Perele tratează anemia – Află ce alte afecțiuni poți vindeca dacă mănânci pere

0
1260
Perele tratează anemia – Află ce alte afecțiuni poți vindeca dacă mănânci pere

Perele sunt fructe dulci, cu un conținut bogat de vitamine B, mai ales B1, B2, B3, B5 și B6. Aceste fructe au și alte vitamine: C, E, K, P și PP. Perele au minerale și oligoelemente, îndeosebi fier, potasiu și zinc, de aceea sunt foarte bune pentru menținerea sănătății organismului. Ele conțin și magneziu, cupru, fosfor și calciu. Prin bogăția de elemente nutritive, aceste fructe pot calma imediat senzația de foame, pot oferi energie organismului și o stare de bine.

Perele combat anemia și pot reduce starea de oboseală care apare în caz de efort fizic și intelectual. Au proprietăți nutritive dar și antidepresive, pot combate stresul și lipsa de poftă de viață. Perele conțin acid folic ceea ce înseamnă că pot reduce nivelul de colesterol din sânge și pot preveni ateroscleroza.

Acidul folic crește imunitatea organismului, ajută la formarea sângelui, are rolul de coenzimă în formarea ADN-ului, previne oboseala și anemia. Acidul folic este important și pentru femeile însărcinate, aceste fructe trebuie să facă parte din dieta lor.

Specialiștii spun că în pere apare un antibiotic natural numit arbutin, care poate ajuta în combaterea microbilor și a infecțiilor care afectează tractul intestinal și urinar. Prin efectul antimicrobian perele sunt un bun remediu contra cistitei la femei. Datorită conținutului de uleiuri esențiale perele sunt foarte aromate și pot elimina stările de proastă dispoziție, anxietate și depresie.

Un pahar cu suc din pere este foarte bun în calmarea tusei. Acest simptom este caracteristic multor afecțiuni și boli dintre care fac parte răceala și bronșita. Pentru tratamentul tusei sunt recomandate și ceaiurile sau infuziile din plante medicinale, siropul de cimbru și laptele cald cu miere de albine.

Citește și:  Uleiul de muștar – Informații nutriționale și beneficii pentru sănătate

Perele au efect benefic asupra tractului gastro-intestinal prin efectul astringent, pot proteja membrana mucoasă a stomacului și a intestinului gros. Conțin tanin care este un bun remediu pentru multe afecțiuni intestinale, ca de exemplu dispepsia, sau durerea și disconfortul creat de indigestie după consumul unor alimente greu digerabile.

Perele mențin sănătatea sistemului nervos pentru că au numeroase vitamine din complexul B. Astfel de nutrienți sunt esențiali pentru întregul organism, pentru ochi, păr, ficat, piele, creier, cavitatea bucală și sistemul muscular. Vitaminele B sunt necesare oricărei persoane indiferent de vârstă pentru că oferă energie în organism, cresc imunitatea și previn boala Alzheimer, depresia și anxietatea.

Aceste fructe oferă organismului vitamina C și K ceea ce este foarte important pentru combaterea atacului nociv al radicalilor liberi (vitamina C are efect antioxidant), funcționarea glandelor suprarenale și pentru sănătatea intestinelor și refacerea oaselor (vitamina K ajută la sinteza osteocalcinei). Prin vitamina E perele pot acoperi carența acestui nutrient în organism care poate fi o cauză a distrugerii nervilor.

Masca cosmetică din pulpa acestor fructe îmbunătățește aspectul tenului, reîmprospătează pielea, o hrănește și o hidratează, acoperă ridurile fine, combate procesul de îmbătrânire prematură și ameliorează aspectul prea intens al petelor care apar din cauza soarelui (cum sunt pistruii) sau datorită înaintării în vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.