Nutrienți eficienți pentru tratamentul seboreei – tratament fără medicamente

0
669
Nutrienți eficienți pentru tratamentul seboreei – tratament fără medicamente

Excesul producerii de sebum se numește seboree. Cauza acestei afecțiuni nu este cunoscută dar se spune că factorii genetici trebuie luați în calcul. Multe persoane au o predispoziție ereditară la această afecțiune a glandelor sebacee.

În plus, persoanele care suferă de seboree au un risc ridicat de a dezvolta acneea, rozaceea, micozele, piodermitele, foliculita, anumite forme de dermatite. Multe persoane cu seboree au deficiențe nutriționale, mai ales carențe de vitamina A și B7 (biotina).

Secreția accentuată de sebum este cauzată și de factorii hormonali, de testosteron și anumite substanțe ale acestuia care participă la metabolism. Stresul, factorii de mediu și stările emoționale sunt de asemenea cauze posibile ale seboreei.

Anumite boli și afecțiuni grave – SIDA, boala Parkinson, obezitatea, psoriazisul, epilepsia, tulburările glandelor suprarenale, schizofrenia, lipsa de hormoni sexuali – pot predispune la seboree sau pot intensifica secreția de sebum.

Seboreea este o afecțiune a glandelor sebacee, care creează probleme din punct de vedere estetic deoarece se manifestă prin cruste cu aspect solzos pe piele, iar coloritul tegumentului este gălbui, uscat și descuamat.

Cele mai afectate persoane sunt adolescenții și adulții tineri, simptomele se reduc și chiar dispar treptat, cu înaintarea în vârstă. Cel mai enervant la această afecțiune este faptul că produce senzație de mâncărime.

Citește și:  Remedii naturiste in tratamentul si prevenirea artritei

Nutrienți eficienți pentru tratamentul seboreei – tratament fără medicamente

papadia

Pentru regenerarea țesuturilor sunt necesare suplimentele de vitamine din complexul B, îndeosebi vitamina B6 și B7. Vitamina A, E și substanțele carotenoide grăbesc vindecarea seboreei.

Zincul consolidează sistemul imunitar al organismului și ajută în vindecarea afecțiunilor pielii. Pentru restabilirea echilibrului de minerale în organism sunt indicate algele care au astfel de nutrienți. În plus se pot lua suplimente de multivitamine și minerale pentru creșterea imunității și rezistenței organismului. Protecția celulară poate fi asigurată de lecitină.

Plantele medicinale sunt eficiente pentru afecțiunile pielii, păpădia și gențiana sunt o alegere bună în tratamentul seboreei. Aceste plante se folosesc sub formă de infuzie, pentru uz oral.

Inflamațiile cutanate și senzațiile de mâncărime și disconfort ale pielii pot fi ameliorate prin decoct din paie de ovăz. Uleiul de arbore de ceai este util în tratamente sub formă de comprese pe zonele afectate deoarece are proprietăți antifungice și antiseptice.

Alimentația trebuie să fie echilibrată, alcătuită din fructe, cereale și legume, fără produse grase, dulci, sărate, iuți și condimentate. Trebuie evitate fructele de mare, făina, prăjelile, ciocolata, laptele și produsele lactate, albușul de ou, în general ouăle crude, produsele oleaginoase, alcoolul și nicotina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.