Manichiura – intre necesitate si rasfat

0
166
Manichiura - intre necesitate si rasfat

De ce isi fac oamenii manichiura? In primul rand, aceasta te poate ajuta sa te simti mai bine in pielea ta. Indiferent care este motivul pentru care o faci, o manichiura te forteaza sa-ti rezervi timp pentru tine. De asemenea, la salonul unde ai parte de acest rasfat saptamanal, te poti relaxa si te poti pune la curent cu ultimele barfe. Chiar daca nu esti prietena la catarama cu manichiurista, exista numeroase beneficii pe care le poti avea dupa o sesiune de manichiura.

De exemplu, persoanele care au obiceiul sa-si roada unghiile se vor abtine de la acest tic atunci cand isi vor vedea unghiile perfecte, date cu oja. Nu toata lumea dispune de timp si bani pentru a sta o ora sau doua la salon, in fiecare saptamana. Manichiura nu dureaza vesnic, si exact pe asta se bazeaza un salon de frumusete, pe faptul ca vei continua sa mergi sa ti-o refaci in fiecare saptamana, cheltuind bani incontinuu. Daca speli frecvent sau lucrezi cu mainile foarte mult, unghiile tale nu vor rezista mai mult de 3 zile, insa pentru persoanele obisnuite, manichiura poate dura o saptamana intreaga.

Daca alegi sa-ti faci manichiura la salon, iata ce trebuie sa stii. In primul rand, trebuie sa alegi un salon de frumusete, si de obicei este indicat sa ceri recomandari de la prietene in care ai incredere. Urmatorul pas consta in a te decide daca optezi pentru unghii false sau naturale.

Daca nu esti multumita de unghiile tale naturale, poti alege sa-ti pui unghii false. Intrebarea este – cat de false? Exista unghii de plastic, in cazul carora se folosesc doar varfurile care se lipesc pe varfurile unghiilor tale naturale. De asemenea, exista si unghii false care acopera in intregime unghiile tale naturale. Acestea pot fi din plastic (lipite si taiate ca sa se potriveasca), sau acrilice.

Mai exista o tehnica, numita unghii de matase, in care, pe unghiile tale se lipesc fasii transparente de tesatura. Unghiile false pot fi slefuite cu gel, care se intareste, sau cu acrilic, care este facut dintr-o pudra si este mai gros. Desi unghiile false sunt mai costisitoare, acestea ofera manichiuristei mai mult material cu care sa lucreze (de exemplu daca doresti sa pictezi un model pe unghii). In plus, persoanele care au obiceiul sa-si roada unghiile, vor avea greutati in a roade un material atat de rezistent ca acrilul.

Daca doresti ca unghiile tale sa fie facute cu oja normala, trebuie sa ceri sa ti se faca manichiura naturala. In acest caz, manichiurista iti va cere sa-ti alegi culoarea dintre toate nuantele existente in salon. Este bine de stiut ca saloanele ofera intotdeauna oja de cea mai buna calitate, intrucat ele vor dori ca tu sa revii si altadata. Dupa ce ti-ai ales oja, manichiurista te va indruma spre o masa unde incepe adevaratul proces artistic. Manichiurista iti va cere apoi sa alegi ce forma si ce lungime vrei sa aiba unghiile tale (lungi sau scurte, rotunde sau patrate).

Citește și:  Ce tulburari cauzeaza gusa sau boala tiroidei in organism?

manichiura

Desi forma rotunda este destul de populara, cea patrata te poate ajuta sa nu-ti agati unghiile, intrucat sunt mai rezistente. Forma finala a unghiei se obtine cu ajutorul unei pile. Dupa incheierea acestei etape, iti vei baga degetele intr-un castronel cu apa calda in care au fost puse substante emoliente, menite a-ti inmuia pielea.

Apoi manichiurista iti va usca unghiile si va trece la urmatoarea etapa. Cuticulele sunt cele de care se va ocupa apoi manichiurista, aceasta impingandu-le cu un betisor in jos de pe unghii. Poate te intrebi de ce nu sunt lasate in pace aceste cuticule. Ei bine unele manichiuriste spun ca, cuticulele pot creste prea mult si arata urat uscate, insa de asemenea daca aceste cuticule nu sunt indepartate, oja care se da peste ele se va coji repede.

Urmatorul pas este lustruirea, care netezeste unghia si ajuta oja sa adere mai bine. Dupa aceea urmeaza masajul mainilor, iar apoi indepartarea urmelor de lotiune si oja veche, cu ajutorul acetonei. Urmeaza apoi aplicarea ojei propriu-zise. Fiecare unghie este data cu un strat de baza transparent, care previne patarea unghiei de oja colorata. De aici inainte, dupa fiecare strat de oja, unghiile tale vor fi uscate cu ajutorul lampilor UV.

Unele saloane prefera sa foloseasca evantaie, intrucat prin expunerea cumulativa la lampile UV exista riscul de cancer. Ultimul strat nu trebuie sa fie neaparat oja colorata, poti opta pentru strasuri, sclipici, perle false, flori uscate, sau alte modele deosebite. Peste acesta se va aplica un strat de lac transparent, care are rolul de a finisa si de a intarzia cojirea unghiilor. Dupa aceea va trebui sa stai 10 minute sa ti se usuce, iar la sfarsit manichiurista va aplica cateva picaturi dintr-o solutie pentru uscare rapida.

Desigur, daca nu ai timp sau bani pentru a-ti face manichiura la un salon, poti opta sa o faci singura acasa. Trebuie doar sa ai instrumentele necesare si putina indemanare. Pentru a da forma unghiilor vei avea nevoie de o unghiera si o pila. Pentru a indeparta vechea oja vei avea nevoie de niste vata sau discuri demanchiante si de acetona.

De asemenea, pentru a te ocupa de cuticule vei avea nevoie de ulei pentru cuticule sau o crema, pentru a le inmuia, si de un betisor din lemn pentru a le impinge in jos. Apoi, la fel ca la un salon, ai nevoie de un strat de baza, oja colorata si un strat pentru finisare, si gata, manichiura este facuta. Pentru a evita infectiile, este bine sa-ti cureti unghiera si forfecuta, si sa arunci produsele de unica folosinta, dupa fiecare utilizare. De asemenea, niciodata sa nu imparti ustensilele de manichiura cu alte persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.