Metode de tratament in cazul infectiei cu Chlamydia trachomatis

0
1852
Metode de tratament in cazul infectiei cu Chlamydia trachomatis

In cazul unei infectii cu Chlamydia trachomatis medicul de specialitate va prescrie cu siguranta un tratament cu medicamente antibiotice pentru inlaturarea infectiei. Persoanelor aflate in situatii mai complicate care deja prezinta afectiuni inflamatorii pelviene PID, le vor fi recomandate antibiotice mai puternice sau doze de medicamente mai mari. Nu este bine ca aceasta boala sa fie tratata cu antibiotice fara a se consulta mai intai medicul.

Exista insa unele remedii date de medicina alternativa care pot ameliora simptomele si grabi vindecarea.

Cei care practica medicina chineaza considera ca bolile transmise pe cale sexuala sunt cauzate si de acumularile de toxine. De aceea prin presopunctura, ei sugereaza sa fie masate urmatoarele puncte:

Ficat 3 care se gaseste pe partea anterioara a piciorului intre al doilea deget si haluce – degetul mare al piciorului.

Ficat 8 care se afla pe fata interioara a coapsei, deasupra genunchiului.

Rinichi 3 care se afla intre tendonul lui Ahile si osul gleznei, pe partea interioara a gambei.

Medicii fitoterapeuti recomanda barbatilor care sufera de infectii genitale sa ia capsule sau sa bea ceaiuri de Saw palmeto (Serenoa repeus) care este o planta ce are un continut de berberina (un hipoglicemiant) si are rol in stimularea sistemului imunitar.

Ca in toate bolile infectioase si in acest caz este obligatoriu ca organismul sa fie curatat, dezintoxicat si stimulat pentru a reusi sa combata infectia. De aceea trebuie respectata medicamentatia prescrisa de doctor dar si alimentatia este foarte importanta. Toxinele organismului pot fi eliminate prin anumite sucuri care stimuleaza diureza:

  • Sucul de telina, patrunjel, si castravete.
  • Sucul de afine.
  • Sucul de telina.
  • Sucul de morcov si ridichi.
  • Sucul de sfecla, castraveti si morcov.
  • Sucul de spanac, morcov si telina.
  • Sucul de lamaie si hrean.
Citește și:  Limba-soacrei (Opuntia ficus-indica), un cactus cu proprietati vindecatoare

De asemenea, rezistenta organismului va creste prin suplimentarea dietei cu zinc si vitamina E. Flora intestinala a organismului poate fi refacuta dupa tratamentul cu antibiotice daca se consuma iaurt cu culturi vii de Lactobacillus acidophilus.

Exista o serie de plante recomandate ca fiind medicamente si care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie: rosii, morcovi, patrunjel, capsuni, fragi, gutui, tarate de grau, paine neagra, lapte, dude. Cele mai daunatoare alimente sunt: untura, carnea de porc, smantana, condimentele, ciocolata, cacao, prajelile de orice fel.

In fiecare zi sunt recomandate in cazul acestor infectii cate doua cani de ceai din anumite plante medicinale: amestec de galbenele, frasin, coada-racului, sau combinatia de nuc, stejar, rachitan, mur, urzica-moarta, cretisoara, coada-calului, coada-soricelului, trei-frati-patati. Foarta buna este infuzia din flori de coada-soricelului, flori de galbenele, frunze de mur, traista-ciobanului sau frunze de nuc.

Infectia de Chlamydia trachomatis poate fi combatuta cu ajutorul unor plante cu efect antibiotic: tinctura de tuia, infuzia de cimbru, ceai de frunze de brusture, muguri de plop sau frunze de mesteacan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.