consumul de apă, se bea aproximativ 1 l de apă plată pe zi. Nu trebuie să se consume alcool, cafea, tutun, băuturi răcoritoare, prea multă sare. Sucurile naturale din fructe și legume nu trebuie îndulcite, la fel și ceaiurile din plante medicinale nu sunt combinate cu îndulcitori. Prin această dietă se curăță organismul, se limpezește mintea, se scapă de nervozitate și dureri de cap, se dobândește mai multă energie, iar dacă este respectat și un program de odihnă corespunzător, se stimulează vindecarea (în cazul unor boli) și se îmbunătățesc funcțiile organismului. Ideea este să ții o astfel de dietă cu sucuri naturale doar o perioadă scurtă de timp și astfel ajungi să te simți mai bine. Se pot prepara sucuri din fructe și legume, mai ales din mere, varză, căpșuni, grapefruit, portocale, roșii, morcovi, pătrunjel, cireșe, vișine și altele.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ