Ouăle – o hrană foarte importantă pentru culturiști, o sursă de proteine naturale pentru organism

0
194
Ouăle – o hrană foarte importantă pentru culturiști, o sursă de proteine naturale pentru organism

Ouăle trebuie să facă parte din dieta culturiștilor deoarece acestea au un rol important în creșterea masei musculare. Desigur este important modul cum sunt aceste alimente preparate pentru ca aportul de grăsimi să fie cât mai redus deoarece, în caz contrar, ar putea duce la acumularea grăsimii corporale. Ouăle au multe calități nutritive datorită conținutului bogat de aminoacizi și minerale. Conțin vitamina B12, tiamină, riboflavină, pantoten, biotină, vitamina D și E. Fosforul este un mineral care apare în ouă.

Gălbenușul de ou are o compoziție diferită față de albușul de ou. Specialiștii spun că albușul de ou are mai puține proteine decât gălbenușul. Gălbenușul are o cantitate semnificativă de vitamine A, B12, C și E, iar în plus este abundent și în lecitină. Vitaminele de care spuneam sunt prezente în cantitate mai mare în gălbenușul de ou decât în albuș.

Ideea că prin consumul de ouă crește colesterolul din sânge este preconcepută și neadevărată. Potrivit specialiștilor în domeniul nutriției oul ajută la creșterea colesterolului bun și la scăderea colesterolului rău. O persoană adultă sănătoasă care consumă un ou pe zi nu va suferi de efecte negative asupra colesterolului sau asupra afecțiunilor cardiovasculare.

Consumul de ouă are multe avantaje:

  • Ouăle au proprietăți nutritive deosebite, sunt o sursă de minerale și vitamine.
  • Un ou întreg oferă 6,3 g proteine, 5,3 g grăsimi și 0,6 g carbohidrați.
  • Un ou are 77 kcal.
  • Ouăle au acid folic care este hrană pentru creier, ajută la formarea globulelor roșii în sânge și pentru producerea energiei. Prin aportul de acid folic se îmbunătățește imunitatea organismului. Acidul folic combate depresiile, previne formarea cheagurilor de sânge și scade riscul de accident vascular cerebral.
  • Gălbenușul de ou are colină care ajută în transmiterea impulsurilor nervoase de către creier, la sinteza lecitinei, la funcționarea mai bună a ficatului (scade excesul de grăsime din acest organ) și la reglarea colecistului. Colina este necesară memoriei și funcțiilor creierului.
  • Ouăle au vitamina B12 care previne anemia, favorizează digestia, ajută la formarea celulelor și asigură longevitatea celulară. Vitamina B12 ajută memoria, îmbunătățește calitatea somnului, ajută la metabolizarea grăsimilor și a carbohidraților.
  • O persoană care consumă 1-2 ouă pe zi nu va avea un risc de creștere a colesterolului rău din sânge.
  • Dacă se consumă prea multe ouă pe zi se va mări aportul de grăsimi și astfel există riscul de creștere a grăsimii corporale.
  • Ouăle au zeaxantină și luteină lucru ce indică faptul că pot ajuta în menținerea vederii. Mai mult decât atât prin aportul de zeaxantină și luteină se scade riscul de degenerescență maculară. De asemenea, luteina ne poate feri de maladii cardiovasculare, de extrasistole și palpitații.
  • Ouăle au proteine complete care sunt necesare pentru țesuturile organismului, deci inclusiv pentru mușchi. Albușul de ou are proteine naturale, necesare organismului. Dacă se consumă ouă la micul dejun ai avantajul că poți mânca mai puțin în timpul zilei deoarece ouăle diminuează foarte mult senzația de foame și astfel îți menții greutatea corporală sub control.
Citește și:  Slabeste sanatos 5 kg in 7 zile cu ajutorul dietei cu peste si fructe de mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.