După ce citești acest articol cu siguranță vei fi mai atent și chiar nu vei mai cumpăra aceste produse.
Șurimi, Foto: chewtheworld.comȘurimi – delicatesă ieftină și o mare păcăleală
Compoziția reală a acestui produs nu este cea din carne de crab, șurimi este alcătuit din deșeuri de pește (cod, Pollock) ce nu sunt prea scumpe și care sunt fierte, tocate și amestecate cu anumite substanțe și ingrediente (agenți de îngroșare, ulei, apă, sare, aditivi, vin de orez, arome artificiale) ce creează consistența fructelor de mare, gustul și mirosul de crab. Șurimi conține clorură de potasiu care înlocuiește sarea și poate crea vărsături, probleme gastro-intestinale, slăbiciune musculară și afecțiuni cardiovasculare. Pentru a ține ingredientele împreună în acest produs se pune și pirofosfat acid de sodiu care are o toxicitate mai mare decât sarea și poate provoca disconfort intestinal și crampe stomacale. Culoarea roșie ce imită carnea de crab este un colorant obținut din carapacea zdrobită a unor gândaci și care poate fi un factor de risc al apariției problemelor digestive și a alergiilor. Un alt ingredient sintetic este sorbitolul care poate cauza probleme gastro-intestinale.
Ketchup Heinz – nu conține roșii proaspete ci ingrediente nesănătoase
Sosul de tomate Heinz are în realitate condimente de roșii și nu roșii proaspete cum lasă să se creadă. Acest sos are o cantitate prea mare de zahăr (care încetinește funcțiile creierului, scade capacitatea de memorare și învățare) și anumite ingrediente modificate genetic. Are sirop de porumb care este obținut din porumb modificat genetic și care poate avea un impact negativ asupra ficatului, poate crește nivelul glicemiei din sânge dar și riscul de a dezvolta diabet, boli cardiace și obezitate. Acest sos de roșii nu este făcut din roșii, el conține o cantitate infimă de licopen, insă are multe substanțe chimice și ingrediente ce nu trebuie să facă parte din dieta oamenilor. De asemenea, are și oțet distilat ce nu este sănătos pentru organism, nu conține fibre, proteine și nu are deloc elemente nutritive. Pentru a fi sănătos trebuie evitate produsele modificate genetic sau OMG.
Cartofii prăjiți de la McDonald̕ s sunt parțial prăjiți iar apoi congelați
Cartofii sunt curățați, spălați și tăiați în bețișoare, apoi se dau cu pirosfat (un acid ce previne înnegrirea lor), dar și cu dextroză pentru a le crea o culoare galbenă-aurie. Înainte de a fi livrați în consum sunt prăjiți parțial și apoi congelați.
Multe băuturi răcoritoare pot avea dihidrogenofosfat care are efect foarte rău asupra organismului, poate cauza chiar moartea unei persoane prin sufocare. Atenție la ingredientele ce sunt în aceste băuturi răcoritoare, citiți etichetele.
Sucul de portocale Tropicana are o substanță toxică de tip fungicid care afectează sănătatea oamenilor și nu conține fructe proaspete, ci un concentrat cu aromă de portocale și apă.