Cum alegem cel mai bun cântar corporal?

0
1060

Elementul esențial dintr-o dietă pentru slăbit nu este un aliment și nici un supliment. Cercetătorii au descoperit că unealta de care avem nevoie neapărat dacă vrem să începem să slăbim și să ne menținem în greutatea dorită este cântarul corporal.

Pentru cei care își propun să slăbească, cântarul trebuie să fie la fel de important în economia unei zile precum este periuța de dinți. Dacă cineva ne-ar provoca să slăbim 2% din greutatea noastră, probabil că nu vom avea nici o problemă în a obține acest lucru, însă în ceea ce privește menținerea unei greutăți reduse, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Aici intervine importanța monitorizării.

Specialiștii au descoperit: Cântarele corporale te ajută să slăbești!

Dintr-un studiu realizat în 2015 de profesorul univesitar David A. Levitsky, reiese că folosirea cântarelor corporale ne ajută să slăbim și totodată să ne menținem greutatea dorită.

Dintre cei 162 de subiecți care trebuiau sa încerce să slăbească și să se mențină, numai jumătate au primit instrucțiuni stricte în ceea ce privește monitorizarea zilnică a greutății lor, pe parcursul experimentului ce a durat un an de zile. După un an de zile, 29% dintre cei care s-au cântărit și și-au notat greutatea zilnic au reușit să se mențină cu 5% sub greutatea inițială, în timp ce numai 10% dintre persoanele care nu au fol
osit cântare corporale au reușit aceleași performanțe.

cantar-corporal

Este foarte important să ne monitorizăm zilnic situația atunci când ne dorim să slăbim, din două motive:

În primul rând, dacă observăm că luăm în greutate, automat vom reacționa într-un fel și ne vom da silința și mai tare în ceea ce privește atingerea obiectivului stabilit.

În egală măsură, factorul pozitiv pe care ni-l aduce conștientizarea faptului că eforturile noastre au succes se transformă în motivația de a continua în direcția potrivită. De asemenea, dacă obișnuim să ne cântărim zilnic, vom fi mult mai conștienți atunci când vom mânca și ne va fi mult mai ușor să rezistăm tentațiilor.

Citește și:  Spondiloza cervicală, afecțiune degenerativă a vertebrelor cervicale

Specialiștii ne recomandă să ne cântărim în același moment al fiecărei zile, folosind aceeași îmbrăcăminte sau pur și simplu fără să purtăm nici un fel de vestimentație. Este important să nu bem apă înainte de a ne cântări, pentru a ne asigura că putem compara în mod cât mai precis rezultatele dorite.

Ce fel de cântar corporal să alegem?

cantare-corporale

Experții recomandă folosirea unor modele de cântare corporale cu Wi-Fi, care permit monitorizarea greutății mult mai simplu prin intermediul folosirii unei aplicații dedicate. Altfel, trebuie să ne rezumăm la o foaie și la un pix pentru a nota rezultatele zilnice.

În ultimul deceniu au fost lansate și diverse modele de cântare corporale cu diagnostic care:

  • măsoară greutatea corporală (kg)
  • calculează procentul de țesut adipos (%)
  • calculează procentul de apă din corp (%)
  • calculează procentul de musculatură scheletică (%)
  • calculează metabolismul bazal (kcal) etc.

Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că măsurarea procentului de grăsim folosind astfel de aparate nu este întotdeauna extrem de precisă, fapt pentru care este foarte important să citim review-urile utilizatorilor care au cumpărat deja anumite modele pentru a ne da seama care este cea mai potrivită variantă.

Cântarele corporale de calitate au o toleranță de cel mult 1%. Principala problemă a unui cântar nu este aceea că acesta ar putea fi defazat, adică ne arată întotdeauna o valoare eronată cu aceeși unitate (spre exemplu, un cântar care indică mereu greutatea cu un kilogram în plus), întrucât acesta ne permite să ne monitorizăm evoluția. Cântarele corporale care trebuie evitate sunt cele care indică valori substanțial diferite pentru aceeași persoană la o diferență de câteva secunde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.