Mucusul din lapte dăunează frumuseții, poate agrava acneea

0
238
Mucusul din lapte dăunează frumuseții, poate agrava acneea

Mucusul este secreția naturală a organismului – incoloră și alunecoasă – și are rol în protejarea suprafeței membranelor, acoperă tot ceea ce îngerăm. Dacă secreția de muscus este normală, nu este afectată sănătatea. Dar dacă secreția de mucus este în exces, ce credeți că se întâmplă? Alimentele lasă în organism anumite toxine care sunt captate de acest mucus, astfel el devine albicios, se îngroașă și caută să elimine toxinele din organism. Dar excesul de muscus nu facilitează acest lucru, din contră el face ca mucusul să devină mai consistent și să se depună pe suprafața pereților intestinali. Acest proces este dăunător tractului intestinal deoarece se formează sedimente pe pereții intestinului iar mersul materiei prin acest tract nu se mai face normal.

De ce mucusul din lapte dăunează frumuseții?

Laptele de vacă este un aliment frecvent utilizat de oameni în dieta zilnică. Acesta provoacă în organism multă acciditate iar în general alimentele acide duc la îngrășare. Dar cel mai rău este faptul că produsele lactate produc foarte mult mucus în intestin, chiar mai mult decât alte alimente. Ce face organismul când apare un surplus de mucus? Consumă foarte multă energie pentru îndepărtarea acestuia, iar organele sunt perturbate de acest mucus în exces. Astfel modul prin care organismul încearcă să elimine acest mucus este foarte divers, poate fi prin flegmă sau apariția coșurilor.

Citește și:  Dieta vegana optimala - alimentatie vegetariana

Dermatologii deja au găsit o legătură între acnee și produsele lactate. Explicația constă în faptul că laptele și produsele lactate fac parte din categoria alimentelor ce produc o cantitate excesivă de hormoni ce sunt responsabili de formarea coșurilor, de apariția inflamațiilor și de creșterea producerii de sebum în exces.

Laptele este bogat în componente hormonale și are un impact negativ asupra acneei dar și asupra metabolismului general. Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Departamentul de Nutriție, Harvard Școala de Sănătate Publică, Boston, Massachusetts prezentat în PubLMed s-a ajuns la concluzia că produsele lactate agravează acneea și deci trebuie evitate de persoanele care suferă de această afecțiune.

Un alt efect al produselor lactate este cel de a produce acid care este greu de digerat. În plus astfel de alimente – lapte, brânză și alte produse lactate – nu vor contribui la scăderea în greutate, ele din contra vor îngreuna efectul unei diete pentru combaterea obezității și vor face dificilă eliminarea kg în plus din zona abdomenului, șoldurilor, bărbiei duble, etc.

O dietă bogată în lactate produce un exces de mucus. În concluzie este recomandat ca orice aliment să fie consumat cu moderație și nu în exces, indiferent cât de bun ar fi acesta și din ce grupă ar face parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.