Masajul facial japonez previne imbatranirea, este un adevarat lifting natural

0
1189
Masajul facial japonez previne imbatranirea, este un adevarat lifting natural

Va doriti sa aveti pielea fetei mai intinsa si mai ferma, sa aratati mai tanara cu 10 ani? Acest obiectiv se poate atinge destul de usor prin masajul facial japonez, rezultatele lui vor fi bine evidentiate dupa o perioada de sase luni.

Persoanele care au facut deja acest masaj au fost foarte multumite. Mai mult decat atat parerea lor a fost ca ,, masajul face minuni, te face sa te simti excelent, sa arati mai tanara cu 10 ani”.

Tehnica este simpla si presupune folosirea a doua degete. In general se foloseste degetul aratator si mijlociu sau daca este mai comod se poate utiliza tot asa de bine degetul mijlociu si cel inelar.

Inainte de inceperea masajului se sterge foarte bine pielea gatului si a fetei, se foloseste un demachiat de calitate.

Persoana trebuie sa stea asezat sau in picioare. Pozitia ei trebuie sa fie corecta. De multe ori pozitia culcat este mai relaxanta pentru persoana careia i se aplica masajul insa nu inseamna ca este si mai eficienta. In general alegerea pozitiei este optionala, persoana respectiva va decide care este potrivita pentru ea. Poate realiza masajul singura in fata oglindei pentru a observa mai bine miscarile pe care le face la nivelul fetei.

1. Se apasa cu degetele (aratator si mijlociu) de la ambele maini pe centrul fruntii si se coboara usor apasand pe piele, spre partile laterale ale fruntii si spre tample, pe obraji in apropierea urechii, ajungand in linie dreapta pana spre gat si clavicula. Degetele de la palma stanga vor urma traseul pe partea stanga a fruntii-fetei-gatului, iar degetele de la palma dreapta vor face masajul pe partea dreapta a fruntii-fetei-gatului. Exercitiul se repeta de 3 ori si ajuta la netezirea pielii fruntii.

2. Masajul in jurul ochilor este la fel de important. Se efectueaza miscari de masaj a muschilor din jurul ochilor. Se incepe masajul cu fiecare deget mijlociu de la fiecare mana, in acelasi timp, pornind de la colturile exterioare ale ochilor, apasand usor pe pleoapa inferioara si spre coltul interior al ochiului, apoi pe pleoapa superioara ajungand iar in punctul initial. In zona tamplelor se apasa putin cu degetele, timp de 3 secunde, astfel incat presiunea sa fie mai mare. Exercitiul se repeta de 3 ori si are rolul de a elimina pungile de sub ochi si umflaturile pleoapelor.

3. Se apasa cu degetul mijlociu de la fiecare mana pe centrul barbiei, apoi se ajunge spre colturile gurii in sus pe langa nas si pana sub ochi, se apasa timp de 3 secunde se maseaza zona spre tampla, coborand apoi in jos pe partile laterale ale fetei, pe gat si pana spre clavicula. Exercitiul se repeta de 3 ori si este un bun remediu pentru eliminarea ridurilor gurii.

Citește și:  Unul din cele mai bune exerciții pentru biceps - Flexia oblică cu greutăți din poziția șezând

4. Se tin degetele orizontal pe partile laterale ale nasului, se apasa pe nari apoi se continua miscarea spre urechi, se intorc degetele in pozitie verticala si se coboara apasand pielea fetei pe partile laterale pana spre gat si mai jos, ajungand la clavicula. Exercitiul se repeta de 3 ori. Ajuta la tonifierea pielii fetei si a obrajilor.

masaj facial japonez

5. Pe fiecare partea a fetei se incepe miscarea din dreptul maxilarului inferior, oblic, cu degetele spre coltul interior al ochiului, se mentine apasarea timp de 3 secunde si apoi se slabeste putin presiunea coborand cu degetele spre ureche si apoi in jos, vertical, pe partea laterala a fetei spre gat. Exercitiul se repeta de 3 ori si se realizeaza pe fiecare parte a fetei, separat.

6. Se pun palmele deschise in dreptul partii din fata a buzelor, se apasa putin si se intinde pielea continuand miscarea spre pometii obrajilor si apoi se coboara usor in jos, vertical, spre gat.

7. Se realizeaza o miscare de zig-zag cu degetele pe frunte. Pielea se netezeste foarte usor din partea dreapta spre cea stanga. Apoi se face acelasi lucru invers, de la stanga spre dreapta. Desigur masajul se face prin alternarea mainilor, se foloseste mana dreapta pentru masajul stanga-dreapta si invers, mana stanga pentru masajul dreapta-stanga. Exercitiul se repeta de 3 ori. Are rolul de a elimina ridurile de pe frunte.

8. Se prinde nasul cu degetele, exact ca si cum s-ar face o rugaciune. Se maseaza zona de la nas spre tample, se mentine apasarea timp de 3 secunde si apoi se coboara spre obraji pana la gat. Acest exercitiu se repeta de 3 ori si ajuta la eliminarea faldurilor nasolabiale.

9. Se tine mana la barbie, astfel incat aceasta sa fie in mijlocul palmei, cu degetele intinse. Se misca mana apasand usor spre urechea dreapta, urmarind conturul fetei, la fel se procedeaza si pe partea stanga a fetei, dar cu mana stanga. Exercitiul se repeta de 3 ori, separat, pe fiecare parte a fetei si ajuta la eliminarea barbiei duble.

Avantajele masajului facial japonez?

 • Nu este dificil de realizat.
 • Este o metoda de masaj foarte eficienta.
 • Efectele sale se vad putin chiar de la a doua sedinta de masaj si foarte bine dupa jumatate de an.
 • Chipul arata cu 10 ani mai tanar.
 • Pielea ese mai intinsa, mai tonica si mai ferma.
 • Sunt eliminate mare parte din ridurile fetei.
 • Este prevenita lasarea pielii la nivelul fetei.
 • Se elimina barbia dubla.
 • Se realizeaza un lifting facial natural.
 • Sunt corectate aproape toate imperfectiunile fetei.
 • Este foarte bine tonifiata zona de mijloc a fetei si obrajilor.
 • Nu mai apar falduri in zona nasolabiala.
 • Are efect benefic asupra tesutului conjunctiv.
 • Pune in miscare toti muschii fetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.