Pericolele ce se ascund in produsele lactate

0
197
Pericolele ce se ascund in produsele lactate

Ani la randul, nu ne-au fost straine deloc beneficiile pe care produsele lactate le aveau asupra organismului nostru, mai ales ca am si primit o educatie in acest sens: parintii au gasit de cuviinta ca, pe langa fructe si legume, produsele lactate sunt, poate, cele mai sanatoase, insistandu-se pe un consum sporit. E drept ca s-a creat un adevarat mit in jurul produselor lactate, unul favorabil, insa, in ultimii ani, situatia a luat o turnura de 180 de grade, si nu in favoarea produselor lactate. Se pare ca studiile si, implicit, cercetatorii le-au declarat razboi producatorilor, lansand tot felul de teorii, care mai de care mai ingrozitoare pentru cei care consuma produse lactate.

Nimeni nu poate spune ca nu a auzit cel putin o data, in ultimii cinci ani, vorbindu-se de marile pericole ce se ascund in produsele lactate. Chiar si asa, inainte de toate, poate ar trebui sa precizam ca multi dintre producatorii vizati nu mai tin cont de anumite standarde, intrucat, pentru a obtine un termen de valabilitate mai mare, pentru a starpi concurenta, apeleaza la substante si metode nu tocmai adecvate.

Culmea este ca, aparent, guvernele lumii inchid ochii, ori poate companiile le-au inchis gura cu sume de bani nu tocmai decente. Un lucru este cert: au aparut intr-atat de multe controverse in jurul consumului de produse lactate, incat nu ne ramane, in prima instanta, decat sa le dezbatem intr-un mod obiectiv, fie ca apreciem consumul lor, fie ca nu. Si sa intelegem mai bine fenomenul, va prezentam cazurile a catorva oameni, care pe tot parcursul vietii au consumat frecvent lapte si produse lactate.

Timp de 60 de ani, americanul Dave Rietz a consumat produse lactate si, bineinteles, lapte, dupa cum spune chiar el, in cea mai pura forma cu putinta. La inceputul anilor ‘90, lui Rietz i s-a dat o veste ingrozitoare: avea cancer la prostata. Socul a fost cu atat mai mare cu cat, spune el, era primul din membrii familiei, care facuse aceasta cumplita boala. A inceput sa urmeze un tratament cat mai dur, insa nici astfel, nu reusise sa scape de cancer. Cinci ani mai tarziu, si-anume in 1997, Dave Rietz avea sa cunoasca un doctor, poate unul dintre cei mai inversunati dusmani ai produselor lactate.

Doctorul i-a explicat bolanvului de cancer de IGF-1, un hormn din lapte, care, culmea, este identic cu cel pe care il au si oamenii. Mai simplu decat atat, oamenii si vacile au acelasi hormon, similar, de altfel, ca structura moleculara, cu insulina. De mentionat este, intre paranteze, ca acest hormon este unul de crestere.

In sfarsit, Rietz tot nu se vindecase de cancer la prostata, prin urmare, a inceput sa ia medicamente si mai puternice, cu efecte asemanatoare drogurilor. Si desi urma un tratament foarte dur, iar stadiul bolii nu era unul foarte avansat, situatia i se agrava pe zi ce trecea. Si totusi, Dave Rietz, in tot acel timp, consumase produse lactate aproape zilnic. Insa dupa ce a inteles efectul devastator al laptelui, cu atat mai mult cu cat PSA-ul (antigen specific prostatei) crestea, cancerul s-a retras, devenind inactiv, exact cum a specificat si el.

Citește și:  Ce alimente sunt recomandate nativilor din zodia Sagetator?

produsele lactate

Dincolo de aceasta poveste halucinanta, raman intrebari la care, oficial, nu ni s-au dat niciun raspuns. Sunt produsele lactate periculoase? Are laptele pe care copiii il beau zilnic efecte devastatoare asupra organismului uman? Toate aceste intrebari au, de fapt, un raspuns foarte clar, si-anume „Da”, numai ca nimeni nu face nimic, nimeni nu indrazneste sa vorbeasca si mai mult de atat, cel putin la noi in tara. In sfarsit, luam cazul unei femei, de aceasta data, care, iarasi, a consumat lapte si produse lactate toata viata. Este vorba de Linda, tot o americanca, care, din nefericire, a murit de cancer la san. Explicatia, data ulterior de unii specialisti, este de-a dreptul ingrijoratoare.

Se spune, astfel, ca laptele si produsele lactate deopotriva maresc acel hormon de crestere din corpul nostru, aparand astfel cancerul. Ba mai mult decat atat, s-a spus ca peste 60 % din femeile de peste 40 de ani au cancer la san, multe dintre ele nestiind. Totodata, se vorbeste, ce-i drept, pe la colturi, ca autoritatile ar tine secrete statisticile mortilor de leucemie, cel putin in unele regiuni ale lumii, tocmai pentru a ascunde anumite parti care ar devoala pericolele ce se ascund in lapte si produsele lactate. De fapt, odata cu asa zisa revolutie, sau, daca vreti, odata cu explozia consumului de produse lactate, numarul persoanelor care au murit de leucemie crescand ingrijorator. Si continuam cu prezentarea unor alte informatii si statistici socante:

Un cercetator din Florida, S.U.A., Robert Cade, avea sa descopere, impreuna cu colegii sai, ca o proteina in lapte, numita casomorfina, ar fi responsabila pentru ADHD sau deficitul de atentie si pentru autism. Ba chiar, s-a gasit probe de Beta-casomorfina-7 in sangele si urina pacientilor care aveau fie schizofrenie, fie autism.

Osteoporoza ar aparea ca urmare a consumului de lapte si produse lactate. De fapt, osteoporoza este socotita drept rezultatul incercarii corpului de a neutraliza problemele create de consumul de alimente bogate in sulf si nu numai. Apoi, daca oamenii beau prea mult lapte ori consuma produse lactate, se spune ca vor face osteoporoza, aici referindu-ne, bineinteles, la femei. De pilda, pentru ca organismul sa absoarba cantitati mari de Calciu, are nevoie de magneziu, care, de altfel, se afla in cantitati insignifiante in lapte si-n produsele lactate.

Bolile de inima pot fi, iarasi, o cauza directa a consumului de lapte si produse lactate. De fapt, acestea din urma maresc nivelul colesterolului din sange. Si un exemplu in acest sens sunt tarile, cunoscute drept mari consumatoare de lapte, precum Finlanda, unde numarul mortilor din cauza bolilor de inima este foarte mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.