
Cele mai multe doamne si domnisoare doresca sa aiba un make-up perfect, care sa le puna in valoare, insa unele merg chiar mai departe si vor sa devina profesioniste in acest domeniu. Asadar daca nu s-a inteles deja, ele isi doresc sa faca din aceasta indeletnicire o adevarat profesie. Si domeniul nu este deschis exclusiv femeilor ci mai degraba, la fel precum cel culinar este imbratisat si de domni.
Asadar ce se intelege prin acest concept, pentru ca s-a putut deja observa ca sunt mai multe acceptiuni, va detalia acest articol. Termenul de make-up vine din limba engleza si a patruns usor in Romania avand in vedere popularitatea si dezvoltarea pe care l-a cunoscut domeniul artei vestimentare. Poate sa se refere la doua lucruri concrete, unul fiind machiajul pe care il poarta o femeie („machiaj” fiind chiar traducerea cuvantului englezesc), celalalt la meseria pe care o face persoana care se ocupa de machiaj.
Aceasta poate fi angajata fie intr-un salon de infrumusetare, fie lucreaza la una din revistele sau televiziunile romanesti. Desigur acesta poate sa lucreze si pe cont propriu, sau freelancer, reusind astfel sa fie in mai multe locuri, inluzand aici si marile festivaluri de moda ce au inceput sa fie organizate si in Romania, sau sa colaboreze cu diversi creatori de moda pentru prezentarile lor personale.
Si daca am inceput sa vorbim despre make-up ca o meserie, am putea sa mai detaliem acest aspect pentru ca de cele mai multe ori sunt multe semne de intrebare. Spre exemplu, cum poti sa ajungi sa ai aceasta meserie? In primul rand, cei ce lucreaza deja sugereaza ca este o meserie pentru care trebuie sa ai o oarecare inclinatie. Apoi se pot urma cursuri ale unor scoli de profil ce activeaza si in Romania. Cursurile pot dura fie cateva luni, fie un an sau mai mult.
Fara doar si poate acestea costa, iar costurile trebuie sa fie suportate de cel ce doreste sa le faca. Pretul poate porni de la cateva sute de euro pana la cate va mii, aici facand diferenta doar durata lor si prestigiul celor care le organizeaza. Odata terminat acest parcurs trebuie sa se realizeze investitii in tot ceea ce un astfel de artist foloseste, truse, echipamente cu care sa le transporte. Toate aceste investitii sunt compensate mai apoi de placerea de a lucra intr-un domeniu invidiat de toata lumea, in preajma unor vedete pe care cei mai multi le vad doar la televizor.
Dar atunci cand este vorba despre make-up ne gandim si la machiajul propriu-zis ce este purtat cu diverse ocazii sau pur si simplu cel de zi cu zi. Unul profesional poate fi obtinut desigur in cadrul centrelor de profil.
Multe persoane insa pun sub semnul intrebarii siguranta de a merge intr-un astfel de loc. Multe doamne sunt ingrijorate de modul in care sunt folosite ustensilele pentru machiaj, daca sunt dezinfectate si daca nu este o problema ca intra in contact cu pielea atator persoane. In plus multe dintre ele ar dori sa verifice daca produsele nu sunt expirate. De aceea unele evita sa calce pragul unui astfel de salon.
Asa ca de cele mai multe dintre ele prefera salonul de make-up de acasa, unde desi produsele nu sunt dintre cele mai profesionale, nici preturile nu exista. In plus internetul este cel ce rezolva problema inspiratiei sau a trucurilor. Multe dintre tutorialele ce sunt incarcate aici, sau chiar unele articole povestesc tot ceea ce o persoana trebuie sa stie sa faca pentru un machiaj perfect.
Si in acest caz vom detalia unele dintre trucuri, astfel incat trusa de machiaj personala sa nu mai fie de speriat si sa devina o ustensila manuita cu dibacie. Un prim truc este folosirea fondului de ten in orice ocazie. Acesta da un aspect compact fetei, ascunde eventualele imperfectiuni, zone rosii sau cosurile negre.
In plus protejeaza fata, mai ales in sezonul rece ce a inceput deja, de frig. Tenul nu se va mai usca si pielea nu va mai crapa. Exista doua tipuri de fond de ten, unul fluid si unul compact. Al doilea acopera mai bine imperfectiunile, este mai recomandat desi pentru aplicarea lui este nevoie de indemanarea unui make-up profesionist. Peste acesta se poate aplica o pudra pentru ca pielea sa nu aiba un aspect lucios.
Pentru un machiaj de seara este de preferat sa se foloseasca un fond de ten fluid. Un alt aspect important in realizarea unui machiaj profesionist este conturarea spancenelor. Cele mai multe doamne le au rare si aceste nu accentueaza asa cum ar trebui ochii. Machiajul acestora se poate realiza cu creioane speciale pentru sprancene.
Acasa este, de asemenea, recomandat sa se utilizeze farduri de pleoape ce au o tenta de sidefat. Sunt mai usor de intins si nu capata un aspect neplacut pe parcursul zilei. Cele mate sunt in special utilizate de make-up artisti in prezentarile de moda sau in sedintele foto. Este mai greu de realizat un machiaj cu acesta. Asadar iata cateva sfaturi din acest domeniu colorat si atragator.