Patrunjelul-de-zapada (Cnidium monnieri), o planta folosita in medicina traditionala chineza

0
480
Patrunjel Cnidium monnieri, Foto: ningrui0315.blog.163.com

Patrunjelul-de-zapada este o planta anuala originara din China. Are denumirea stiintifica de Cnidium monnieri si face parte din familia Apiaceae sau Apiacee.

Patrunjel de zapada, Foto: ningrui0315.blog.163.com

Aceasta planta perena, erbacee are tulpina subtire, frunzele micute, ovale, liniare, lanceolate, cu petiol lung, iar florile hermafrodite, mici si albe. Fructele sunt rotunjite si aplatizate cu numeroase seminte.

Patrunjel Cnidium monnieri, Foto: ningrui0315.blog.163.com
Patrunjel Cnidium monnieri, Foto: ningrui0315.blog.163.com

Prin proprietatile sale diverse patrunjelul-de-zapada a fost folosit din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala chineza, inca de acum 2000 de ani, mai ales pentru cresterea libidoului si vindecarea afectiunilor pielii. De la patrunjelul-de-zapada se foloseau fructele sau mai bine spus semintele ce aveau multe aplicatii terapeutice tocmai datorita elementelor sale constituiente: cumarina, carbohidrati hepatoprotectoare, imperatorina, monoterpene si altele.

Extactul din seminte este un bun remediu in disfunctiile sexuale, stimuleaza functionarea normala a sistemului de reproducere, ajuta impotriva sterilitatii si impontentei. De asemenea semintele sunt recomandate foarte mult in diverse preparate ca remediu in afectiunile cutanate. Au proprietati antialergice si antivirale, ajuta la vindecarea herpesului, acneei si scabiei.

Citește și:  Află proprietățile terapeutice și vindecătoare ale ciupercilor Shiitake și Reishi
Seminte de Cnidium monnieri, Foto: ningrui0315.blog.163.com
Seminte de Cnidium monnieri, Foto: ningrui0315.blog.163.com

Frunzele uscate de la patrunjelul-de-zapada au efect antialergic datorita substantelor din compozitia lor si sunt folosite in tratamentul diverselor afectiuni ale pielii. Studii recente facute de cercetatori pe sobolani au aratat ca semintele de patrunjelul-de-zapada ar avea efect impotriva tumorilor cancerigene si ajuta in consolidarea oaselor. Compusii din Cnidium monnieri au proprietati antialergice, antihistaminice, antibacteriene, de imbunatatire a rezistentei osoase. De asemenea s-a ajuns la concluzia ca extractul din semintele plantei ar avea efect impotriva osteoporozei si ar contine substante active in stimularea osteoblastelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.