Problemele ochilor

0
86
Problemele ochilor

Unele persoane au foarte des probleme cu ochii si probabil se intreaba: care este cauza? Pot fi foarte multe cauze care pot duce la unele afectiuni. Cele mai des intalnite cauze sunt oboseala, stresul, dar si boli ale ochilor. Nu trebuie sa intrati in panica daca dupa 12 de ore de munca in fata calculatorului vedeti in ceata pentru ca este ceva normal. Ochii au obosit si va cer sa va odihniti.

Pe de alta parte, exista si unele simptome care ar trebui sa va dea de gandit. In cazul in care ochii incep sa va manance, acesta poate fi semnul unei conjunctivite sau al unei alergii.

Conjunctivita

Foarte multe persoane se confrunta cu aceasta problema. Sunt foarte multe cauze care duc la conjuntivita si anume: praf, alergiii, paraziti. Singura cale pe care te poti vindeca este prezentarea la medicul oftalmolog. El va sti cu siguranta de ceea ce ai nevoie (de regula iti prescrie un antiinflamator). Poti aseza pe ochiul afectat o compresa calda, dar nu te increde prea mult in leacurile de la bunica pentru ca s-ar putea sa nu iti faca deloc bine. Cel mai bine este sa previi si sa nu tratezi tot ceea ce inseamna problemele cu ochii.

Daca incepi sa vezi incetosat timp de mai multe zile, trebuie sa ai in vedere faptul ca ceva nu este in regula cu tine. Poti avea miopie, hipermetropie sau chiar cataracta.

Miopia

Cei care prezinta miopie au probleme cu vederea, la distanta. Timpul “favorabil” in care aceasta afectiune apare este in copilarie sau in adolescenta. Odata ce ai aflat ca o ai, nu mai poti face nimic sa o inlaturi. Ea va progresa, dar se poate corecta partial cu ochelari sau chirurgical. Desigur, in cea mai pare parte, aceasta problema cu ochii se poate mosteni, asa ca nu esti vinovat pentru aparitia ei.

Hipermetropia

Ea se poate face remarcata foarte usor pentru ca observi o neclaritate a obiectelor din apropiere. Nu poti sa citesti ce scrie pe sticla de suc sau pe ambalajul prajiturii preferate. Pe langa aceasta, sunt si alte simptome care ar trebui sa-ti dea de gandit si anume durerile frecvente de cap si de ochi. Poate ca nu ai avut niciodata probleme de vedere, dar dupa varsta de 35-40 de ani, acestea pot sa apara. Puteti sa preveniti hipermetropia prin pauze regulate de la scris, citit si de la privitul in calculator.

probleme la ochi

Cataracta

Aceasta problema cu ochii apare de cele mai multe ori dupa varsta de 50 ani. Sunt mai multi factori care pot influenta opacifierea cristalinului: diabetul, factorii genetici dar si hipertensiunea arteriala. Cei care au aceasta problema spun ca la inceput era doar vederea neclara, dupa care a aparut si durerea. Erau mai sensibili la lumina si unii din ei nu isi mai puteau efectua activitatile de zi cu zi. Tratamentul se va face din pacate doar pe cale chirurgicala pentru ca trebuie inlocuit cristalinul natural ce a devenit opac cu unul artificial.

Citește și:  Vitiligo

Daca esti parinte, atunci trebuie sa stii ca si copiii pot sa aiba probleme cu ochii. Ei pot avea strabism, daltonism, miopie sau hipermetropie. Fii atent la toate manifestarile micutilor pentru ca ei nu isi pot da seama daca ceva nu este in regula cu ei.

Strabismul

Aceasta problema este usor de remarcat pentru ca cel mic priveste „in crucis” si nu poate focaliza corect imaginea. Vederea este neclara, iar ochii obosesc extrem de repede. Tratamentul trebuie inceput imediat dupa ce aceasta problema a fost diagnosticata. Varsta copilului trebuie sa fie cat mai frageda pentru ca in acest fel recuperarea se poate face in proportie de 100%. Se recomanda exercitii pentru intarirea musculaturii oculare sau purtarea unor ochelari speciali. Din pacate, cea mai eficienta metoda de tratare a problemelor cu ochii este tratamentul pe cale chirugicala.

Daltonismul

Este o problema care afecteaza destul de multe persoane adulte, dar si copii. Cei mici nu isi vor da seama ca au o problema, ci acest lucru trebuie sa il faca parintii. Jucati-va impreuna cu cei mici si invatati impreuna sa recunoasteti culorile. Pentru a vedea daca sufera de daltonism, alaturati doua culori si cereti sa le recunoasca. Apropiati rosu de verde pentru a vedea daca cel mic poate face diferenta intre ele. De cele mai multe ori, rosu si verde sunt culorile „problema” pe care multi nu le pot distinge. Aceasta nu se poate trata si cel mic va ramane daltonist tot restul vietii.

Daca te numeri printre cei care prezinta cel putin una din simptomatologiile prezente mai sus, prezinta-te la medic. Nu te juca cu vederea pentru ca fara ea este foarte greu sa te descurci. Prin intermediul ei primesti aproximativ 90% din toate informatiile de care ai nevoie in viata de zi cu zi. Nu apela la automedicatie sau la cumpararea unor ochelari de vedere nepotriviti. Daca faci aceste lucruri, problemele cu ochii se pot agrava foarte mult si exista posibilitatea sa nu mai poti indrepta nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.