Mierea de albine, un medicament antitusiv natural

0
575
Mierea de albine, un medicament antitusiv natural

Oamenii de stiinta au dovedit ca mierea de albine este mai eficace decat orice medicament antitusiv. Din punct de vedere medical mierea ajuta la diminuarea tusei, a mucusului din bronhii care este atat de daunator membranelor mucoase ale cailor respiratorii. Mierea de albine devine astfel un medicament antitusiv natural care este mai mult preferat decat cele cumparate din farmacii si care se iau cu prescriptie medicala.

Conform cercetatorilor medicamentele antitusive contin un ingredient activ numit dextrometorfan si care ar fi destul de ineficient. Ei au avut ideea si au comparat aceasta substanta antitusiva cu mierea de albine si au tras concluziile in urma unui studiu realizat pe adolescenti si copii cu varsta cuprinsa intre 2-18 ani.

Unii dintre ei au luat medicamente pentru calmarea tusei, iar altii au luat miere de albine. Desigur ca ei au analizat in amanunt toate simptomele, cum s-au ameliorat ele, si au ajuns sa concluzioneze ca mierea de albine este mai eficace decat dextrometorfanul antitusiv. Copiii care au urmat tratamentul cu miere au avut parte si de un somn linistit, iar simptomele lor s-au ameliorat.

Unul dintre remediile populare care ajuta in cazul tusei este laptele cu miere de albine. Mai mult decat atat acest preparat foarte simplu este bun si in calmarea durerilor de gat. Se pune in 300 ml lapte cald jumatate de lingurita de unt si o lingura de miere de albine. Se amesteca bine si se bea cald, nu se recomanda fierbinte pentru ca arde si irita gatul deja suferind.

Citește și:  Falopia (Fallopia multiflora), radacina plantei are efect de intinerire

lapte cu miere

Aceasta bautura miraculoasa este absorbita imediat de corp si ajuta in recuperarea rapida. Persoana bolnava trebuie sa bea cate 4 cani pe zi, pana cand se simte mai bine si simptomele dispar complet.

Lamaia si mierea de albine sunt de ajutor in cazul unei tuse puternice. Se fierbe o lamaie in apa timp de 10 minute, se lasa la racit, se taie in jumatate, apoi se stoarce sucul intr-un pahar. Se adauga o cantitate egala de miere de albine cu cea de suc din pahar, se amesteca incet si se ia cate 2 lingurite mici, de 3 ori pe zi. Se administreaza intotdeauna inainte de masa. Cand tusea este puternica, se poate lua cate o lingurita si dupa masa, astfel efectul tratamentului se va mari.

Mierea de albine si sucul de sfecla rosie ajuta in combaterea racelii. Se pune o lingurita de miere de albine la 3 lingurite de suc de sfecla rosie. Se pun 6 picaturi din acest amestec in nas, in fiecare nara de 4 ori pe zi.

Medicii recomanda mierea de albine in tratamentul tusei, mai ales ca ei cred si in efectele ei antimicrobiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.